Met dit koudere weer hebben wij wel weer zin in lekker warme en goed vullende gerechten. Vandaag een heerlijke vegan risotto met champignons en spinazie, lees je mee?
INGREDIËNTEN
- 200 gram risotto rijst (ik gebruikte arborio rijst)
- 250 gram kastanje champignons
- 1 middelgrote rode ui
- 1 kleine prei
- 2 grote roma tomaten
- 75 ml droge witte wijn
- 2 teentjes knoflook
- 1 stuk gember van 1 cm bij 1 cm
- 1 liter groente bouillon
- 2 eetlepels edelgistvlokken
- 2 eetlepels kokosolie
BEREIDING
Verwarm in een grote pan de kokosolie. Snij in de tussentijd de ui in kleine stukjes en doe hetzelfde met de prei. Wanneer de koksolie vloeibaar is doe je de ui en de prei in de pan en zet het vuur laag.
Laat dit zo’n tien minuten staan. Snij de knoflook en gember in kleine stukjes. Wanneer de ui doorzichtig is voeg je knoflook en gember erbij. Roer even door elkaar en schep de risotto rijst erdoor. Laat dit twee minuten op laag vuur even pruttelen giet daarna de wijn erbij. Wanneer het vocht van de wijn is opgenomen voeg je de bouillon toe.
Laat de risotto in 25 minuten gaar koken. Hij heeft dan nog steeds een bite. Hou je van hele zachte risotto dan zal je deze nog 5 minuten langer moeten laten staan.
Snij in de tussentijd de champignons en de tomaten in plakjes en bak deze goudbruin.
Wanneer de risotto klaar is voeg je de champignons en de tomaten erbij en roer je alles nog even door. Strooi de edelgist vlokken erover en serveer met een salade of flinke hand verse spinazie.
Heb je nu zin in meer lekkere recepten van Sanne? Lees dan dit recept voor een heerlijke chili sin carne.
Tekst: Sanne van Rooij voor VIVONLINE
Gerelateerd
Gerelateerde berichten
14 juni 2017
Wat kun je het beste doen bij misselijkheid?
15 april 2015
OERsterk Eten: een heerlijk boek!
11 juli 2016
GEZONDE SNACKS VOOR DE VAKANTIE
10 februari 2016
Thuis trainen; 5 handige tools
18 augustus 2019
Last van PMS: Dit moet je juist wel (of niet) eten
31 oktober 2014
The Light Green Smoothie
22 januari 2016
Op je kop voor een stralende huid!
25 augustus 2015
Je bent wat je… drinkt!
22 september 2018
Dit doen zuivel, wijn en gluten met je huid
12 april 2015
Bananenbrood is makkelijk en lekker met dit recept!
7 januari 2022
Bieten ontbijtsmoothie
28 december 2016
Bang voor de feestdagen kilo’s?
18 februari 2017
Klachten bij kinderen door teveel suikers, wat drinkt jouw kind?
16 juli 2016
NECTARINE CLAFOUTIS: EASY & HEALTHY
23 januari 2016
Paleo voor kids: zoete aardappel muffins
1 oktober 2021
10 dingen die iedere vrouw meer zou moeten eten
17 december 2016
Geroosterde kikkererwten: Een makkelijk en gezond tussendoortje
6 maart 2017
VIV’s Q&A: Annic van Wonderen
8 augustus 2022
PMS: Wat is het en wat kun je eraan doen?
4 oktober 2016
DE PERFECTE HERFST JUICE: PUMPKIN POWER
7 augustus 2016
GEZOND BROODJE VAN VIVIAN EN FREDERIQUE
25 augustus 2014
Lekker zoet tussendoortje
12 oktober 2018
Hoe gezond zijn bananen?
29 december 2019
8 redenen waarom koud afdouchen super gezond is
29 december 2017
Wat doe ik als ik een verkoudheid voel opkomen?
31 mei 2016
Super power jezelf: beauty on the inside
29 april 2016
Gezonde chocolademousse
9 april 2014
Media: Talkies Magazine
3 november 2018
Adelina –
Vriendelijk en behulpzaam, website is voorzien van duidelijke informatie
Anoniem –
Marcelka Kraan –
Claudia M. –
Snel, positief, alles top!
Mariette –