Deze zoete-aardappel frittata is toch wel 1 van mijn favoriete gerechten ui mijn boek ‘Gezonder met Viv’, voor zowel die gezellige lunch met vriendinnen, maar ook heerlijk als avond eten. Tevens kun je de restjes uiteraard de volgende dag prima meenemen naar je werk. En geloof me, ook nog eens heel makkelijk om te maken! Want ook ik, wil niet uren in de keuken staan. 🙂
Ik ken niemand die niet smult van deze zoete-aardappel frittata.
Bereiding: 35 minuten
Ingrediënten voor 4 personen:
- 2 zoete aardappelen
- 1 broccoli, in roosjes
- 1 ui
- 2 el boter
- 8 eieren
- 150 ml amandelmelk
- 10 g vers basilicum
- 100 g zachte geitenkaas
Benodigdheden:
Ovenbestendige koekenpan of quichevorm van 28 cm doorsnee
Bereidingswijze:
- Verwarm de oven op de grillstand tot 180 °C. Schil de zoete aardappel en snijd in kleine blokjes.
- Kook de broccoliroosjes in ruim water met zout in 4 minuten beetgaar. Giet ze af en laat goed uitlekken.
- Maak de ui schoon en snipper fijn. Verhit boter in een ovenbestendige koekenpan, fruit de uien 5 minuten aan. Voeg de zoete aardappelen toe. Bak 10 minuten op middelhoog vuur goudbruin. Voeg de laatste minuut de broccoliroosjes toe, breng op smaak met zout en peper.
- Klop de eieren in een kom met de amandelmelk los met een garde. Snijd het basilicum
fijn en roer 2/3 van de geitenkaas erdoorheen. Breng op smaak met peper en zout.
- Giet het eimengsel over de groenten, verdeel met vork alle groenten gelijkmatig over de bodem van de pan. Brokkel de overige geitenkaas over de frittata. Zet 15 minuten in het midden van de oven totdat de bovenkant bruin kleurt en het ei gestold is.
TIP: Eet er een lekkere grote salade bij met sla, tomaatjes, avocado en geraspte wortel. De geitenkaas kun je weglaten of vervangen door echte buffelmozzarella.
Eet lekker! Benieuwd wat je van het gerecht vindt.
Meer hormoonproof recepten? Bestel het boek ‘Gezonder met Viv‘ hier.
Liefs, Vivian
Gerelateerd
Gerelateerde berichten
9 februari 2017
Gezonde tussendoortjes
17 december 2016
Geroosterde kikkererwten: Een makkelijk en gezond tussendoortje
7 maart 2016
Voeding met Viv: eetdagboek van Krystl Pullens
14 november 2018
Chocolade smoothie met maar 4 ingrediënten!
26 augustus 2015
Aardbeienijsjes: verrassend lekker en makkelijk te maken
23 februari 2016
pittige komkommer smoothie
1 februari 2018
Gezonde samenwerking Vivonline & Blushing
27 november 2014
Culinair Comfortfood uit Zadina’s Kitchen
6 januari 2020
5 eenvoudige tips om gezonder te eten in het nieuwe jaar
10 maart 2016
Welk effect heeft zout op je nieren?
1 juni 2015
Vegan nori rolletjes
15 september 2017
Waarom is ontbijten belangrijk?
1 december 2014
Recept: Herfstige salade!
14 oktober 2018
Maken noten je dik?
13 augustus 2015
Laat je negatieve gedachten los!
18 maart 2016
Video: Viv eet mee: #4 Kip met Kokos
4 juni 2015
Zonnige Chia punch
1 december 2018
Autisme: hoe kunnen onze darmen een positieve rol spelen?
29 november 2015
Video: Winterse Vitaminebom
27 november 2018
Wil je jouw metabolisme een boost geven? Ga langzamer leven!
1 februari 2017
EETDAGBOEK VAN TOPHOCKEYSTER ELLEN HOOG
25 juni 2021
Lekker in je bikini!
19 augustus 2018
Watermeloen: de gezondheidsvoordelen
30 april 2017
Boerenkoolsalade met granaatappel
31 augustus 2016
EEN MEDITERRAAN DIEET: LANG LEVEN IN GOEDE GEZONDHEID
29 juli 2016
KAKKERLAKKENMELK HET NIEUWE SUPERFOOD?
13 april 2016
Kom jij aan 10.000 stappen per dag?
20 oktober 2017
Is een vegetarisch dieet gezond, of niet?
25 november 2016
Nog meer beauty met dit receptje van getrokken bouillon
28 augustus 2017
Rode linzensoep met spinazie en tomaten
7 september 2018
Adelina –
Vriendelijk en behulpzaam, website is voorzien van duidelijke informatie
Anoniem –
Marcelka Kraan –
Claudia M. –
Snel, positief, alles top!
Mariette –