Een dag bestaat uit 24 uur en in al die uren kun je veel gedaan krijgen. Maar dat lukt uiteraard alleen wanneer je je goed voelt. Bij een tekort aan energie voel je je onvoldaan en raast de dag vaak aan je voorbij.

We kennen het allemaal maar gelukkig zijn er voldoende oplossingen voor. Met deze 8 tips voel jij je een stuk energieker en krijg je lekker veel gedaan:

1. Vroeg opstaan

Dit klinkt wellicht juist als vermoeiend maar dat is het niet (mits je dit aanhoudt). Vroeg opstaan zorgt namelijk voor mentale ruimte. Je vliegt niet van hot naar her en hebt de tijd om even te acclimatiseren. Je maakt jezelf op een fijne wijze ready voor de dag, wat een goede dag belooft.

2. In de ochtend bewegen

Een beetje beweging in de ochtend doet wonderen voor de rest van de dag. Zo kan een snelle wandelsessie bijvoorbeeld je stijve spieren doen afnemen en je dag een stuk aantrekkelijker maken. Alleen al je lichaam verwennen met wat rek- en strekoefeningen kan wonderen verrichten.

3. Blijf ook de rest van de dag in beweging

Veel mensen hebben een 9 tot 5 baan waarbij ze over het algemeen zitten. Je kunt er wel voor kiezen om dit zit-gedrag te doorbreken en in je pauze een ommetje te maken. Een kleine wandeling is goed voor de geest en het lichaam, en je voelt je achteraf zonder enige twijfel een stuk energieker.

4. Mediteren

Stil zijn kan zorgen voor meer energie. Je kunt namelijk uitgeput raken van alleen al denken aan alles wat er op een dag moet gebeuren. Dus jezelf een halt toeroepen kan behoorlijk behulpzaam zijn. Het is een manier om jezelf niet van de wijs te laten brengen en jezelf te verrijken met moed.

5. NIET Snacken

In eerste instantie ben ik echt fan van maar 3 maaltijden per dag. Je lichaam heeft hier nu eenmaal meer aan dan al die snacks. Je kunt hier namelijk van aankomen en moe van worden. Waarom dat zo is, lees je in dit artikel. Overigens zijn er wel een aantal snacks die wij adviseren wanneer je echt heel hongerig bent en snel moet eten, je leest het hier.

ZIE OOK: Green Juice: mijn trouwe groene poeder voor menig ontbijt.

6. Hydrateren

Onvoldoende hydratatie helpt vermoeidheid in de hand. Vul die waterfles daarom voldoende aan en zorg dat je voldoende binnenkrijgt. Koffie zorgt voor uitdroging dus wees vooral alert wanneer je overdag ook veel koffietjes drinkt. Neem in ieder geval 8 glazen water per dag en wanneer je sport zullen dit er meer moeten zijn.

7. Frisse lucht

We schreven al eerder over het ommetje op het werk, maar frisse lucht blijft extreem belangrijk. Wellicht heb je niet genoeg aan die 5 minuten en heb je de kans om vanavond nog een extra rondje te lopen. Dit kan bijvoorbeeld ook in het weekend zijn. Voor sommige mensen werkt gewoon een rondje lopen, namelijk geestelijk veel effectiever dan ingewikkelde work-outs.

8. Gisteren beginnen

Begin niet vandaag maar nog gisteren. Wat we hiermee bedoelen is simpelweg: zorg voor voldoende nachtrust. Je kunt je maandag nu eenmaal niet op en top fris beginnen wanneer je zondag extreem laat naar bed bent gegaan. Zorg daarom dat je ook de dag voor morgen alles volgens een gezond ‘plan’ doet.

Tekst: Inga Stoit

Disclaimer: Dit artikel is informatief bedoeld. Het is geen vervanging van medische diensten en informatie. Raadpleeg bij twijfel en medicijngebruik altijd een huisarts of behandelend arts.

Gerelateerde berichten