Vrouwen en chocola, 2 handen op 1 buik. En die buik, die willen we graag strak krijgen én houden. Maar dat betekent niet dat je helemaal geen chocola mag eten, sterker nog: deze chocoladebrownie is heerlijk maar daarnaast ook nog gezond! Dus dubbel genieten! Benieuwd geworden hoe je deze brownies maakt? Hier het recept voor jullie!
INGREDIËNTEN
Chocolade brownies (16-20 stuks)
– 1 grote zoete aardappel
– 4 eieren
– 7-10 medjooldadels, gepureerd met een klein beetje water tot een vloeibaar geheel
– 100 gram kokosolie, daarna laten smelten tot het vloeibaar is
– 2 theelepels vanille-extract
– 4 eetlepels kokosmeel of amandelmeel
– 30 gram rauwe cacao
– 1 eetlepel bakpoeder
– snuf zeezout
Karamelsaus
– 100 ml maple syrup
– 240 ml kokosmelk
– 2 theelepels puur vanilla extract
– ½ theelepl zout
Extra
Eventueel met wat verse frambozen als topping!
BEREIDING
Prik een paar keer in de zoete aardappel en bak hem 60 minuten op 200 graden of tot hij zacht genoeg is om te prakken. Laat hem 10 minuten afkoelen en zet de oven op 180 graden. Verwijder vervolgens de schil van de aardappel en prak het in een grote mengkom. Voeg de eieren, kokosolie, dadels en vanille extract toe en meng dit goed door elkaar. Voeg dan het meel, cacao poeder, bakpoeder en zout toe. Meng alles goed door elkaar en schenk het in een vierkant bakblik en bak het 30-40 minuten. Prik met een satéprikker in de cake, als deze er schoon uitkomt, is de brownie klaar. Laat hem anders nog even 5 minuten in de oven staan. Haal de chocoladebrownie uit de oven en laat het 10 minuten in het blik afkoelen en haal het daarna uit het blik om verder af te koelen.
De chocoladebrownie is erg lekker met een karamel saus. Hieronder lees je hoe je dit maakt.
Karamel saus
Verhit een kleine sauspan op middellaag vuur en voeg de maple syrup toe. Breng dit aan de kook en kook dit gedurende 1 minuut tot het wat donkerder is geworden. Voeg dan de kokosmelk, vanilla en zout toe. Roer dit goed door. Laat het gedurende 5-10 minuten donkerder en dikker worden. Laat het 5 minuten afkoelen voordat je het over de brownies giet.
Eet smakelijk!
Tekst: Juliette – Ms. Jules voor VivOnline
Gerelateerd
Gerelateerde berichten
24 oktober 2015
Zwangerschapstips!
31 oktober 2018
10 natuurlijke pijnstillers
7 september 2018
Hoe gelukkig ben jij?
19 mei 2016
Een kleine stap naar een gezondere hap
2 november 2015
Winnen! Boek ‘Hormoonbalans voor vrouwen’
7 december 2020
3 x gezonde feestdrankjes zonder kerstkilo’s
10 juli 2015
Voeding met Viv
30 december 2019
Verrukkelijk: dit healthy Nutella recept wil je!
10 februari 2020
De leukste cadeautips voor in de (healthy) keuken
4 augustus 2019
Stress: een grote boosdoener voor je gezondheid
6 januari 2017
Boost je winterweerstand met deze BoerenCool smoothie
19 augustus 2017
Hoe gezond is een detox?
19 januari 2015
Onze 10 afvalregels!
1 juli 2018
Is jouw lijf te zuur?
12 juni 2014
Leuke Viv tips in de JAN
23 oktober 2019
Deze factoren belemmeren de werking van de anticonceptiepil
22 maart 2016
Helende vitamine C smoothie
5 februari 2016
Gezond haar en gezonde voeding
30 september 2015
Chlorella: de kracht van een micro-alg
3 mei 2016
Eet jij al orthomoleculair?
8 september 2018
Elke dag hetzelfde ontbijt?
31 maart 2015
Gifvrij eten
22 augustus 2018
Viv’s product van de week: de slowjuicer
13 augustus 2015
Laat je negatieve gedachten los!
11 februari 2016
7-daagse Milde Detox
5 augustus 2016
PRETZEL BROWNIES
8 augustus 2015
Bloemkoolsoep met gerookte zalm
14 oktober 2017
5 tips tegen een slechte adem, meteen toe te passen!
16 juli 2016
DEADLIFT: MAKKELIJK SPORTEN MET VIV
8 augustus 2022
PMS: Wat is het en wat kun je eraan doen?
27 februari 2017
Adelina –
Vriendelijk en behulpzaam, website is voorzien van duidelijke informatie
Anoniem –
Marcelka Kraan –
Claudia M. –
Snel, positief, alles top!
Mariette –