Dokter Leenarts is dermatoloog en heeft sinds anderhalf jaar haar eigen productenlijn gericht op het babyhuidje. In tegenstelling tot alle andere babyproducten bevatten haar producten geen parfum en conserveringsmiddelen. Hierdoor is de kans op een (allergische) reactie erg klein.

Het meest recente product dat dokter Leenarts op de markt heeft gebracht is een bergzalf, geschikt om de schilfertjes van je baby’s hoofdje op een zachte manier te verwijderen.

Simpele huidproblemen eenvoudig de baas

Dokter leenarts is begonnen met het ontwikkelen van babyproducten, omdat er geen goede producten – vrij van parfum en conserveringsmiddelen – op de markt waren voor simpele huidproblemen. Denk bijvoorbeeld aan luieruitslag, berg, waterpokken of een droge huid. Op zichzelf geen huidproblemen die vragen om een bezoek aan de huisarts, maar wel problemen die je graag wilt verzachten.

“Ik verbaas me er over dat babybillen zalf parfum bevat.”

De keuze om geen conserveringsmiddelen en parfum in haar producten te gebruiken is een bewuste. Dr Leenarts legt dit duidelijk uit: “Eczeem wat veroorzaakt wordt door een allergie voor parfum of conserveermiddelen komt vaak voor, en kan enorm vervelend zijn. Met dit soort allergieën word je niet geboren, maar je bouwt het op als het ware. Ik verbaas me er dus enorm over dat babybillen zalf, iets wat bijna dagelijks gebruikt wordt, parfum bevat. En of de geurstof natuurlijk is of biologisch maakt dan niets uit, je kan voor beiden een forse allergie ontwikkelen”

Geen vette babyhaartjes

Recent ontwikkelde dokter Leenarts een bergzalf. Berg kan op zich weinig kwaad, desondanks willen veel ouders er toch iets mee. Dankzij deze zalf hoeven ouders niet meer in de weer met olijfolie en speelkaarten en zijn vette babyhaartjes verleden tijd. De combinatie van de ingrediënten in de bergzalf zorgt er namelijk voor dat de schilfers losgeweekt worden, zodat ze de volgende dag makkelijk uitgekamd kunnen worden. Door het gebruik van Cetiol V ontstaat er een dunne crème die goed intrekt en erg goed uitwasbaar is.

Advies

Het advies van dokter Leenarts is om de zalf ’s avonds voor het slapen aan te brengen, zodat het de tijd krijgt om goed in je baby’s hoofdhuidje te trekken. De volgende ochtend kan je de schilfertjes met het meegeleverde luizenkammetje voorzichtig loskammen. Het kammetje dat wordt meegeleverd is geschikt omdat de pootjes zo dicht bij elkaar zitten. Hierdoor is het geen enkel probleem om de kam ook voor de allerkleinsten te gebruiken.

Uitbreiding van de productenlijn

De bergzalf zal niet het laatste product zijn die dokter Leenarts op de markt brengt. In de toekomst zullen nog producten volgen die zowel voor baby’s en jonge kinderen als voor jonge moeders geschikt zijn.

Benieuwd naar de producten van dokter Leenarts?

Je kunt ze online bestellen. Daarnaast zijn de producten ook te verkrijgen bij de meeste apotheken en dio drogisterijen. Behalve voor het online bestellen van producten kan je ook op de website terecht voor advies over de verzorging van je kindje zonder gebruik van conserveringsmiddelen en parfum.

Winnen

Hou VivOnline in de gaten, binnenkort zijn de heerlijke producten van dokter Leenarts hier te winnen!

 

 

Tekst: Myrthe van Til

Disclaimer: Dit artikel is informatief bedoeld. Het is geen vervanging van medische diensten en informatie. Raadpleeg bij twijfel en medicijngebruik altijd een huisarts of behandelend arts.

Gerelateerde berichten