Deze kip-kokoscurry is heel smaakvol en gelukkig heel simpel om te maken. Niet te pittig, dus ook geschikt voor de kids. Lekker!
“Als moeder weet ik hoe moeilijk het soms kan zijn om je kinderen gezond te leren eten. Ik kies voor puur eten, waarin geen suiker, tarwe en E-nummers zijn verwerkt. Ook kies ik voor onbewerkt vlees. Belangrijk zijn vooral veel groente, goede eiwitten zoals kip en vis en natuurlijk veel variatie. Gezonde gerechten waar het hele gezin van kan genieten!”
Kip-kokoscurry met courgette en bruine rijst
Wat heb je nodig?
Hoe maak je het?
Heteluchtoven voorverwarmen op 225°C.Rijst in zeef met koud water afspoelen, dan aan middelgrote kookpan toevoegen. 800ml water met 1/4tl zout toevoegen en aan de kook brengen. Zodra het kookt, vuur verlagen en met deksel op pan rijst in ca. 20min licht borrelend beetgaar koken. Dan pan van het vuur halen, rijst met deksel op pan ca. 10min laten rusten.
Ondertussen ui pellen, halveren en fijnhakken. Kern van paprika verwijderen, dan in dunne reepjes snijden. Courgette in lengte halveren, dan schuin in ca. 1cm dikke schijfjes snijden. Zongedroogde tomaten fijn hakken.
ourgette op bakplaat met bakpapier leggen, met snuf zout, peper en 1-2el olie goed vermengen. Courgette in ca. 8-10min beetgaar en licht goudbruin bakken. Uit de oven halen en opzij zetten.
Kip droogdeppen en in ca. 2-3cm grote stukjes snijden en met peper bestrooien. Grote koekenpan met 1el olie op hoog vuur verhitten, kip daarin in ca. 3min goudbruin bakken.
Vervolgens ui en paprika aan kip toevoegen, ca. 2min op hoogvuur meebakken. Dan kruidenmix,bouillonblokje, zongedroogde tomaten en kokosmelk toevoegen. Geheel aan de kook brengen, dan vuur verlagen en in ca. 7-10min licht borrelend tot romige curry koken. Dan curry met snuf zout en peper op smaak brengen.
Ondertussen koriander met steeltjes grof hakken. Tot slot courgette aan curry toevoegen, goed vermengen en geheel met snuf zout en peper op smaak brengen. Rijstmet een vork losroeren, over borden verdelen en met curry serveren. Naar smaak met koriander garneren.
En de laatste stap: opdienen en genieten!
Marly Spoon
Dit gerecht is samen bedacht met Marley Spoon. Ben je benieuwd naar meer van dit soort heerlijke, gezonde én kidsproof gerechten? Elke week bedenken de chefs van Marley Spoon nieuwe, bijzondere gerechten met gemakkelijke stap-voor-stap recepten. Proberen? Dan mogen je we deze maand een bijzondere korting geven van maar liefst 20 euro! Klik op de onderstaande foto om je code te activeren. Veel kook-en eetplezier 🙂
BewarenBewaren
Gerelateerd
Gerelateerde berichten
17 juni 2016
RAW VEGAN TWIX REPEN
8 oktober 2017
3x glutenvrije pasta recepten
29 augustus 2016
De mond als spiegel van de gezondheid
3 mei 2016
Eet jij al orthomoleculair?
12 september 2016
VIVIAN’S MISSIE: MAAK NEDERLAND GEZONDER
6 oktober 2014
Eetdagboek review
10 oktober 2015
Lekker aan de sapjes!
23 december 2020
Dit is de chocoladecake waar je hormonen blij van worden!
5 januari 2015
Healthy home made green smoothie by Viv!
6 juni 2016
Zomerse aardbeien salade
11 april 2014
Het aspergeseizoen is geopend!
7 september 2018
Vaker plantaardig eten met deze tips
14 mei 2017
Last van paradontitis? Dit is de oplossing!
28 oktober 2014
Eetdagboek review
30 oktober 2018
Mindful zwanger zijn
8 juli 2020
Kan oestrogeen je immuunsysteem beschermen?
15 juni 2016
Je spijsvertering bevorderen?
9 februari 2016
Wat zegt jouw tong over je gezondheid?
18 maart 2016
Video: Viv eet mee: #4 Kip met Kokos
16 maart 2019
Heerlijk om mee te nemen naar je werk: ei muffins!
31 oktober 2017
Liefde, Passie en Health op Bali met Britt van der Meijden
29 september 2018
Boekweitpannenkoek met geitenkaas
13 september 2018
Gouden melk: de genezende en zuiverende werking
7 januari 2022
Bieten ontbijtsmoothie
25 april 2016
3 x video’s voor een OERsterk leven!
24 juni 2016
Sushi + donut = Sushidonut
13 november 2015
Vivians Rijstadvies
28 januari 2016
Adelina –
Vriendelijk en behulpzaam, website is voorzien van duidelijke informatie
Anoniem –
Marcelka Kraan –
Claudia M. –
Snel, positief, alles top!
Mariette –