In principe weet vrijwel iedereen dat bepaalde voeding absoluut niet goed voor je is. Maar vrouwen vinden het vaak lastiger om te denken wat nou echt goed voor ons is. We weten dat snoep, frisdrank en suikers ongezond zijn, maar wat voor voeding is altijd goed? Welke voeding draagt bij aan onze gezondheid, is goed voor de hormonen en voorziet ons van voldoende energie? Dit zijn de 10 dingen die iedere vrouw lekker veel mag eten:

1. Uien

Uien zijn heel gezond, ze zijn ontstekingsremmend, antibacterieel, rijk aan vitamine B en C en meer. Ze zijn vooral goed voor vrouwen omdat ze botverlies helpen voorkomen, wat kan leiden tot osteoporose.

2. Rode pepervlokken

Rode pepervlokken zijn een goede bron van vitamine A, ze zijn van nature thermogeen, dit betekent dat ze warmte in het lichaam produceren en het metabolisme stimuleren (win-win!). Ze kunnen ook helpen met het remmen van de eetlust en ze kunnen de opslag van vet verminderen.

3. Snijbiet

Naast boerenkool is snijbiet een bron van fyto-oestrogenen (dit zijn plantensterolen die helpen om onze hormonen in evenwicht te houden). Daarnaast is het een goede bron van ijzer, calcium, foliumzuur en vitamines B, C, E en K.

4. Spruiten

Spruitjes hebben een bepaalde geur, dit komt door het allylisothiocyanaat wat in spruitjes zit. Deze aparte benaming zorgt ervoor dat precancereuze cellen zichzelf vernietigen. Je hebt het meeste aan de spuit als je ze roostert. Als je ze kookt gaan er namelijk veel anti-kanker voedingsstoffen verloren.

5. Walnoten

Walnoten zitten vol met eiwitten, vezels en omega-3’s. Ze kunnen helpen met het verlagen van de cholesterol, ze zijn goed voor de hersenen en ze stimuleren een goede nachtrust. Als je zin hebt in een snack is een handje vol walnoten een gezond idee.

6. Rozijnen

Naast ijzer, vezels en vitamine C bevatten rozijnen energie bevorderende koolhydraten en speciale fytochemicaliën die tandbederf tegengaan. Je moet er uiteraard niet te veel van eten, maar ook dit is een gezond snackje.

LEES OOK: 8 kleine aanpassingen die je helpen met afvallen.

7. Pompoenpitten

Pompoenpitten zijn net als chocolade een goede bron van tryptofaan, dit is een aminozuur waar je je goed door gaat voelen. Je kunt dit eten als een snack, maar je kunt ze ook toevoegen aan broden of ontbijtjes.

8. Kersen

Kersen zitten vol met antioxidanten en helpen tegen: geheugenverlies, hartaandoeningen, een te hoog cholesterol en ze gaan diabetes tegen. Het is zelfs bewezen dat je van kersensap beter gaat slapen.

9. Blauwe bessen

Net als natuurlijke anti-rimpelcrèmes hebben blauwe bessen (biologisch zijn ze het beste) anti-aging eigenschappen. En daarnaast helpen ze ook om geheugenverlies te voorkomen, ze verbeteren de motoriek en ze helpen bij het verlagen van de bloeddruk.

10. Groene thee

Uiteraard is thee geen eten, maar dit mogen alle vrouwen best iets vaker nuttigen. Het zit namelijk vol met antioxidanten, het is goed voor de hersenfunctie, voor onze stofwisseling en het kan helpen bij onze vetverbranding.

Tekst: Inga Stoit

Disclaimer: Dit artikel is informatief bedoeld. Het is geen vervanging van medische diensten en informatie. Raadpleeg bij twijfel en medicijngebruik altijd een huisarts of behandelend arts.

Gerelateerde berichten