Voor een flinke punt glutenvrije appeltaart kun je mij ’s nachts wakker maken. Want och, wat eet ik toch graag appeltaart met dit herfstige weer. Smullen geblazen, want hier volgt het recept!
Ingrediënten (Voor 6 à 8 personen)
- 200 gram Mix C Schär + iets extra
- 150 gram roomboter + iets extra
- 100 gram witte basterdsuiker
- 1,5 groot ei
- 30 gram rozijnen
- +/- 4 appels (Jonagold of Elstar)
- 40 gram suiker (voor vulling)
- 1 ruime theelepel kaneel
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 180 graden (boven en onder).
- Wel de rozijnen in heet water.
- Zorg dat de roomboter op kamertemperatuur is. Komt de boter uit de koelkast, verwarm deze dan 20 seconden in de magnetron.
- Doe de boter, mix C, 100 basterd suiker en 1 ei in een kom.
- Mix met de deeghaken of met de hand tot een mooi glad deeg.
- Gebruik een springvorm van 24 cm doorsnee.
- Bekleed de bodem met bakpapier en besmeer de zijkanten met roomboter.
- Bekleed de vorm met het deeg.
- Houd een deel over voor de bovenkant van de taart.
- Schil de appels en snijd deze in partjes.
- Mix de rozijnen, suiker en kaneel door de appels.
- Stort het appelmengsel in de springvorm.
- Bestrooi het aanrecht met wat meel.
- Rol het overige deeg met een deegroller en snij hier stroken uit. Leg deze over het appelmengsel.
- Besmeer het deeg met ei.
- Zet de springvorm 50 minuten in de oven.
Geniet van deze glutenvrije appeltaart!
Tekst: Renée Beers voor missglutenvrij.nl
Disclaimer: Dit artikel is informatief bedoeld. Het is geen vervanging van medische diensten en informatie. Raadpleeg bij twijfel en medicijngebruik altijd een huisarts of behandelend arts.
Gerelateerd
Gerelateerde berichten
21 juni 2018
Bloemkoolpizza met verse groenten
23 juli 2019
10 producten die ongezonder zijn dan ze lijken
17 december 2018
5 x tips om te ontprikkelen
12 november 2018
Wat is genetisch gemodificeerd voedsel?
8 oktober 2022
Hormoonproof recept: heerlijke Shakshuka
6 oktober 2018
Een dag zonder zuivel, hoe pak je dat aan?
29 december 2017
De anti-kater pil
13 augustus 2018
Zó voorkom je voedselverspilling in de supermarkt
21 juni 2019
Lekker bakken dit weekend met Viv’s appeltaart
19 november 2015
Vivian Reijs: “Ik ben zwanger, wat een feest!”
7 juli 2014
Eerste eetdagboek review
9 maart 2020
LIPOEDEEM: waarom diëten niet helpen….
6 september 2016
Keltisch zeezout
26 februari 2014
Easy tomaten paprika soep
11 oktober 2022
Recept: Geroosterde pompoen met amandelen
5 mei 2016
Voel jij je vrij?
2 januari 2018
Start 2018 met een heerlijke winterdetox!
1 april 2016
9 x inspirerende foodie instagram accounts
28 januari 2015
De Nationale Eettest BNN
2 november 2018
Tips tegen huidveroudering
22 september 2018
Dit doen zuivel, wijn en gluten met je huid
3 september 2015
Gezonde chocopasta
3 december 2020
PMS iedere maand een drama? Niet meer met Viv’s tips!
31 oktober 2017
Liefde, Passie en Health op Bali met Britt van der Meijden
18 maart 2018
Hot Maca Choco, de hormoonoppepper!
22 mei 2016
Testosteron houdt je slank, wist je dat?
18 juli 2016
DORSTLESSENDE ZOMER JUICE MET WATERMELOEN
31 mei 2016
Super power jezelf: beauty on the inside
10 april 2017
Voeding met Viv: Eetdagboek van Fajah Lourens
15 februari 2019
Je eetgewoontes aanpassen doe je zo!
15 juni 2020
7 voordelen van quinoa, het ‘supergraan’
8 juni 2018
Adelina –
Vriendelijk en behulpzaam, website is voorzien van duidelijke informatie
Anoniem –
Marcelka Kraan –
Claudia M. –
Snel, positief, alles top!
Mariette –