Zout! Naast dat we allemaal weten dat je er maar heel weinig van nodig hebt, zit zout vol met goede vitaminen en mineralen en spoorelementen. Deze hebben we nodig voor een goede stofwisseling, immuunsysteem en de werking van onze organen. Overal zit zout in, wat maakt dat je er maar heel weinig van nodig hebt om voldoende binnen te krijgen. Zout is vooral belangrijk voor de werking van onze nieren. Van alle soorten zout is Keltisch Zeezout het meest ‘vriendelijke’ tafelzout. We zullen hieronder toelichten waarom.
Waarom Keltisch zeezout?
Van alle soorten zout heeft Keltisch zeezout het laagste natriumgehalte, wat dit zout tot de zachtste en vriendelijkste ‘tafelzouten’ ter wereld maakt. Het ruim tweeduizend jaar oude Keltische zoutwinningsproces is hiervoor verantwoordelijk. Keltisch zeezout wordt handmatig gewonnen volgens een traditionele, meer dan 2000 jaar oude Keltische methode in de Guérande-streek in Bretagne, Frankrijk. Bovendien vermengt het zeezout zich met de kleimineralen. Dit komt de mineralen inhoud van het zout alleen maar ten goede. Keltisch zeezout komt uit de moerassen, deze moerassen fungeren als een soort zuiveringssysteem. De zure klei neutraliseert het zeewater en brengt het natriumgehalte terug. Het hele zuiveringsproces duurt zo’n twee weken, waarna het zeewater in een bassin komt en verdampt door de zon. De zoutwinner schept het zout dan handmatig op. Het zout wordt niet gewassen, niet gedroogd en er worden geen stoffen aan toegevoegd. Dit houdt de mineralenbalans intact.
Wat voor soorten Keltisch zeezout zijn er?
Keltisch zeezout is in twee varianten verkrijgbaar. Namelijk als ‘sel gris’, wat ook wel grof zeezout wordt genoemd en als ‘Fleur de sel’ (bloem van het zout), ofwel; het witte tafelzout genoemd.
Nog een leuk weetje
Keltisch zeezout bevat dus veel mineralen en spoorelementen die allemaal in de perfecte verhouding, samenstelling en balans ten opzichte van elkaar staan. Dit is zichtbaar in de kristallen die van uiteenlopende grootte zijn en de zeer complexe, zachte smaak waarin behalve zouttinten, ook zoete en zelfs bittertinten te proeven zijn!
Tekst: Renée Beers, Keltischzeezout.com
Gerelateerd
Gerelateerde berichten
21 maart 2016
Beter in je darmen, beter in je vel?
18 september 2017
Heerlijk vegan ontbijtje: Exotisch chia ontbijtje
12 maart 2014
Kijkje in de koelkast van: Vivian Reijs
12 september 2019
11 manieren waarop je samen met de kleintjes kan koken
23 februari 2017
Hoe gezond is thee eigenlijk?
9 oktober 2018
Een groene smoothie drink ik echt met plezier!
29 december 2017
De anti-kater pil
26 juli 2019
Meal preppen: wat is het en hoe doe je dat?
23 december 2020
Dit is de chocoladecake waar je hormonen blij van worden!
2 november 2018
Spirulina voor een betere gezondheid
5 februari 2016
Gezond haar en gezonde voeding
27 april 2018
Lekker en gezond ontbijtje: Chiazaad pudding
16 december 2015
Happy & healthy kerstcadeautips!
30 augustus 2021
Endometriose: Wat is het? En wat kun je eraan doen?
2 september 2017
Laat je kind beter presteren door gezond te eten
23 februari 2016
Hongergevoel?
5 juni 2016
De juiste keuzes voor een fijne toekomst?
27 september 2017
Viv’s health Q&A: Maaike Dorsteen van Furrow.nl
24 maart 2014
Inspiratie voor de Challenge
20 juli 2019
16 voedingstips voor een gezonde ontlasting
1 september 2017
Een stralingsarme kinderkamer? 5 tips!
8 september 2018
Elke dag hetzelfde ontbijt?
20 juni 2015
Lazy Sushi
7 april 2023
Chocolade smoothie
26 mei 2015
Hormonen en het effect op je gezondheid
18 juli 2017
Detox tarwegras smoothie!
3 juli 2016
Ruzie in je relatie?
27 februari 2017
De eetgewoontes van Renate Gerschtanowitz
6 juli 2014
Italiaanse Glutenvrije ’Courgetti’ Pasta
16 juli 2016
Adelina –
Vriendelijk en behulpzaam, website is voorzien van duidelijke informatie
Anoniem –
Marcelka Kraan –
Claudia M. –
Snel, positief, alles top!
Mariette –