Sta jij in het weekend ook graag met je kids in de keuken? Dit recept voor zoete aardappel muffins uit het boek ‘YO KIDS, let’s go Paleo’, bevat een speciale kinderhandleiding. Dan kunnen je kids (met een klein beetje hulp van papa of mama) zelf aan de slag! Verantwoord, lekker én kidsproof! Zo kan het héle gezin genieten.
Na het grote succes van Let’s go paleo!, het eerste boek van Sandra van Schijndel, is inmiddels het vervolg Yo Kids, let’s go paleo! verschenen. Het boek is op dezelfde frisse manier vormgegeven en bevat vele recepten en suggesties voor ouders met kinderen die graag eten volgens het Paleo principe. Of, op een relaxte wijze kennis willen maken met het oerdieet. Het bijzondere aan dit boek is dat het veel meer biedt dat enkel recepten. Het boek geeft ouders een leuke introductie om hun kinderen te vertellen over Paleo. En de recepten worden thematisch aangeboden in diverse thema’s: kinderfeestjes, schoollunches, partysnacks en wat te doen op feestdagen als Pasen en Kerstmis.
Zoete aardappel muffins
Ingrediënten:
1 grote zoete aardappel
1 eetlepel kokospalmsuiker
2 eetlepels kokosmeel
1 flinke theelepel bakpoeder
½ theelepel kaneel
50 gram roomboter (biologisch)
2 eieren (biologisch)
1 eetlepel blauwe krenten
Scheutje amandelmelk (ongezoet)
Wat heb je nog meer nodig:
2 steelpannetjes
scherp mesje
lepel
4 cupcake vormen
bakje
2 kommen
garde
Baktijd: 25 minuten in de oven op 180 graden
Tip: laat vooraf de krenten even wellen in water, zodat ze zich volzuigen met water en ze heerlijk sappig zijn. Lauw water werkt het best, en laat ze gerust een half dagje staan.
Zo maak je het:
Wanneer je start met je recept vraag je ouders dan te helpen met het schillen van de zoete aardappel. Snij de aardappel vervolgens in blokjes en kook deze in het steelpannetje ongeveer 5 a 7 minuten.
Schep alle droge ingrediënten in een kom door elkaar: de kokospalmsuiker, kokosmeel, bakpoeder en kaneel.
Vraag je ouders om je te helpen met het smelten van de boter in een steelpannetje op het vuur. Boter smelt erg snel! Blijf de boer goed roeren. Breek de twee eieren in een kom en voeg de gesmolten boter toe aan de eieren. Klop met een garde de eieren door de boter en schep nu de gewelde krenten door de eieren en boter.
Vraag je ouders ondertussen de zoete aardappel af te gieten en schep deze door de eieren, boter en krenten. Je mag de zoete aardappel eventueel met een vork nog wat prakken maar laat er wel grove stukken aardappel in zitten. Schep nu de natte ingrediënten door de droge ingrediënten met een lepel tot de droge ingrediënten zijn vermengd. Mocht het deeg te dik zijn, kun je er een scheutjes amandelmelk zonder suiker aan toevoegen, anders heb je de amandelmelk niet nodig. Schep het beslag in de cupcake vormen. Cupcake vormen zijn vaak laag, je kunt van aluminium folie zelf ook hoge vormen maken, net als bij een echte muffin.
Verwarm de oven voor op 180 graden. Zet de muffins in de oven en bak ze in 25 minuten gaar. Laat de muffins nog even afkoelen voordat je je tanden erin zet. Dan is het tijd om te smullen van je muffins!
Ben je ook enthousiast geraakt over deze manier van schrijven en dit heerlijke verantwoorde recept? Het boek ‘YO KIDS, let’s go Paleo’ ligt nu in de winkel en is onder andere hier te koop!
Gerelateerd
Gerelateerde berichten
9 juni 2015
Gezonde ijsjes
14 oktober 2018
Hoe houd je je hersenen gezond?
1 augustus 2016
HEALTH Q&A: SIBA MTONGANA
18 januari 2016
Boekweit (soba) noodles met gamba’s
4 juni 2015
Tip: Healthy Pleasures
20 oktober 2017
De lekkerste vegan hotspots in Londen
2 mei 2016
Kleurige gevulde paprika’s met quinoa
5 februari 2021
Online masterclass PMS & Moodswings
1 februari 2016
Tip: Juiste maat houden
13 juni 2015
Smoothie workshop voor mama’s
26 juni 2018
Welke supplementen neem je mee in je koffer?
16 oktober 2015
Glutenvrije kip sandwich
12 juni 2014
Leuke Viv tips in de JAN
10 juni 2015
Raw kokos snack
18 augustus 2019
Last van PMS: Dit moet je juist wel (of niet) eten
25 oktober 2017
Fotoverslag van mijn boeklancering, kijk je mee?
11 mei 2020
Met deze 6 tips houd je diëten wél vol
10 november 2015
Placenta ‘eten’, doe jij mee of sla je over?
28 februari 2023
Eiwitten, waarom hebben we die nodig?
2 april 2016
Pastinaak-gierstpannenkoekjes met bramencompote
16 november 2016
Interview Vriendin
2 september 2019
10x gluten in producten waarin je ze niet verwacht
3 oktober 2015
Het waarom van glutenvrij
12 september 2017
Recept: good for the brains food
25 juni 2016
O help…de puistjeszone
11 december 2016
SUIKERVERSLAVING: WAT IS HET EN HOE KOM JE ER VANAF?
22 augustus 2018
Viv’s product van de week: de slowjuicer
18 maart 2018
Hot Maca Choco, de hormoonoppepper!
29 oktober 2018
DIY: kokosnoot deodorant
9 november 2014
Herfstige salade
20 november 2014
Healthy soepje met Gareth Evans
4 augustus 2019
Adelina –
Vriendelijk en behulpzaam, website is voorzien van duidelijke informatie
Anoniem –
Marcelka Kraan –
Claudia M. –
Snel, positief, alles top!
Mariette –