Smoothie Bowls

Ontbijt, de belangrijkste maaltijd van de dag dat toevallig ook nog mijn favoriet is – lucky me! Het is erg belangrijk om ervoor te zorgen dat je je lichaam de brandstof geeft die het nodig heeft om energiek de dag te beginnen! Terwijl we voor ons lichaam zorgen, is het natuurlijk ook erg belangrijk dat we gelukkig zijn en van het leven genieten! En wat is een betere manier om wakker te worden met een heerlijke kleurrijke smoothie bowl onder de palmbomen in het prachtige Bali! If that won’t make you smile I don’t know what will!

Canggu, Bali

Een van de meest trendy plekken op Bali is Canggu. Hier vind je veel leuke cafés die allerlei soorten superfoods serveren maar ook natuurlijk veel smoothie bowls.

Om het jullie een beetje gemakkelijker te maken heb ik de beste even op een rijtje gezet. Dit zijn de ultieme must try smoothie bowls waarvan je heerlijk kan genieten onder de groene palmen.

Cafe: Bali Bowls

Smoothie bowls: ‘Green Giant’ & ‘Banana-Cado’

Deze smoothie bowl heet ‘Green Giant’ en bestaat uit spinazie, boerenkool, mango, banaan, limoen, kurkuma, granola, kokosvlokken en sojamelk. Dit is de eerste groene smoothie bowl waar alleen de kleur groen van is want het smaakt naar tropische mango!

De ‘Banana-Cado’ smoothie bowl is iets meer comforting omdat het een heerlijke nootachtige en zoete smaak heeft. Deze bowl is gemaakt met banaan, avocado, haver, pindakaas, dadels, gojibes, chiazaad, muesli en havermelk. Zoet en knapperig!

Cafe: The Shady Shack

Smoothie bowl: ‘Greenpeace’

Deze groene bowl bestaat uit boerenkool, spinazie, spirulina, banaan, kokoswater, kokosolie, goji berries, chia, bijenstuifmeel en muesli. Het is heerlijk en zit bomvol met vitamines. Ook is dit de beste plek om te genieten van een groene smoothie bowl omdat je omringd bent door groene rijstvelden en palmbomen! Je voelt je groener dan ooit!

Cafe: Kynd Community

Smoothie bowl: ‘Green and Grind’

Deze bowl bestaat uit banaan, mango, spinazie, lijnzaad, maca, spirulina, kokoswater en topped met zelfgemaakte muesli en tropisch fruit. Het zit vol met heerlijke verfrissend smaken en is ook nog is extreem gezond. En wie weet staat er zelfs een geheime boodschap in je bowl!

Cafe: Matcha Cafe

Smoothie bowl: ‘Matcha Earth’

Deze tropische bowl is gemaakt met matcha, boerenkool, avocado, dadels, moringa, aloë vera, banaan, vers jong kokoswater en als topping verse eiland vruchten, bosbessen, kokos vlokken, amandelen en spirulina-krullen. Het zit vol eindeloze texturen en smaken! Wat deze bowl ook zo speciaal maakt is dat de matcha die gebruikt is van topkwaliteit is, en dat proef je – it’s a matcha dream!

Cafe: Peloton Supershop

Smoothie bowl: ‘Green Bowl’

Bij Peloton Supershop maken ze een extra grote bowl die je honger zeker zal verlichten! De smoothie-basis bestaat uit banaan, mango, kokoswater, spirulina, moringa, topped met tropisch fruit, geroosterde kokosvlokken en kaneel, cashewnoten en rozijnen granola. A bowl full of healthy goodness and pure happiness!

Voor meer info en tips over vegan hotspots en recepten klik hier

 

Door: Britt van der Meijden

 

 

Disclaimer: Dit artikel is informatief bedoeld. Het is geen vervanging van medische diensten en informatie. Raadpleeg bij twijfel en medicijngebruik altijd een huisarts of behandelend arts.

Gerelateerde berichten