Als de zon zich nog niet laat zien en de temperatuur maar niet omhoog wil gaan, blijf je het liefste binnen met een hartverwarmend drankje of ander comfort food dat je een warm gevoel geeft. Het meeste comfort food dat je in de winkel vindt, is niet al te vriendelijk voor je lijn. Daarom hebben we hier vijf lekkere hapjes en drankjes voor je, waarmee je niet alleen jezelf maar ook je lijf verwent.

  1. Apple pie

Wat is er heerlijker dan op de bank weg te kruipen met een groot stuk warme appeltaart? Toch is je lijf minder blij met deze lekkernij. Terwijl jij van de taart geniet, neemt je lichaam de suikers razendsnel op. Daardoor piekt je suikerspiegel en moet je lichaam heel hard werken om al die suikers uit je bloed te krijgen.

Je lijf weet zich geen raad met al die overtollige energie en slaat deze op als vetreserve voor later. Daarop zakt je suikerspiegel weer snel, zodat je je slap kan voelen en trekt heb in… je raad het al: nóg meer appeltaart (of iets anders zoets).

Het goede nieuws is: van de smaak van appeltaart kun je ook op een gezonde manier genieten. Bijvoorbeeld met een schaaltje appelstukjes met citroensap en kaneel. Dat smaakt net zo lekker, maar dan zonder de snelle suikers.

Helemáál lekker – en nog warm ook – is deze apple pie havermout. Door de appel, rozijnen, walnoten en kaneel is het net of je een stuk appeltaart eet. Mmm!

  1. Chocolademelk

Op koude dagen heb je zin in warme dranken. Het lekkerst is toch wel warme chocolademelk. Je raad het al: de suiker hierin is niet al te best voor je gewicht en je gezondheid.

Nie getreurd, want chocolamelk kun je prima maken zonder suiker. Als je kaneel in plaats van suiker gebruikt, krijgt je chocomelk namelijk ook een zoete touch. Mocht je meer zoet willen, voeg dan een beetje pure stevia toe. Zuivere stevia is vrij van suiker en calorieën, zodat je lichaam ook blij is met die heerlijke drankje.

Voor je lichaam is het een verwennerij als je hot maca choco maakt. De maca hierin brengt je hormonen, suikerspiegel én bloeddruk namelijk in balans. Dit drankje is dus niet alleen heel lekker, maar ook nog eens heel gezond!

  1. Soep

Als het buiten koud is, is er niets heerlijker dan je handen warmen aan een kop soep. Vermijd kant-en-klare soep en soep uit blik, want deze bevatten vaak veel zout, suiker en andere ongezonde stoffen.

Maak soep liever zelf en voeg er lekker veel groenten aan toe. Dan krijg je allemaal gezonde vezels, vitamines en mineralen binnen. Hier zijn een paar zelfmaak soep ideeën:

  1. Chocola

Grijp jij snel naar chocola om jezelf te troosten of te verwennen? Maak dan deze gezonde chocoladetaart met amandelmeel, courgette en cacaopoeder. Zo krijg je heel veel vezels en daarnaast vooral langzame koolhydraten binnen. Dat is niet alleen genieten voor je mond, maar ook voor de rest van je lijf.

  1. Pizza

Kun jij je op koude dagen ook zo verheugen op een lekkere pizzapunt? Dan hebben we goed nieuws voor je! Pizza met een bodem van bloemkool smaakt namelijk net zo lekker als ‘gewone’ pizza met een bodem van tarwebloem. Bovendien krijg je met een ‘bloemkoolpizza’ alleen gezonde koolhydraten binnen. Daar doe je niet alleen je mond, maar ook je weegschaal een plezier mee!

Wat voor gezond comfort food neem jij het liefst op koude dagen? Deel het hieronder in de reacties!

Door;www.puurfiguur.nl

Disclaimer: Dit artikel is informatief bedoeld. Het is geen vervanging van medische diensten en informatie. Raadpleeg bij twijfel en medicijngebruik altijd een huisarts of behandelend arts.

Gerelateerde berichten