Voor een flinke punt glutenvrije appeltaart kun je mij ’s nachts wakker maken. Want och, wat eet ik toch graag appeltaart met dit herfstige weer. Smullen geblazen, want hier volgt het recept!
Ingrediënten (Voor 6 à 8 personen)
- 200 gram Mix C Schär + iets extra
- 150 gram roomboter + iets extra
- 100 gram witte basterdsuiker
- 1,5 groot ei
- 30 gram rozijnen
- +/- 4 appels (Jonagold of Elstar)
- 40 gram suiker (voor vulling)
- 1 ruime theelepel kaneel
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 180 graden (boven en onder).
- Wel de rozijnen in heet water.
- Zorg dat de roomboter op kamertemperatuur is. Komt de boter uit de koelkast, verwarm deze dan 20 seconden in de magnetron.
- Doe de boter, mix C, 100 basterd suiker en 1 ei in een kom.
- Mix met de deeghaken of met de hand tot een mooi glad deeg.
- Gebruik een springvorm van 24 cm doorsnee.
- Bekleed de bodem met bakpapier en besmeer de zijkanten met roomboter.
- Bekleed de vorm met het deeg.
- Houd een deel over voor de bovenkant van de taart.
- Schil de appels en snijd deze in partjes.
- Mix de rozijnen, suiker en kaneel door de appels.
- Stort het appelmengsel in de springvorm.
- Bestrooi het aanrecht met wat meel.
- Rol het overige deeg met een deegroller en snij hier stroken uit. Leg deze over het appelmengsel.
- Besmeer het deeg met ei.
- Zet de springvorm 50 minuten in de oven.
Geniet van deze glutenvrije appeltaart!
Tekst: Renée Beers voor missglutenvrij.nl
Disclaimer: Dit artikel is informatief bedoeld. Het is geen vervanging van medische diensten en informatie. Raadpleeg bij twijfel en medicijngebruik altijd een huisarts of behandelend arts.
Gerelateerd
Gerelateerde berichten
28 januari 2016
Quinoa: geschikt als ontbijt, lunch én diner!
6 maart 2019
Voel je je ongelukkig in je werk? Wij helpen je!
22 december 2017
Waarom ik 3 glazen water drink na het opstaan
24 februari 2020
7 verrassende manieren om een schimmelinfectie te voorkomen
30 oktober 2018
Mindful zwanger zijn
3 november 2018
Rode bietensoep met walnoten
22 maart 2016
Helende vitamine C smoothie
11 februari 2016
7-daagse Milde Detox
19 september 2014
Nagerecht: Noten chocoladetaart
18 juli 2016
VIV’S Q&A: NIENKE & MADELON VAN GLOWMAGAZINE
5 juni 2015
Wie komt onze chocolade proeven?
24 augustus 2016
HET VERSCHIL TUSSEN BORSTVOEDING EN FLESVOEDING?
4 januari 2019
Acai in je smoothie? Een echte antioxidanten boost!
27 juli 2014
Glutenvrij diner!
8 september 2015
Recept: ‘ Recipe for Love ’
5 april 2016
Gezond starten met deze Acai Courgettesmoothie
22 augustus 2017
Kick-start je dag met deze Groene Paksoi smoothie
1 januari 2017
Gezond eten met een klein budget
22 juli 2015
Spring je zomerklaar!
28 maart 2021
Tijd voor een voorjaarsschoonmaak voor je lijf!
14 februari 2018
KAMILLE: super heilzaam en vooral bij rusteloosheid en keelpijn
14 augustus 2018
Het Ayurvedische kruid Ashwagandha
24 november 2018
Hoe gezond is een juice nou eigenlijk?
27 februari 2017
Eet jij volgens De Schijf van Vijf?
30 juni 2018
Grappige weetjes over gewicht verliezen
4 oktober 2016
DE PERFECTE HERFST JUICE: PUMPKIN POWER
28 februari 2019
tips voor een gezond carnaval
16 november 2016
VIV Health TV – Verantwoorde snoepjes, ze bestaan echt!
12 november 2015
Jamie Olivier trakteert!
3 juli 2020
7 tips voor een mooi en gezond gebit
15 augustus 2016
Adelina –
Vriendelijk en behulpzaam, website is voorzien van duidelijke informatie
Anoniem –
Marcelka Kraan –
Claudia M. –
Snel, positief, alles top!
Mariette –