Wraps zijn zo makkelijk en lekker! Je kunt eindeloos variëren met de vulling en zo gaan ze dus nooit vervelen. Deze gezonde glutenvrije boekweitwraps zijn ideaal voor lunch of diner.
De wraps zijn makkelijk te maken met maar een paar ingrediënten. Je kunt ze ook een avond van te voren al bakken en vervolgens verpakt in aluminiumfolie bewaren in de koelkast. Ze zijn namelijk zowel warm als koud ontzettend lekker!
Ingrediënten
50 gr. boekweitmeel
1 ei
150 ml amandelmelk
Snuf zout
Kokosolie
Halve avocado
100 gr gerookte zalm
Handje Rucola
Tomaatjes
Optioneel; kruiden zoals oregano.
Stap voor stap
Pak een kom en meng het meel met een snuf zout en eventueel de kruiden. Voeg daarna de amandelmelk toe en als laatste het ei. Meng met een garde of lepel alles goed door elkaar tot een mooi egaal beslag ontstaat.
Verwarm wat (kokos)olie in een koekenpan. Maar zet het vuur niet te hoog.
Giet met een kleine soeplepel ongeveer de helft van het beslag in de koekenpan. Je kunt makkelijk 2 of 3 wraps maken. (Ligt er natuurlijk aan hoe groot je koekenpan is.) Verdeel het beslag over de hele koekenpan en laat de wrap langzaam garen. Als hij aan de onderkant licht bruin wordt keer je de wrap om en laat je de andere kant ook gaar worden. Is hij mooi van kleur en ziet hij er lekker knapperig uit? Dan is de wrap is klaar. Haal de wrap uit de pan en bak de 2de en eventueel de 3de.
Daarna beleg je de wraps met gerookte zalm, stukjes avocado, blaadjes rucola en gesneden tomaatjes.
Tip! Boekweitwraps als ontbijt? Dat kan ook! Beleg de wraps met fruit, noten/zaden en eventueel wat (geiten)yoghurt/kwark. Eetsmakelijk!
Tekst: Suzanne van Laar
Gerelateerd
Gerelateerde berichten
21 augustus 2018
Tips tegen puistjes
20 juni 2015
Lazy Sushi
6 januari 2020
5 eenvoudige tips om gezonder te eten in het nieuwe jaar
7 maart 2017
De verschillende schuilnamen van suiker
29 oktober 2018
Hoe je hersenen veranderen als je moeder wordt
27 januari 2015
Een heerlijk weerstand oppeppend sapje uit de (slow)juicer
1 augustus 2017
Zelf de lekkerste matcha latte maken
13 augustus 2015
Homemade Hummus
5 maart 2015
Ben jij al happy in shape?
13 december 2018
Shop nu onze leukste webshop artikelen voor onder de kerstboom!
2 november 2018
Spirulina voor een betere gezondheid
26 januari 2019
Pompoensoep met groene curry en kokos
23 december 2015
Gratis lezing: Geluk en succes in overvloed
16 oktober 2018
Tijd voor een herfst detox!
12 april 2015
Bananenbrood is makkelijk en lekker met dit recept!
8 oktober 2022
Hormoonproof recept: heerlijke Shakshuka
7 augustus 2019
Ontgiften? Voeg deze voedingsmiddelen toe!
19 september 2016
VOEDING MET VIV: EETGEWOONTES VAN LONNEKE ENGEL
6 maart 2018
Win een juice pakket met onze favoriete sapjes!
28 juni 2017
Boekweit Tosti met geitenkaas
6 november 2018
Wat is een bijnieruitputting?
4 juni 2018
Een mango sorbet maak je natuurlijk zelf!
27 november 2014
Culinair Comfortfood uit Zadina’s Kitchen
14 maart 2018
Wat is oxidatieve stress?
11 maart 2019
Wij zijn niet echt fan van soja en dit is waarom!
4 september 2017
Ontbijt receptje: zoete zwarte rijstepap met kokosmelk
13 augustus 2015
Laat je negatieve gedachten los!
5 mei 2016
Voel jij je vrij?
17 juli 2022
2 x zomerse vis gerechten
16 januari 2016
Pita’s voor het hele gezin uit ‘Easy Peasy Family’!
31 juli 2014
Frisse veldslasalade
17 september 2018
Wat is het verschil tussen boter en margarine?
19 juni 2014
Chocolade-kokostaart
17 september 2015
Ontbijt ijs
20 oktober 2017
Adelina –
Vriendelijk en behulpzaam, website is voorzien van duidelijke informatie
Marcelka Kraan –
Claudia M. –
Snel, positief, alles top!
Mariette –
Esmé –