Hou jij ook zo van ontbijten? Met dit koudere weer is een warm ontbijtje heerlijk om je dag mee te starten. Daarom vandaag een lekkere pap. Lees je mee?
Zoete zwarte rijstepap met kokosmelk
Ik ben de laatste tijd echt gek op warme ontbijtjes, havermout, boekweitpap, teff en gebakken oats heb ik inmiddels al wel 15x gegeten. Tijd voor wat afwisseling en dat komt vandaag in de vorm van deze overheerlijke zoete zwarte rijstepap!
Met wat fruit en mijn favoriete kokosmelk ben ik aan het experimenteren geslagen en daar kwam dit fijne receptje uit.. Voedzaam, makkelijk en helemaal vegan! Dus ben je ook toe aan wat afwisseling, dan moet je dit papje echt even proberen
Recept zoete zwarte rijstepap
Ingrediënten:
Voor 4 porties
- 200 gram zwarte rijst (minstens twee uur geweekt)
- 1 blik van 400 gram vette kokosmelk
- 150 ml water
- 1 eetlepel siroop (rijst, dadel, maple of ahorn siroop)
- theelepel vanille extract
- Topping optioneel
- Fruit zoals mango, granaatappel en passievrucht
- Extra kokosmelk
- Extra siroop
Bereiding:
Vul een grote kom met flink water en week hierin de zwarte rijst minstens twee uur, langer mag natuurlijk altijd! Wanneer je dit niet doet zal je rijst zeker een half uur langer moeten koken bovendien is harde rijst wat moeilijker om te verteren.
Giet de rijst af en schep de korrels in een grote pan samen met de kokosmelk en het water. Breng dit aan de kook, zet vervolgens het vuur lager en laat zeker een half uur zachtjes pruttelen. Blijf roeren zodat het water en de kokosmelk goed wordt opgenomen en de rijst niet aan je pan plakt.
Je wil de rijst niet droogkoken dus haal deze van het vuur wanneer er nog een beetje sap in de pan zit.
Schep in een bakje en roer hier de siroop het het vanille extract doorheen en versier met je favoriete fruit en wat extra kokosmelk.
Tekst: Sanne van Living the Green life voor Vivonline.nl
Gerelateerd
Gerelateerde berichten
18 maart 2017
Krijg een beter huwelijk aan de hand van deze tips!
16 februari 2017
Heb jij een gezonde mond?
25 augustus 2017
Gezonde darmen zijn de basis voor een goede gezondheid
31 augustus 2019
De relatie tussen Autisme en voeding
16 april 2018
Onze favoriete juice van de maand: Raapsteel Rock
6 april 2019
Jezelf gelukkig eten doe je zo!
11 januari 2017
Recept: Vullende rode bonen wortel salade met dille
27 februari 2017
Eet jij volgens De Schijf van Vijf?
19 december 2016
Inspiratie voor een kerstdiner
3 december 2020
PMS iedere maand een drama? Niet meer met Viv’s tips!
16 november 2018
Ook zo’n last van zoete trek?
21 januari 2017
Glutenvrije pasta met avocado en zalm
3 juni 2016
10 x motiverende quotes!
27 januari 2015
Een heerlijk weerstand oppeppend sapje uit de (slow)juicer
2 september 2016
INSPIRATIE VOOR EEN DAG ZONDER VLEES: CHILI SIN CARNE
1 september 2014
Quinoa; een true superfood!
8 januari 2021
4 manieren om terug te komen in een healthy routine
9 juli 2014
Frisse mango-kwarktaart
17 juli 2022
2 x zomerse vis gerechten
6 maart 2017
VIV’s Q&A: Annic van Wonderen
3 april 2016
De helende werking van kruiden en specerijen
20 april 2019
Wat doen hormoonverstorende stoffen met ons?
11 mei 2020
Met deze 6 tips houd je diëten wél vol
5 maart 2017
Wat doet te veel zout eten met je?
20 mei 2016
Homemade boekweit granola
10 juli 2015
Het hoepelseizoen is geopend!
30 maart 2019
Adelina –
Vriendelijk en behulpzaam, website is voorzien van duidelijke informatie
Anoniem –
Marcelka Kraan –
Claudia M. –
Snel, positief, alles top!
Mariette –