Om de week praat Vivian met een bekende Nederlandse vrouw over haar voedingsstijl. Deze week is dat Miljuschka Witzenhausen (29), presentatrice, kookliefhebber en moeder van Rembrandt (4) en Felina (2). Begon haar tv-carrière ooit als vj bij TMF en heeft nu een eigen programma bij 24Kitchen: Miljuschka’s Food Trucks. Verder deelt ze haar kookgekte met ons op haar blog Foodmyfavoritedish.com
Flinke dame
‘In mijn TMF tijd was het een sport om zo min mogelijk te eten. Ik had een prima gewicht, maar was vaak heel gestrest en nukkig. Achteraf denk ik dat dat ook te maken had met het feit dat ik honger had. Inmiddels weegt ijdelheid niet meer op tegen het genot van eten. Met mijn zeventig kilo ben ik een flinke dame, maar ieder spekrandje of lovehandle is een investering in mijn kennis over eten.’
Invriezen
‘Ik vind het zonde om wijn weg te gooien. De halve glazen die aan het eind van de avond nog op tafel staan, vries ik in. Prima om mee te koken. Hetzelfde geldt voor de botten van kippen en ganzen die ik heb gebraden. Die bewaar ik en eens in de zoveel tijd trek ik daar een grote pan bouillon van.’
Ontdekking
‘De fantastische vanilleyoghurt van La Fermière, die ik normaal gesproken alleen in Frankrijk kon kopen, staat sinds kort ook in de schappen van de Albert Heijn. Toen ik dat ontdekte, heb ik een paar dagen op deze yoghurtjes geleefd. Zo gelukkig was ik.’
Rondje boodschappen
‘Als je zo’n type bent als ik, is boodschappen doen een tijdrovend klusje. Ik haal mijn vlees niet zomaar bij de supermarkt, maar bij slager Woorts in Amsterdam. En zo heb ik ook een vaste poelier, kaasboer en groentejuwelier. Maar de kant en klare granaatappelpitjes koop ik weer bij Albert Heijn. Die vind ik echt de ontdekking van de eeuw.’
Zwanger
‘Tijdens mijn eerste zwangerschap wilde ik heel graag weten waar mijn eten vandaan kwam. Ik wilde geen troep in mijn lichaam omdat daar dat kleine mensje groeide. Ik had ook mega veel honger, vierentwintig uur per dag. Dat was niet te doen. Ik werd ’s nachts wakker en dacht: appeltaart. En dan stond ik op om een appeltaart te bakken.’
Moeder natuur
‘Alles wat een moeder heeft, kun je eten. Groente en fruit komen van moeder natuur, vis, vlees en zuivel heeft een moeder en ook brood is prima. Als het gemaakt is van granen, zout, water en gist, is er niks aan de hand. Maar al die fabriekspakjes en –zakjes, die winstgevend zijn omdat producenten daar een patent op hebben, hebben geen moer te maken met hoe de natuur het bedoeld heeft.’
Guilty pleasure
‘Cheesecake maak ik zeker één keer per week. Altijd anders. Voor mij is cheesecake als een pizza: je kunt hem elke keer anders invullen. Favoriet is wel de Chocolate Caramel Cheesecake.”
Liever een haantje
‘Laatst was ik met een hele modieuze delegatie mee naar Saint Tropez. Iedereen had een mooie tas, behalve ik. Misschien moet ik daar ook eens aan gaan denken, dacht ik. Tot ik hoorde wat die tassen kosten; dat liep echt in de duizenden euro’s. Voor dat geld kun je zoveel lekkere haantjes en goede aardbeien kopen.’
Alles proeven
‘Mijn kinderen moeten overal drie hapjes van proeven. Ook al zijn het ieniemienie hapjes, zo leren ze in ieder geval de smaak kennen. Verder vind ik dat je er geen machtsstrijd van moet maken. Daarmee ontneem je jezelf als ouder het plezier van samenzijn en gezellig met je kinderen aan tafel eten.’
Altijd een goed ontbijt
‘Soms yoghurt met fruit, havermout, zelfgemaakte granola of speltflakes. Of ik maak pannenkoeken, wentelteefjes, omeletjes of gebakken eieren met spek. Maar nooit een gewone boterham met pindakaas. Ik ga nog liever in mijn pyjama de deur uit met ongewassen, ongekamde haren dan dat ik van huis ga zonder fatsoenlijk ontbijt. Dat vind ik zo’n armoede.’
Million dollar tip
‘Ga terug die keuken in. Het is goedkoper om een pizza te halen dan om er één te maken. Maar als je het niet zelf maakt weet je niet wat er in zit.’
Gerelateerd
Gerelateerde berichten
25 augustus 2018
Eet jij genoeg gezonde vetten?
28 januari 2015
De Nationale Eettest BNN
22 augustus 2017
Kick-start je dag met deze Groene Paksoi smoothie
20 december 2016
3 x gezonde tussendoortjes tijdens de feestdagen!
31 oktober 2018
10 natuurlijke pijnstillers
1 december 2018
Genieten van gezonde zalmburgers!
23 mei 2016
Wat staat er altijd in mijn koelkast?
14 april 2016
Hoe werk je toe naar een gifvrij lijf?
16 oktober 2015
Glutenvrije kip sandwich
17 januari 2019
8 natuurlijke antihoestmiddelen
19 april 2016
Yogisha: hip en spicy op de yogamat!
26 februari 2014
Easy tomaten paprika soep
29 april 2015
Vivian helpt je met een lekkere en gezonde maaltijd!
5 oktober 2018
10 tips om gezond uit eten te gaan
26 november 2015
Zuivelvrije Noten-kokos yoghurt
7 mei 2018
Een lekker recept: Pink Ibiza Acai Bowl
3 september 2018
Groente uit de zee is gezond! Maar waarom?
8 juli 2017
Kan je alleen op raw food leven?
4 mei 2016
Viv’s favo Moederdagontbijtje
5 juni 2015
Wie komt onze chocolade proeven?
26 juli 2014
Tip! Boekweit crackers
13 november 2015
Vivians Rijstadvies
20 april 2016
Hoe kun je sporten hygiënisch houden?
14 maart 2016
8 tips om je warme bed uit te komen
28 februari 2023
Eiwitten, waarom hebben we die nodig?
8 mei 2014
Mom in shape
5 november 2015
Recept voor Viv’s smakelijke herfst smoothie
14 april 2020
Bional Stress Balans helpt in tijden van stress
1 februari 2016
Tip: Juiste maat houden
10 februari 2016
Kom jij ons team versterken? Vrijwillige schrijfsters gezocht.
17 juli 2018
Viv’s gezonde Sangria
31 januari 2016
5 overtuigingen van mensen die geluk ervaren
7 juli 2014
Ben ik intolerant voor gluten?
15 september 2018
Hormonenproof recept: Kalkoenburgers met knoflook-komkommersalade
1 juli 2016
Adelina –
Vriendelijk en behulpzaam, website is voorzien van duidelijke informatie
Anoniem –
Marcelka Kraan –
Claudia M. –
Snel, positief, alles top!
Mariette –