Zout! Naast dat we allemaal weten dat je er maar heel weinig van nodig hebt, zit zout vol met goede vitaminen en mineralen en spoorelementen. Deze hebben we nodig voor een goede stofwisseling, immuunsysteem en de werking van onze organen. Overal zit zout in, wat maakt dat je er maar heel weinig van nodig hebt om voldoende binnen te krijgen. Zout is vooral belangrijk voor de werking van onze nieren. Van alle soorten zout is Keltisch Zeezout het meest ‘vriendelijke’ tafelzout. We zullen hieronder toelichten waarom.
Waarom Keltisch zeezout?
Van alle soorten zout heeft Keltisch zeezout het laagste natriumgehalte, wat dit zout tot de zachtste en vriendelijkste ‘tafelzouten’ ter wereld maakt. Het ruim tweeduizend jaar oude Keltische zoutwinningsproces is hiervoor verantwoordelijk. Keltisch zeezout wordt handmatig gewonnen volgens een traditionele, meer dan 2000 jaar oude Keltische methode in de Guérande-streek in Bretagne, Frankrijk. Bovendien vermengt het zeezout zich met de kleimineralen. Dit komt de mineralen inhoud van het zout alleen maar ten goede. Keltisch zeezout komt uit de moerassen, deze moerassen fungeren als een soort zuiveringssysteem. De zure klei neutraliseert het zeewater en brengt het natriumgehalte terug. Het hele zuiveringsproces duurt zo’n twee weken, waarna het zeewater in een bassin komt en verdampt door de zon. De zoutwinner schept het zout dan handmatig op. Het zout wordt niet gewassen, niet gedroogd en er worden geen stoffen aan toegevoegd. Dit houdt de mineralenbalans intact.
Wat voor soorten Keltisch zeezout zijn er?
Keltisch zeezout is in twee varianten verkrijgbaar. Namelijk als ‘sel gris’, wat ook wel grof zeezout wordt genoemd en als ‘Fleur de sel’ (bloem van het zout), ofwel; het witte tafelzout genoemd.
Nog een leuk weetje
Keltisch zeezout bevat dus veel mineralen en spoorelementen die allemaal in de perfecte verhouding, samenstelling en balans ten opzichte van elkaar staan. Dit is zichtbaar in de kristallen die van uiteenlopende grootte zijn en de zeer complexe, zachte smaak waarin behalve zouttinten, ook zoete en zelfs bittertinten te proeven zijn!
Tekst: Renée Beers, Keltischzeezout.com
Gerelateerd
Gerelateerde berichten
6 juni 2022
Vitamine D staat op nummer 1
26 april 2017
Koninklijk genieten: gezonde oranje tompoucen!
1 februari 2016
Tip: Juiste maat houden
2 juli 2014
Aan het infuus
25 augustus 2017
Gezonde darmen zijn de basis voor een goede gezondheid
27 november 2018
Wil je jouw metabolisme een boost geven? Ga langzamer leven!
3 december 2015
Ontgif je groenten
5 juli 2016
Geneeskrachtige basilicum juice
13 juli 2018
Fix (eerst) de basis
2 april 2016
Pastinaak-gierstpannenkoekjes met bramencompote
14 februari 2018
KAMILLE: super heilzaam en vooral bij rusteloosheid en keelpijn
25 juli 2016
HEALTH Q&A: SANNE VOGEL
8 juni 2018
10 tekenen van een water tekort
3 oktober 2018
Gezond en snel ontbijten met havermout!
25 augustus 2014
Lekker zoet tussendoortje
17 juli 2016
blog van Krystl: STILTE
12 september 2017
9 handige tips om te weten als je vegetariër wilt worden!
10 oktober 2018
Een beter seksleven? Wij hebben 5 tips voor je!
19 juni 2019
25 Simpele dingen voor een gezonde levensstijl
27 juni 2018
Frozen Summer Snack
21 december 2015
Mindful omgaan met tijd
18 september 2017
Heerlijk vegan ontbijtje: Exotisch chia ontbijtje
29 april 2015
Cellulite, zo kom je er vanaf!
22 februari 2017
Receptje: Heerlijke homemade eierkoeken
1 december 2018
Genieten van gezonde zalmburgers!
4 januari 2023
Heb jij symptomen van een vitamine B12 tekort?
27 juli 2020
Dit is het verschil tussen foliumzuur en folaat
1 februari 2017
Adelina –
Vriendelijk en behulpzaam, website is voorzien van duidelijke informatie
Anoniem –
Marcelka Kraan –
Claudia M. –
Snel, positief, alles top!
Mariette –