Wraps zijn zo makkelijk en lekker! Je kunt eindeloos variëren met de vulling en zo gaan ze dus nooit vervelen. Deze gezonde glutenvrije boekweitwraps zijn ideaal voor lunch of diner.
De wraps zijn makkelijk te maken met maar een paar ingrediënten. Je kunt ze ook een avond van te voren al bakken en vervolgens verpakt in aluminiumfolie bewaren in de koelkast. Ze zijn namelijk zowel warm als koud ontzettend lekker!
Ingrediënten
50 gr. boekweitmeel
1 ei
150 ml amandelmelk
Snuf zout
Kokosolie
Halve avocado
100 gr gerookte zalm
Handje Rucola
Tomaatjes
Optioneel; kruiden zoals oregano.
Stap voor stap
Pak een kom en meng het meel met een snuf zout en eventueel de kruiden. Voeg daarna de amandelmelk toe en als laatste het ei. Meng met een garde of lepel alles goed door elkaar tot een mooi egaal beslag ontstaat.
Verwarm wat (kokos)olie in een koekenpan. Maar zet het vuur niet te hoog.
Giet met een kleine soeplepel ongeveer de helft van het beslag in de koekenpan. Je kunt makkelijk 2 of 3 wraps maken. (Ligt er natuurlijk aan hoe groot je koekenpan is.) Verdeel het beslag over de hele koekenpan en laat de wrap langzaam garen. Als hij aan de onderkant licht bruin wordt keer je de wrap om en laat je de andere kant ook gaar worden. Is hij mooi van kleur en ziet hij er lekker knapperig uit? Dan is de wrap is klaar. Haal de wrap uit de pan en bak de 2de en eventueel de 3de.
Daarna beleg je de wraps met gerookte zalm, stukjes avocado, blaadjes rucola en gesneden tomaatjes.
Tip! Boekweitwraps als ontbijt? Dat kan ook! Beleg de wraps met fruit, noten/zaden en eventueel wat (geiten)yoghurt/kwark. Eetsmakelijk!
Tekst: Suzanne van Laar
Gerelateerd
Gerelateerde berichten
19 november 2015
Vivian Reijs: “Ik ben zwanger, wat een feest!”
25 augustus 2017
Gezonde darmen zijn de basis voor een goede gezondheid
1 juli 2019
Hoe (on)gezond is de magnetron?
6 december 2018
4 x gezonde werkgewoonten die je dagelijks kunt toepassen
28 februari 2018
Dit moet je (w)eten. 4 x snelle tips voor milieubewuste voeding
22 april 2016
Gezonde goudgele Kurkuma Latte
31 mei 2016
Perfecte spijsvertering booster
6 juli 2016
ZOUTARM KOKEN MET KRUIDEN
12 maart 2015
Insecten als snack
10 september 2016
DE SELFMADE SPORTCOACH: HOE KRIJG IK MEZELF DE GYM IN?
28 december 2015
Winnen! Het boek “Make-up. My Story”
27 juli 2018
9 x natuurlijke verkoeling bij zomerse hitte
25 augustus 2014
Vegan choco dessert
14 april 2014
Tip van Viv: Smoothie boek
20 februari 2017
Voeding met Viv: eetdagboek van foodblogger Pauline
14 december 2018
Cadeautip: Keramische pannenset
9 juli 2016
Sinaasappelkip (kids love it)
22 december 2020
Blijf slank tijdens de kerst met onze tips!
27 juni 2018
Frozen Summer Snack
19 april 2016
Yogisha: hip en spicy op de yogamat!
11 april 2019
Stress? Vermijd dan deze voedingsmiddelen
27 oktober 2014
5 gezonde vragen van de ‘Margriet’
3 september 2015
Boerenkoolchips
25 mei 2015
Hoe werkt de mind?
29 oktober 2018
Hoe je hersenen veranderen als je moeder wordt
29 maart 2016
Body: Keep your brains fit!
1 juni 2017
Verantwoord picknicken doe je zo!
1 september 2018
Boekweit met frambozen en granaatappelpitjes
13 april 2019
Zondag bakdag: heerlijke suikervrije chocolade taart
21 januari 2015
Anoniem –
Karin Ten velde –
Frederike –
Anoniem –
Marlon Bruins –