Nu de zomer steeds dichterbij komt, laten we de boerenkool en zuurkoolstamppot steeds verder achter ons. Want zeg nu zelf, op een zonnige dag heb je toch veel meer zin in iets lichts en luchtigs dan in een stevige winterhap? Hoewel we dol zijn op salades (waarmee je eindeloos kunt variëren), snappen we dat 7 dagen per week sla een beetje gaat vervelen.. Het goede nieuws is dat onze foodblogger Sanne weer in de keuken heeft gestaan om zo’n heerlijk licht, gezond en tóch bijzonder gerecht te creëren.
Dit recept is perfect geschikt voor zowel lunch, gezonde snack, borrelhap of lichte avondmaaltijd. Je kunt het eventueel ook al de avond van te voren klaarmaken. En met hetzelfde gemak wikkel je er daarna even folie omheen zodat je het de volgende dag lekker onderweg, of mee naar werk of studie kunt nemen!
BOEKWEIT WRAPS
voor 6 middelgrote wraps
INGREDIËNTEN
Wraps
200g boekweitmeel
400 ml water
snuf paprika poeder
snuf chili poeder
snuf kurkuma poeder
snuf rozemarijn
1 eetlepel kokosolie om de wraps in te bakken
Vulling voor 1 wrap
1 eetlepel zoete aardappel hummus (recept vind je hier)
flinke pluk broccoli kiemen
handjevol spinazie
1 geraspte wortel
1 geraspte biet
BEREIDING
Meng de ingrediënten voor de boekweit wraps in een grote kom. Pak je favoriete koekenpan erbij en zet deze op laag vuur. Schep hier de kokosolie in en wacht tot deze vloeibaar is.
Giet dan het beslag in de pan, draai deze zodat het beslag zich over de hele pan verspreid. Draai na ongeveer 15 seconde de wrap om en bak nog even de andere kant. Laat je de wraps te lang in de pan liggen dan worden ze knapperig en minder makkelijk om te draaien.
Leg de wraps op een bord terwijl je zelf aan de gang gaat met de vulling.
Smeer de hummus op de wrap en en leg hierop de broccoli kiemen, wortel, biet en als laatste de spinazie. Vouw de wraps. Dit lijkt een hele klus maar eigenlijk is het heel makkelijk. Tip: op youtube zie je hoe je easy een professionele wrap maakt.
Snijd de wrap door midden en enjoy!
Tekst: Sanne van Rooij voor VivOnline
Gerelateerd
Gerelateerde berichten
5 juli 2016
Geneeskrachtige basilicum juice
9 juni 2015
Gezonde ijsjes
30 december 2014
Chocolade notenpasta taartjes
14 maart 2016
Voeding met Viv: eetdagboek van Ellemieke Vermolen
4 mei 2016
Hoeveel water heb je dagelijks nodig?
14 augustus 2019
Last van bijnieruitputting? Neem deze vitamines & kruiden!
2 juli 2014
Aan het infuus
19 juni 2018
De Nationale Groente & Fruitdag
30 juni 2018
Wat heb jij nodig om gelukkig te zijn?
5 oktober 2018
Viv’s detox
1 februari 2017
EETDAGBOEK VAN TOPHOCKEYSTER ELLEN HOOG
22 november 2015
4 x de beste boekentips voor iedere moeder!
14 augustus 2016
SPORTEN MET VIV: HIP ABDUCTION & KNEE LIFTS
3 april 2016
Wél eten, toch ontgiften!
6 april 2014
Mijn eetdagboek op I love health!
4 februari 2016
De kracht van rauwe voeding
4 oktober 2018
Bijenpollen: een van de meest voedzame superfoods
8 augustus 2022
PMS: Wat is het en wat kun je eraan doen?
16 maart 2014
Sportieve girls in Utopia!
25 november 2018
Wat is L-Glutamine?
23 oktober 2014
Vivonline goes to Paris
10 oktober 2022
Zoete-aardappel frittata
8 september 2016
WAT IS PRECIES “GLUTENVRIJ” EN WAT NIET?
21 juni 2019
Lekker bakken dit weekend met Viv’s appeltaart
15 oktober 2017
Hoe houd je oren goed schoon?
13 juni 2016
Viv’s Q&A: Anne de Buck
3 december 2018
Mooie tanden zonder fluoride!
24 februari 2020
7 verrassende manieren om een schimmelinfectie te voorkomen
1 juli 2018
Adelina –
Vriendelijk en behulpzaam, website is voorzien van duidelijke informatie
Anoniem –
Marcelka Kraan –
Claudia M. –
Snel, positief, alles top!
Mariette –