Ben jij ook zo’n sushifan? Hier is de Sushidonut.
Er is een nieuwe foodhype, en hij is overal. Opeens was ‘ie er: de Sushidonut!
Héél fotogeniek, erg smakelijk en super simpel te maken. Leuk als je eters hebt, want presentatie is toch vaak de helft van je eetplezier. Bovendien is het écht heel erg leuk om ze te maken én gezond als je de wasabi-mayonaise achterwege laat.
Sushi zonder verstopte suikers
Extra fijn is dat er in deze zelfgemaakte sushi geen verstopte suikers zitten. Iets wat veel mensen niet weten is dat normale sushi namelijk veel suiker bevat en daardoor echt een verborgen dikmaker is. Geen zorgen dus met dit recept. En als je er bovendien nog lekker zalm en avocado aan toevoegt, krijg je ook nog gezonde omega-3 vetten binnen. Ga aan de slag en geniet!
Recept voor een Sushidonut
Goed! Wat heb je nodig?
- Donut bakvorm óf je gaat zelf aan de slag met een beker en een bord, waarbij de beker het gat in de donut moet vrijhouden. Je ‘boetseert’ dan zelf de donut om het glas heen
- Sushirijst (ongeveer 100 gram p.p) of quinoa (plakt alleen stukken minder goed)
- Zalm
- Avocado
- Komkommer
- Zwart sesamzaad
- Nori (zeewierbladen)
- Naar keuze: soja, gember en wasabi, zorgt voor veel meer smaak en pit
Aan de slag!
Stort de gekookte sushirijst in een met (kokos)olie ingevette donut-vorm.
Heb je geen vorm in huis, dan moet je iets creatiever zijn en even in je keukenkastjes kijken welk bord/kom en glas het mooist een donut kunnen nabootsen qua afmetingen. Laat de rijst in de vorm afkoelen. De donut decoreer je daarna met de toppings die jij het allerlekkerste vindt. Zie suggesties hierboven.
Je kunt per eter bijvoorbeeld een wat grotere donut maken, en de rest van je sushi boodschappen gebruiken om ‘gewone’ sushirolls te maken. Maar dan heb je wel nét even wat anders op tafel staan dan je normale portie sushi.
Tekst: Milan Pit voor VivOnline
Gerelateerd
Gerelateerde berichten
9 april 2016
Krystl: neem jezelf niet té serieus
16 maart 2016
Lichaam veranderen of aanvaarden?
20 december 2016
3 x gezonde tussendoortjes tijdens de feestdagen!
17 december 2015
Strakke benen en billen?
26 november 2018
Wat gebeurt er als je geen zuivel eet?
14 november 2017
Dit staat er in de koelkast van afslank coach Jasper Alblas
2 december 2020
Recept: De lekkerste en gezondste vegan chocoladereep
30 september 2015
Chlorella: de kracht van een micro-alg
7 december 2015
Voeding met Viv: eetdagboek van Jetteke van Lexmond
4 juni 2018
Een mango sorbet maak je natuurlijk zelf!
11 november 2018
Lekker weekend receptje: bananen milkshake
14 oktober 2018
Hoe houd je je hersenen gezond?
28 oktober 2015
Heerlijk voorleesboek van Cabaretière Madelijne Kool
6 december 2018
4 x gezonde werkgewoonten die je dagelijks kunt toepassen
14 december 2015
Rhodiola. Een kruid met bijzondere werking op je hormonen.
19 maart 2020
Gezonde voedingsmiddelen
9 juli 2016
Sinaasappelkip (kids love it)
15 januari 2015
Zuurkool met runderworst en puree van bataat
1 december 2014
Recept: Herfstige salade!
22 juli 2015
Spring je zomerklaar!
19 juni 2018
Mijn basis groene smoothie
10 augustus 2018
Wij willen ook testosteron!
30 oktober 2015
4 tips om water nog lekkerder te maken!
31 oktober 2018
Yoga maakt je vrolijk!
9 november 2021
Buikpijn na het eten? Deze tips kunnen helpen!
29 september 2022
Heb je weinig energie? Zorg voor een stabiele bloedsuikerspiegel
2 februari 2016
Benefietavond voor meisjes in Vietnam
2 januari 2018
Start 2018 met een heerlijke winterdetox!
6 november 2014
Tijd besparen in de keuken
28 april 2015
Boho-Tiffin voor jou!
30 augustus 2017
Adelina –
Vriendelijk en behulpzaam, website is voorzien van duidelijke informatie
Anoniem –
Marcelka Kraan –
Claudia M. –
Snel, positief, alles top!
Mariette –