Een makkelijke, gezonde en vegan soep; wat wil je nog meer! Lekker voor de lunch of een voorgerecht. Taste it!
Ingrediënten
- 1 blik gepelde (in stukjes gesneden) tomaten
- 1 punt paprika
- 2 uien
- 1/2 Biologisch bouillon blokje
- Zout
- Peper
- 1/2 liter water
- Verse oregano
- Verse basilicum
Bereidingswijze
Bak in een grote pan de uien in boter zodat ze zacht en glazig worden. Voeg hier ook wat blaadjes oregano bij. Doe hier vervolgens de in blokjes gesneden punt paprika bij en bak dit even zachtjes aan, ongeveer 5 min. Voeg dan de tomaten uit blik toe en laat dit dan ook weer 5 min zacht pruttelen. Dan giet je de 1/2 liter bij de tomaten en kruimel je hier een half bouillonblokje doorheen. Even goed roeren en dit ongeveer 20 min op een laag pitje laten staan. Blijf wel af en toe door de soep roeren. Haal de pan van het vuur en pak je de staafmixer. Mix het geheel mooi glad. Proef de soep en voeg naar smaak nog peper en zout toe. Garneer met verse basilicum. Eetsmakelijk!
Variatie
Tip: Ben je niet gewend om vegan te eten? Aan deze soep kun je natuurlijk eenvoudig wat gehaktballetjes (bio) toevoegen.
Tip: En heb je nog andere restjes groenten in huis? Die kun je allemaal verwerken in je soep. Hoe meer groenten, hoe voedzamer 🙂
Tip: Is deze lunch voor jou te licht? Je kunt er natuurlijk altijd een glutenvrij- of speltboterhammetje bij nemen. Lees hier wat inspiratie voor gezond beleg!
Gerelateerd
Gerelateerde berichten
9 februari 2017
VOEDING MET VIV: EETDAGBOEK VAN JENNY SMIT
9 september 2019
Speltwentelteefjes met kaneel en vanille, uit ‘Gezonder met Viv’
7 juli 2014
Ben ik intolerant voor gluten?
29 juni 2017
HET DIEETGEHEIM VAN BEYONCÉ
31 december 2018
Gezonde borrelrecepten voor de nieuwjaarsborrel!
5 maart 2016
Ultiem geluk
17 mei 2016
Waarom zijn linzen zo gezond?
9 februari 2017
Gezonde tussendoortjes
15 juni 2015
Boerenkool: hip, trendy & healthy
23 februari 2016
Hongergevoel?
27 juli 2018
9 x natuurlijke verkoeling bij zomerse hitte
1 juli 2016
VEGAN OREO!
2 januari 2018
Start 2018 met een heerlijke winterdetox!
12 maart 2014
Kijkje in de koelkast van: Vivian Reijs
18 april 2017
Dit staat er in mijn koelkast
25 november 2015
Hoe maak ik ‘de basic green smoothie’?
25 november 2018
Wat is L-Glutamine?
18 maart 2017
Krijg een beter huwelijk aan de hand van deze tips!
4 juni 2015
Zonnige Chia punch
21 januari 2016
Get fit with HIIT
4 december 2015
WINNEN! Mama’s Toverboek- en Tas; de magie van aromatherapie
9 december 2018
7 Tips om je hersenen gezond, jong en slim te houden
23 augustus 2018
Passievrucht: alles wat je moet weten over dit leuke fruitstuk
7 december 2018
Gezonde snack voor bij de borrel
16 september 2016
IDEE VOOR LUNCH OF DINER: FLUFFY PANNENKOEKEN
27 oktober 2014
5 gezonde vragen van de ‘Margriet’
23 oktober 2015
Glutenvrije challenge: Barbara over haar coeliakie
1 juni 2015
Voeding met Viv: eetdagboek van Marvy Rieder
8 augustus 2018
Summer salade met linzen
9 oktober 2015
Leven met een allergie/intolerantie
28 april 2015
Boho-Tiffin voor jou!
30 oktober 2018
Mindful zwanger zijn
18 mei 2014
Quinoasalade met bieten & zoete aardappel
13 mei 2014
Healthy mom Nicolette van Dam
31 juli 2014
A kiwi a day…
27 april 2016
Adelina –
Vriendelijk en behulpzaam, website is voorzien van duidelijke informatie
Anoniem –
Marcelka Kraan –
Claudia M. –
Snel, positief, alles top!
Mariette –