De laatste maand van 2014 is inmiddels alweer van start gegaan. Oh wat vliegt de tijd! Allereerst vind ik dit trouwens een mooie quote om te delen:
‘You have one month to finish the book of 2014. Make the last chapter a perfect one….!’
Op naar 2015 dus! Ben je ook zo benieuwd naar de foodtrends voor het nieuwe jaar? Lees dan snel verder.
Vaarwel met pakjes en zakjes
Eigenlijk waren we hier afgelopen jaar ook al mee bezig. Maar in 2015 zeggen we voorgoed vaarwel tegen pakjes en zakjes. We gaan voor onbewerkt en zo puur mogelijk. Denk ook aan zelfgemaakte burgers en schnitzels.
Superfoods zijn zo 2014
We werden op iedere hoek van de straat beladen met superfoods. Waar ze eerst nog alleen maar in de natuurwinkel te krijgen waren zien we ze nu al in de schappen van de Albert Heijn en de Hema! Het is prima om superfoods toe te voegen aan je voedingspatroon maar doe het met mate. Ga zeker geen maaltijden vervangen door alleen superfoods te eten! Koop liever normale en ook meteen betaalbare voedingsmiddelen zoals broccoli, avocado, blauwe bessen of zoete bataat. Dat zijn pas echte powerfoods!
Kleine hapjes
In het nieuwe jaar gaan we voor miniatuur. Hele kleine hapjes maar van waanzinnig goede kwaliteit. Een fantastische smaken met alleen maar natuurlijke ingrediënten. Dus zonder toevoegingen! Denk bijvoorbeeld aan een pure macaron of een bonbon!
Bewust kiezen voor
Het is niet vreemd meer om zuivel,- gluten- en suikervrij te eten. Veel mensen kiezen hier bewust voor en niet altijd om medische redenen. Maar puur omdat ze merken dat ze zich hierdoor veel fitter, energieker en lekkerder voelen. Het is de nieuwe happy & healthy lifestyle. Geen dieet! Maar een gezonde manier van leven!
Licht verteerbaar
De spijsvertering wordt in 2015 erg belangrijk. Als deze goed werkt voel je je vanzelf lekkerder en minder opgeblazen. We eten meer volle granen, zaden, havermout, peulvruchten, groenten en fruit en schuiven de witte rijst, aardappelen, zuivel en suikerhoudende producten aan de kant. Die zorgen alleen maar voor een slechte spijsvertering. We zullen ons ook meer gaan verdiepen in snelle en langzame koolhydraten en de glykemische index van voedingsmiddelen.
Bitter in de mond
Er komen steeds meer natuurlijke tonics en andere gezonde frisdranken op de markt met verassende smaken en combinaties. ‘Bitter in de mond maakt de hart gezond’!
Geen voedselverspilling meer
We gooien niet zomaar allerlei voedingsmiddelen weg omdat ze de houdbaarheidsdatum hebben bereikt of er niet ‘mooi’ genoeg uit zien! We gaan voor duurzaam en hechten steeds meer waarde aan waar het eten vandaan komt. Geen onnodige verspilling meer dus! Er komen steeds meer initiatieven zoals Kromkommer of restaurant In Stock. En over no waste gesproken, in 2015 opent zicht ook de eerste verpakkingsvrije supermarkt in Nederland!.
Steun de boer
Het liefst biologisch en lokaal, dat wordt het nieuwe boodschappen doen. Naast de plaatselijke supermarkt bezoeken we veel vaker de lokale boer of ondernemer. Het gaat om het vertrouwen en de oorsprong van je voedingsmiddelen. Weet wat je eet!
Smaakbommetjes
Zuurkool, kimchi (gefermenteerde kool), gerijpt rundvlees, kiemgroenten zijn populair in 2015. Oftewel fermentatie zorgt voor rijkere smaken met hele hoge voedingswaarden! Voeg wat vaker kiemen toe aan je maaltijden. En ga je eens verdiepen in fermentatie!
Alvast een HAPPY HEALTHY NEW YEAR!
Tekst: Suzanne van Laar
Bron: www.jamiemagazine.nl
Gerelateerd
Gerelateerde berichten
4 oktober 2015
Glutenvrij ontbijt: een lijstje vol inspiratie.
5 november 2018
Een gezond gebit tijdens de zwangerschap!
19 januari 2017
Verleidingen, hoe houdt je ze tegen?
13 maart 2016
Gezond boodschappen doen met weinig geld?
5 december 2015
Overheerlijke glutenvrije appeltaart!
25 mei 2015
Hoe werkt de mind?
1 juli 2016
VEGAN OREO!
25 januari 2015
Glutenintolerantie
21 maart 2016
Beter in je darmen, beter in je vel?
7 juni 2019
Waarom is melk niet zo goed voor elk?
2 juli 2016
3 x ei love you
18 juni 2021
Tips voor optimaal kijkplezier in de zomer
26 april 2016
8 onverwachte voordelen van gelukkig zijn
10 februari 2016
Thuis trainen; 5 handige tools
26 november 2017
Sinterklaas (schoen) cadeaulijstje, dit wíl je hebben!
9 februari 2017
VOEDING MET VIV: EETDAGBOEK VAN JENNY SMIT
4 juni 2015
Tip: Healthy Pleasures
14 augustus 2018
Het Ayurvedische kruid Ashwagandha
18 november 2015
Bewust en vruchtbaar smullen met deze smoothie!
5 december 2016
Viv’s Healthbox: Het ideale cadeau voor onder de kerstboom!
2 december 2018
Mijn leven met een kind met een extreme voedselallergie
25 oktober 2017
Fotoverslag van mijn boeklancering, kijk je mee?
22 november 2018
Een nikkelallergie? Wat is dat?
8 augustus 2015
Bloemkoolsoep met gerookte zalm
8 september 2016
WAT IS PRECIES “GLUTENVRIJ” EN WAT NIET?
2 juni 2021
10x eten tegen zonnebrand
29 mei 2016
Je eigen pad bewandelen
9 maart 2020
Wortelgroenten als bron van gezonde koolhydraten
22 juli 2020
Adelina –
Vriendelijk en behulpzaam, website is voorzien van duidelijke informatie
Anoniem –
Marcelka Kraan –
Claudia M. –
Snel, positief, alles top!
Mariette –