Met dit koudere weer hebben wij wel weer zin in lekker warme en goed vullende gerechten. Vandaag een heerlijke vegan risotto met champignons en spinazie, lees je mee?
INGREDIËNTEN
- 200 gram risotto rijst (ik gebruikte arborio rijst)
- 250 gram kastanje champignons
- 1 middelgrote rode ui
- 1 kleine prei
- 2 grote roma tomaten
- 75 ml droge witte wijn
- 2 teentjes knoflook
- 1 stuk gember van 1 cm bij 1 cm
- 1 liter groente bouillon
- 2 eetlepels edelgistvlokken
- 2 eetlepels kokosolie
BEREIDING
Verwarm in een grote pan de kokosolie. Snij in de tussentijd de ui in kleine stukjes en doe hetzelfde met de prei. Wanneer de koksolie vloeibaar is doe je de ui en de prei in de pan en zet het vuur laag.
Laat dit zo’n tien minuten staan. Snij de knoflook en gember in kleine stukjes. Wanneer de ui doorzichtig is voeg je knoflook en gember erbij. Roer even door elkaar en schep de risotto rijst erdoor. Laat dit twee minuten op laag vuur even pruttelen giet daarna de wijn erbij. Wanneer het vocht van de wijn is opgenomen voeg je de bouillon toe.
Laat de risotto in 25 minuten gaar koken. Hij heeft dan nog steeds een bite. Hou je van hele zachte risotto dan zal je deze nog 5 minuten langer moeten laten staan.
Snij in de tussentijd de champignons en de tomaten in plakjes en bak deze goudbruin.
Wanneer de risotto klaar is voeg je de champignons en de tomaten erbij en roer je alles nog even door. Strooi de edelgist vlokken erover en serveer met een salade of flinke hand verse spinazie.
Heb je nu zin in meer lekkere recepten van Sanne? Lees dan dit recept voor een heerlijke chili sin carne.
Tekst: Sanne van Rooij voor VIVONLINE
Gerelateerd
Gerelateerde berichten
9 november 2015
Winnen! Lekker zonder Allergenen
23 augustus 2015
Hotspot: Lotti’s
8 juli 2016
Gezond eten zonder grenzen
27 februari 2017
Eet jij volgens De Schijf van Vijf?
14 december 2021
8 geweldige dingen die gebeuren als je aan yoga doet
27 juli 2014
Glutenvrij diner!
21 maart 2016
Beter in je darmen, beter in je vel?
27 augustus 2015
Viv Loves it: SUE, zoet zonder suiker
1 april 2016
9 x inspirerende foodie instagram accounts
14 februari 2017
Stressfood, wat is dit en helpt het echt?
5 februari 2021
Nee hé, alweer blaasontsteking?! Zo voorkom je het!
4 oktober 2016
DE PERFECTE HERFST JUICE: PUMPKIN POWER
11 januari 2017
Recept: Vullende rode bonen wortel salade met dille
4 oktober 2015
Glutenvrij ontbijt: een lijstje vol inspiratie.
20 juli 2016
EEN LEVEN LANG GEZOND DRINK PLEZIER
31 mei 2016
Super power jezelf: beauty on the inside
28 augustus 2018
Oma’s gezondheidstips
13 mei 2016
Viv’s favoriete bestemmingen
5 juni 2015
Wie komt onze chocolade proeven?
4 mei 2016
Viv’s favo Moederdagontbijtje
17 september 2018
Wat is het verschil tussen boter en margarine?
23 februari 2017
Hoe gezond is thee eigenlijk?
29 oktober 2019
Zo blijf je gemotiveerd om te sporten nu het kouder is
26 maart 2015
Zorg voor een BPA vrije waterfles!
19 april 2016
Yogisha: hip en spicy op de yogamat!
13 maart 2017
Health Q&A: De health gewoontes van Renée Vervoorn
6 maart 2017
VIV’s Q&A: Annic van Wonderen
20 maart 2018
Kauwgom, is dat wel zo gezond?
16 december 2015
Happy & healthy kerstcadeautips!
2 september 2019
10x gluten in producten waarin je ze niet verwacht
30 januari 2018
Recept: Kip met zongedroogde tomaten en kokosmelk
13 september 2018
Adelina –
Vriendelijk en behulpzaam, website is voorzien van duidelijke informatie
Anoniem –
Marcelka Kraan –
Claudia M. –
Snel, positief, alles top!
Mariette –