Wraps zijn zo makkelijk en lekker! Je kunt eindeloos variëren met de vulling en zo gaan ze dus nooit vervelen. Deze gezonde glutenvrije boekweitwraps zijn ideaal voor lunch of diner.
De wraps zijn makkelijk te maken met maar een paar ingrediënten. Je kunt ze ook een avond van te voren al bakken en vervolgens verpakt in aluminiumfolie bewaren in de koelkast. Ze zijn namelijk zowel warm als koud ontzettend lekker!
Ingrediënten
50 gr. boekweitmeel
1 ei
150 ml amandelmelk
Snuf zout
Kokosolie
Halve avocado
100 gr gerookte zalm
Handje Rucola
Tomaatjes
Optioneel; kruiden zoals oregano.
Stap voor stap
Pak een kom en meng het meel met een snuf zout en eventueel de kruiden. Voeg daarna de amandelmelk toe en als laatste het ei. Meng met een garde of lepel alles goed door elkaar tot een mooi egaal beslag ontstaat.
Verwarm wat (kokos)olie in een koekenpan. Maar zet het vuur niet te hoog.
Giet met een kleine soeplepel ongeveer de helft van het beslag in de koekenpan. Je kunt makkelijk 2 of 3 wraps maken. (Ligt er natuurlijk aan hoe groot je koekenpan is.) Verdeel het beslag over de hele koekenpan en laat de wrap langzaam garen. Als hij aan de onderkant licht bruin wordt keer je de wrap om en laat je de andere kant ook gaar worden. Is hij mooi van kleur en ziet hij er lekker knapperig uit? Dan is de wrap is klaar. Haal de wrap uit de pan en bak de 2de en eventueel de 3de.
Daarna beleg je de wraps met gerookte zalm, stukjes avocado, blaadjes rucola en gesneden tomaatjes.
Tip! Boekweitwraps als ontbijt? Dat kan ook! Beleg de wraps met fruit, noten/zaden en eventueel wat (geiten)yoghurt/kwark. Eetsmakelijk!
Tekst: Suzanne van Laar
Gerelateerd
Gerelateerde berichten
24 januari 2017
Zoete aardappelkoekjes met limoen en avocado
9 februari 2016
Back to nature met deze pure rode smoothie
31 mei 2018
Gezond vegan chocolade ontbijtje
15 juni 2020
7 voordelen van quinoa, het ‘supergraan’
22 augustus 2018
Viv’s product van de week: de slowjuicer
10 augustus 2016
INTERVIEW MET VIV VOOR MAMA & FAMILY OVER GEZOND ETEN
11 mei 2020
Hoe (on)gezond is muesli nu eigenlijk?
19 april 2016
REVIEW: Recharge in 7 dagen!
29 augustus 2019
Droog vasten: is dit iets wat je juist wel of niet moet doen?
4 oktober 2017
Help mij water drinken
22 oktober 2018
Tips voor een gezonde broodtrommel
7 maart 2016
Voeding met Viv: eetdagboek van Krystl Pullens
3 april 2016
De helende werking van kruiden en specerijen
13 maart 2017
Wat moet je weten over biologisch eten?
8 oktober 2018
De invloed van voeding op je nachtrust
20 februari 2017
Voeding met Viv: eetdagboek van foodblogger Pauline
6 oktober 2018
Een dag zonder zuivel, hoe pak je dat aan?
8 januari 2016
Health & Beauty trend: ‘Oil pulling!’
12 november 2018
Wat is genetisch gemodificeerd voedsel?
13 augustus 2022
Heb je vaak last van gevoelige of pijnlijke borsten?
19 maart 2016
Kleurrijk eten met kinderen
27 november 2014
Thaise soep met de Vitamix
11 augustus 2015
Hotspot: Pop-up restaurant van L‘invité tijdens SAIL
21 mei 2015
Glutenvrije kliekjesdag
25 juni 2021
Lekker in je bikini!
13 februari 2019
Heb je last van stemmingswisselingen? Dan kan maca je helpen!
21 september 2018
Beste avocado-tip ooit!
23 juli 2019
10 producten die ongezonder zijn dan ze lijken
14 december 2016
Easy Peasy babyhapje: Bloemkool met avocado saus
9 november 2015
Winnen! Lekker zonder Allergenen
6 mei 2016
Raw vegan chocoladetaart
28 januari 2016
willemijn –
De bestelling werd maar niet geleverd. Achteraf zat er een fout ergens in het proces. Klantenservice heeft het meteen opgepakt en goed opgelost!
Anoniem –
Goed niets op aan te merken
Jacolien Schrijver –
Ik zou heel graag advies willen krijgen over wat wanneer te slikken en waarom juist. Ik heb nu wat teveel potjes naar mijn idee en dan word ik lax in het innemen ervan
Annewil Hoogeveen –
Duurde erg lang voordat ik een antwoord kreeg op m’n vraag via de mail
femke Van der velden –