Inmiddels raken we er haast al een beetje aan gewend dat foodblogger Sanne ons zo af en toe voorziet van allerlei lekkere, gezonde recepten. Laten we daarom nog maar even benadrukken hoe bijzonder het eigenlijk is dat we alleen al bij het zien van de foto’s, haar gerechten metéén willen maken en proeven. En vooral proeven dan eigenlijk. En vooruit, af en toe een stukje uitdelen doen we ook graag. Wij gaan deze raw chocoladetaart weer bakken hoor! Doen jullie mee?

raw vegan chocoladetaart

Raw vegan chocoladetaart

In deze taart zitten al mijn favoriete ingrediënten, dadels, banaan, amandelen en cacao, het feit dat ze samen de lekkerste raw taart maken die ik in tijden heb gegeten is natuurlijk mooi meegenomen! Dus wil jij jezelf of iemand anders dit weekend verwennen dan kan ik deze super gezonde, super makkelijke en super lekkere taart aanraden!!

INGREDIËNTEN

– 8 medjool dadels
– 1 rijpe banaan
– 150 gram amandelen (in kleine stukjes)
– 50 gram boekweitkorrels
– 4 eetlepels cacaopoeder
– 3 eetlepel kokosolie (gesmolten)
– 50 gram rozijnen

BEREIDINGSWIJZE

Meng alles in je keukenmixer tot je een plakkerig deeg hebt, druk dit in een bakvorm en zet dit (minstens) 3 uur in de koelkast. Strooi er wat cacaopoeder, cacaonibs en walnoten overheen en geniet!!

Tekst: Sanne van Rooij voor VivOnline

Disclaimer: Dit artikel is informatief bedoeld. Het is geen vervanging van medische diensten en informatie. Raadpleeg bij twijfel en medicijngebruik altijd een huisarts of behandelend arts.

Gerelateerde berichten