2017! Het jaar waarin onze liefde voor groenten alleen maar groter is geworden, we zijn ons bewuster geworden met betrekking tot het eten van vlees en we zijn steeds meer versgeperste juices gaan drinken. Wil jij weten waar we aankomend jaar onze tanden in vast zullen zetten? Lees dan verder.
Al met al, zijn we veel meer bezig met onze gezondheid en de natuur. Maar welke gezonde lekkernijen en foodtrends kan je verwachten in 2018? Speciaal voor jou zijn in dit artikel de voorspellingen voor het komende jaar samengesteld.
Een nog grotere liefde voor plantaardig eten!
Veganistisch eten, het wordt steeds populairder! In 2017 is dit al bewezen met de toegenomen beschikbaarheid aan veganistische maaltijdopties in restaurants. Aankomend jaar zal een verdere toename verwacht worden in het eten van plantaardige voeding en het ontwikkelen van verantwoorde vleesvervangers. Let op! De ingrediënten van de meeste vleesvervangers zitten vaak vol met E-nummers, zout, suiker en zijn vaak gemaakt van genetisch gemodificeerd soja of mais. Deze producten stimuleren geen goede gezondheid. Check daarom altijd goed de ingrediëntenlijst.
Hoe vaak heb jij een vleesvrije dag? Dit is namelijk de ideale manier om patronen te doorbreken, bewustzijn te creëren en je lichaam te prikkelen. Wanneer je bijvoorbeeld bezig bent met koolhydraatarm en natuurlijk eten is het doorbreken van patronen super goed om je stofwisseling en vetverbranding te stimuleren.
Gefermenteerde voeding, gebruik jij het al?
Gefermenteerde voeding wordt in 2018 weer een populair onderdeel. De afgelopen jaren heeft deze voedingsgroep het al verassend goed gedaan. Gefermenteerde producten zoals kefir, zuurkool, Griekse yoghurt, kombucha en augurken bevatten goede bacteriën die de darmflora op een positieve manier stimuleren. Super goed voor je algehele gezondheid en ze zijn ook nog is lang houdbaar door hun conserverende eigenschappen. Wat is jou favoriet?
Boost je smoothie met poeders
Hoe makkelijk is het om je smoothie een gezonde boost te geven? Heel makkelijk! Maca, matcha, spirulina, cacao of toevoeging van henneppoeder is een simpele en snelle manier om extra voedingstoffen binnen te krijgen. Ook aan juices, havermout, Griekse yoghurt, koffie, thee en noem maar op kan je deze poeders toevoegen. In 2018 worden kurkuma en champignonpoeder helemaal de trend. Over het algemeen zal de trend om voedsel te eten dat het afslanken en het immuunsysteem van het lichaam stimuleert worden voortgezet. Dat is toch leuk!
Bloemen om op te eten!
De voedingsindustrie ziet een groeiende interesse in natuurlijke ingrediënten, met een kleurige twist, zoals eetbare bloemen bijvoorbeeld. Orchidee en lavendel zie je straks overal terug. Koffie, desserts en zelfs je thee gaat eraan geloven.
Weg met voedselverspilling
Het invriezen van overgebleven maaltijden, dat normaal zou worden weggegooid, wordt steeds populairder. We gaan meer gebruik maken van restjes om snelle gezonde maaltijden te maken en ouder en onvolmaakt fruit en groente gaan we toevoegen in smoothies, soepen en juices.
Dit is niet alleen voordelig voor het milieu, maar ook voor je voedingsbudget. Zo hou je geld over voor andere leuke dingen die volgend jaar op de planning staan!
Tekst: Jasper Alblas voor Vivonline
Gerelateerd
Gerelateerde berichten
6 juni 2019
10 voedingsmiddelen met verborgen suikers!
30 augustus 2018
Gezonder leven doe je zo!
26 april 2021
Oranje Koningsdag smoothie
7 augustus 2019
Ontgiften? Voeg deze voedingsmiddelen toe!
17 april 2015
Ontgiften en vet verbranden!
27 januari 2020
Geef je gezondheid een boost met Floradix Magnesium
8 augustus 2022
PMS: Wat is het en wat kun je eraan doen?
1 november 2018
Wat doet massage met je lichaam?
15 februari 2021
20 natuurlijke manieren om je libido een flinke boost te geven
25 maart 2014
Presentatie coaching
5 oktober 2018
Viv’s detox
13 augustus 2015
Homemade Hummus
3 september 2018
Groente uit de zee is gezond! Maar waarom?
28 augustus 2016
GRIP OP JE AFTER DINNER DIP
27 november 2017
Deze gezonde chips van nori moet je proberen!
5 december 2015
Overheerlijke glutenvrije appeltaart!
5 november 2015
Recept voor Viv’s smakelijke herfst smoothie
6 juni 2016
Vitamine D, wat moet je daar nu mee?
20 november 2014
Healthy soepje met Gareth Evans
1 juli 2019
Hoe (on)gezond is de magnetron?
16 januari 2019
Waarom is kokos zo gezond?
13 augustus 2018
Zó voorkom je voedselverspilling in de supermarkt
21 april 2019
Gezonde snack: Rauwe cacao, dadel en kokosballetjes
12 maart 2014
Kijkje in de koelkast van: Vivian Reijs
1 januari 2019
Een kater? Wij hebben de oplossing!
5 december 2015
Smullen van deze bietensmoothie!
20 mei 2016
Homemade boekweit granola
1 januari 2018
Ik ga jou helpen Gezonder, Blijer en Slanker te worden
19 juli 2016
MANGO IJS: SNEL & GEZOND
10 september 2018
Dit is waarom CBD olie zo goed voor je is!
14 februari 2017
Mijn reis SOS tasje
10 juni 2015
SLA: het kookboek
9 oktober 2018
willemijn –
De bestelling werd maar niet geleverd. Achteraf zat er een fout ergens in het proces. Klantenservice heeft het meteen opgepakt en goed opgelost!
Anoniem –
Goed niets op aan te merken
Jacolien Schrijver –
Ik zou heel graag advies willen krijgen over wat wanneer te slikken en waarom juist. Ik heb nu wat teveel potjes naar mijn idee en dan word ik lax in het innemen ervan
Annewil Hoogeveen –
Duurde erg lang voordat ik een antwoord kreeg op m’n vraag via de mail
femke Van der velden –