Geen probleem, wij hebben een paar handige trucjes om gewicht te verliezen zonder daar eigenlijk echt moeite voor te hoeven doen. Oké.. de kilo’s vliegen er niet af en je moet er een beetje met een knipoog naar kijken. Maar hé je moet ergens beginnen!

Slapen in het donker

Uit onderzoek is gebleken dat slapen met een nachtlampje zorgt voor 50 procent meer gewichtstoename dan slapen in het donker. Nu hoor ik je denken… bijna iedereen slaapt toch in het donker? Dat klopt, maar zelfs het blauwe lichtje van je laptop of mobiel heeft hier invloed op.

De juiste bord keuze

We eten meer als er een klein contrast is tussen de kleur van het voedsel en de borden. Net als de maat, hoe groter het bord hoe kleiner de porties lijken. Kies dus voor een klein bord met een groot kleurcontrast ten opzichte van je eten.

Spice it up!

Kom maar op met de cayennepeper en zwarte peper. Pittig eten versnelt je metabolisme en zorgt ervoor dat je lichaamstemperatuur verhoogt waardoor je 10% meer calorieën verbrandt. Van sterk gekruid eten nemen we vaak ook kleinere porties tegelijk. Hierdoor denkt je lichaam sneller dat het vol zit zonder te veel te hebben gegeten.

Eet met mannen

Een vrouw aan je eettafel zorgt ervoor dat je meer gaat eten dan wanneer een man je vergezelt. Dit geldt zowel voor mannen als voor vrouwen. De reden hiervoor is het bewustzijn van de rolpatronen. En laten we eerlijk zijn, je denkt wel een tweede keer na voor je het laatste pizzapuntje naar binnen schuift als er mannen in de buurt zijn!

Laat je pinpas thuis

We zijn geneigd om meer geld uit te geven wanneer we dit met onze pinpas doen. Dit omdat we het fysieke geld niet zien. Wanneer je contant geld bij je hebt ben je minder snel geneigd om die reep chocolade mee te grissen bij het benzinestation, alhoewel…

En ben je op zoek naar iets meer specifieke en doeltreffende informatie en begeleiding om af te vallen? Lees dan eens een van onze top artikelen over intermittent fasting of suikerverbranding!

Tekst: Shanise de Ruiter voor VivOnline

 

 

Disclaimer: Dit artikel is informatief bedoeld. Het is geen vervanging van medische diensten en informatie. Raadpleeg bij twijfel en medicijngebruik altijd een huisarts of behandelend arts.

Gerelateerde berichten