Het is dé nieuwe foodtrend: eten uit een bowl!
Eten uit een bowl staat symbool voor een nieuwe manier van eten: licht, makkelijk en ontspannen.
All-day bowls
All-day bowls is geïnspireerd op de verrukkelijke gerechten in een kom die Denise Kortlever over de hele wereld proefde. Tijdens haar culinaire trendreizen zag Denise overal bowls opduiken en de komende tijd gaan we nog veel meer gerechten in kommen zien: van açai bowls tot Hawaïaanse poke. Gerechten in een kom zijn toegankelijk, licht en vooral ontzettend gevarieerd. Bowls zijn dé foodtrend van nu.
De hele dag genieten
Van smoothiebowls met granola voor het ontbijt, rijkgevulde salades als meeneemlunch tot waanzinnige burritobowls bij het diner. Maar uit een kom eet je ook onvervalst comfort food. Heerlijk op de bank met een kom pittige pompoenrisotto of romige paddenstoelensoep met porcinitoast. En natuurlijk ontbreken de dessertbowls niet. Met de ruim 60 prachtig gefotografeerde recepten in All-day bowls is het de hele dag genieten!
Ontbijten uit een bowl
Het eerste boek van Denise stond volledig in het teken van ontbijt. En dan specifiek ontbijtgerechten die je gewoon de héle dag door kunt en mag eten (oftewel; ‘All-Day Breakfast’). Omdat dit eerste boek al een groot succes bleek, had het dan ook niet anders gekund dat er in haar tweede boek ook een heerlijk ontbijtreceptje in zou staan. Maar dan wel uit een bowl natuurlijk. Wij mogen hem alvast met je delen!
Good morning-bowl
Bij Egg Shop in New York serveren ze alleen maar gerechten met ei en vooral de cruisers (‘It’s in a bowl!’) zijn populair. Deze ontbijtbowl met avocado, geroosterde tomaatjes en een zachtgekookt eitje is mijn variatie op zo’n cruiser. Je kunt de ingrediënten hieronder als een suggestie zien; gebruik vooral de restjes die je toevallig nog in de koelkast hebt staan. In plaats van zalm kun je bijvoorbeeld een andere gerookte vis of plakjes uitgebakken bacon gebruiken. En voor een snellere versie vervang je de yoghurtdressing gewoon door een scheutje lekkere olijfolie.
Ingrediënten:
(voor 2 personen)
2 eieren
125 g cherrytomaatjes
1 avocado
evt. restje couscous, rijst of
quinoa
50 g gerookte zalm, in plakjes
grof zeezout, om te bestrooien
voor de dressing:
3 el yoghurt
1 el olijfolie
½ el citroensap
Bereiding:
Verwarm de ovengrill voor.
Breng een pan met water aan de kook, leg de eieren er voorzichtig in en kook ze in 6 minuten halfzacht. Leg de tomaatjes ondertussen onder de ovengrill, tot ze licht verkleuren en openbarsten.
Halveer de avocado, verwijder de pit en lepel de helften er voorzichtig uit. Verdeel de granen, avocadohelften, zalm en geroosterde tomaatjes over 2 kommen. Pel de gekookte eieren, snijd ze doormidden en leg in elke kom 2 helften. Bestrooi alles met peper en grof zeezout.
Meng de ingrediënten voor de dressing en serveer bij de ontbijtbowl.
Variatie: vervang de zalm door feta en besprenkel de ontbijtbowl met pikante chilisaus.
All-Day bowls
Benieuwd geworden naar alle andere bowl-recepten? Het boek van Denise Kortlever kun je hier bestellen.
Gerelateerd
Gerelateerde berichten
17 april 2016
Welk effect heeft Vitamine D op je body?
21 januari 2015
Chips tijdens de afval challenge …
8 januari 2016
Health & Beauty trend: ‘Oil pulling!’
15 februari 2021
20 natuurlijke manieren om je libido een flinke boost te geven
24 juni 2016
Sushi + donut = Sushidonut
16 november 2016
Interview Vriendin
5 januari 2015
Healthy home made green smoothie by Viv!
11 juni 2015
My New Roots: heerlijk kookboek
14 augustus 2018
Het Ayurvedische kruid Ashwagandha
17 juni 2016
RAW VEGAN TWIX REPEN
23 maart 2015
Leestip: Het Body Book van Cameron Diaz
11 oktober 2018
8 tips om je kinderen gezonder te laten eten
18 juli 2016
DORSTLESSENDE ZOMER JUICE MET WATERMELOEN
13 mei 2016
Vegan yoghurt van cashewnootjes
22 maart 2016
Helende vitamine C smoothie
18 juli 2022
Gezonde zomerse watermeloen mocktail
9 september 2016
KIKKERERWTEN BURGER
8 september 2014
8 redenen om meer te bewegen!
19 mei 2016
Kruidige rijst-linzen-wortelmix
12 maart 2014
Kijkje in de koelkast van: Vivian Reijs
17 december 2015
Strakke benen en billen?
22 april 2016
Gezonde goudgele Kurkuma Latte
5 juni 2015
Wie komt onze chocolade proeven?
6 juni 2016
Vitamine D, wat moet je daar nu mee?
31 oktober 2017
Liefde, Passie en Health op Bali met Britt van der Meijden
4 november 2015
Viv eet mee #11: Bananenbrood
8 januari 2021
4 manieren om terug te komen in een healthy routine
24 maart 2014
Boodschappenlijst week 1
26 juli 2019
Meal preppen: wat is het en hoe doe je dat?
29 oktober 2019
Zo blijf je gemotiveerd om te sporten nu het kouder is
16 januari 2017
Voeding met Viv: eetdagboek van Kim Kotter
28 augustus 2016
GRIP OP JE AFTER DINNER DIP
30 juni 2018
Adelina –
Vriendelijk en behulpzaam, website is voorzien van duidelijke informatie
Anoniem –
Marcelka Kraan –
Claudia M. –
Snel, positief, alles top!
Mariette –