Wraps zijn zo makkelijk en lekker! Je kunt eindeloos variëren met de vulling en zo gaan ze dus nooit vervelen. Deze gezonde glutenvrije boekweitwraps zijn ideaal voor lunch of diner.
De wraps zijn makkelijk te maken met maar een paar ingrediënten. Je kunt ze ook een avond van te voren al bakken en vervolgens verpakt in aluminiumfolie bewaren in de koelkast. Ze zijn namelijk zowel warm als koud ontzettend lekker!
Ingrediënten
50 gr. boekweitmeel
1 ei
150 ml amandelmelk
Snuf zout
Kokosolie
Halve avocado
100 gr gerookte zalm
Handje Rucola
Tomaatjes
Optioneel; kruiden zoals oregano.
Stap voor stap
Pak een kom en meng het meel met een snuf zout en eventueel de kruiden. Voeg daarna de amandelmelk toe en als laatste het ei. Meng met een garde of lepel alles goed door elkaar tot een mooi egaal beslag ontstaat.
Verwarm wat (kokos)olie in een koekenpan. Maar zet het vuur niet te hoog.
Giet met een kleine soeplepel ongeveer de helft van het beslag in de koekenpan. Je kunt makkelijk 2 of 3 wraps maken. (Ligt er natuurlijk aan hoe groot je koekenpan is.) Verdeel het beslag over de hele koekenpan en laat de wrap langzaam garen. Als hij aan de onderkant licht bruin wordt keer je de wrap om en laat je de andere kant ook gaar worden. Is hij mooi van kleur en ziet hij er lekker knapperig uit? Dan is de wrap is klaar. Haal de wrap uit de pan en bak de 2de en eventueel de 3de.
Daarna beleg je de wraps met gerookte zalm, stukjes avocado, blaadjes rucola en gesneden tomaatjes.
Tip! Boekweitwraps als ontbijt? Dat kan ook! Beleg de wraps met fruit, noten/zaden en eventueel wat (geiten)yoghurt/kwark. Eetsmakelijk!
Tekst: Suzanne van Laar
Gerelateerd
Gerelateerde berichten
30 augustus 2015
Spelt & Zomerbietjes Salade
6 maart 2017
VIV’s Q&A: Annic van Wonderen
1 februari 2018
Gezonde samenwerking Vivonline & Blushing
28 september 2020
10 self-care rituelen die je daadwerkelijk kunt vasthouden
16 januari 2016
Pita’s voor het hele gezin uit ‘Easy Peasy Family’!
15 februari 2022
Stress maakt je dik! 8 tips om stress te verminderen
2 januari 2018
Immuunsysteem booster
13 februari 2018
De liefde van de man gaat door de maag: 16 X love food
8 augustus 2019
7 fouten die je waarschijnlijk maakt na het trainen
14 februari 2017
Mijn reis SOS tasje
23 oktober 2014
Vivonline goes to Paris
20 maart 2018
Kauwgom, is dat wel zo gezond?
4 oktober 2018
Bijenpollen: een van de meest voedzame superfoods
1 augustus 2016
HEALTH Q&A: SIBA MTONGANA
9 mei 2015
VivOnline’s Bikini Smoothie Challenge
13 april 2020
Simpel maar heerlijk, Viv’s avocado chocolade mousse
28 januari 2016
Quinoa: geschikt als ontbijt, lunch én diner!
25 november 2018
Lekkere herfstige pompoen pannenkoekjes
8 juli 2017
Kan je alleen op raw food leven?
29 oktober 2018
DIY: kokosnoot deodorant
26 november 2017
Sinterklaas (schoen) cadeaulijstje, dit wíl je hebben!
16 november 2016
Interview Vriendin
3 december 2015
Ontgif je groenten
16 juli 2019
Comfort food: pittige Thaise pompoensoep
16 juli 2016
NECTARINE CLAFOUTIS: EASY & HEALTHY
2 mei 2017
Rappe risotto met groene asperges
15 juni 2020
7 voordelen van quinoa, het ‘supergraan’
18 november 2020
Wat doet Vitamine D voor je body?
18 juni 2015
De zomer voor Food Lovers
7 oktober 2015
Health Event in duurzaam Amsterdams hotel
16 augustus 2015
Anoniem –
Karin Ten velde –
Frederike –
Anoniem –
Marlon Bruins –