Frittata is heerlijk en zo bereid. Je hebt maar een paar ingrediënten nodig om een hartverwarmend maal op tafel te zetten. Deze maaltijd doet het goed op feesten en partijen en daarnaast kun je het hele gezin ermee verblijden.
Deze frittata is niet zoals je het kent, er zitten namelijk bietenbladeren in en dat zorgt voor een verrassend lekkere smaak. De combinatie van het bietenblad en de sjalotjes is adembenemend lekker. Geniet er lekker van!
Ingrediënten:
- 2 eetlepels olijfolie
- 4 eieren
- 4 bladeren van de biet (in stukjes gesneden)
- 2 sjalotjes
- een snufje zout en peper
- 1 teentje knoflook (geperst)
- 1 stukje gember (1 cm in stukjes gehakt)
- verse peterselie (eventueel ter decoratie)
Bereiden:
1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
2. Pak een ovenbestendige anti-aanbak koekenpan en doe hier eerst de olijfolie in. Verwarm de olie op het vuur en voeg nu de sjalotten toe, bak dit ongeveer 2 minuten en voeg hierna de bietenbladeren eraan toe. Bak het geheel en breng het op smaak met peper en zout. Doe vervolgens de knoflook en de gember erbij en voeg de eieren eraan toe.
3. Plaats de ovenbestendige koekenpan nu in de oven en bak de frittata ongeveer 10 minuten. Snijd het in stukken en je hebt een heerlijke maaltijd!
MAAK OOK: Om van te smullen: glutenvrije appel kokos pannenkoeken.
Tekst: Inga Stoit
Gerelateerd
Gerelateerde berichten
14 juni 2019
De gezondste vetten en oliën om mee te koken!
31 oktober 2017
Liefde, Passie en Health op Bali met Britt van der Meijden
8 december 2016
Tips met recepten om heerlijk te eten zonder suiker!
9 maart 2016
Vroeg uit de veren voor meer resultaat?
7 juli 2014
Ben ik intolerant voor gluten?
25 augustus 2018
Pannenkoekjes met verstopte courgette
23 december 2020
Dit is de chocoladecake waar je hormonen blij van worden!
11 januari 2017
Gezond eten op je werk lastig? Niet met deze tips!
20 maart 2014
Een goede houding is het halve werk
23 juni 2020
Zo kun je avocado’s eerder laten rijpen
6 oktober 2014
Eetdagboek review
23 oktober 2015
Glutenvrije challenge: Barbara over haar coeliakie
12 maart 2015
Insecten als snack
28 januari 2016
Quinoa: geschikt als ontbijt, lunch én diner!
12 december 2016
Kom je ook naar de glutenvrije kerstmarkt in Villa ArenA?
13 december 2015
huilbaby, astma, ADHD?? Wij hebben wat tips voor jou.
27 november 2014
Culinair Comfortfood uit Zadina’s Kitchen
7 november 2015
Kurkuma is de superwortel en dit is waarom.
19 juni 2018
De Nationale Groente & Fruitdag
4 november 2015
Viv eet mee #11: Bananenbrood
21 september 2017
Viv eet mee #12: Slawraps
20 juli 2015
Easy to go Rice Wraps
16 december 2015
Happy & healthy kerstcadeautips!
16 maart 2015
Superfood nummer 1: pruimen
23 maart 2020
Delicious: Amandel Bakewell Panna Cotta
5 oktober 2018
Viv’s detox
31 mei 2016
Perfecte spijsvertering booster
7 december 2018
Gezonde snack voor bij de borrel
19 april 2016
Mijn favo gezonde pasta
7 juli 2014
Eerste eetdagboek review
15 maart 2019
Eet jij genoeg eiwitten? Wij helpen je!
11 juni 2015
My New Roots: heerlijk kookboek
11 augustus 2015
Adelina –
Vriendelijk en behulpzaam, website is voorzien van duidelijke informatie
Anoniem –
Marcelka Kraan –
Claudia M. –
Snel, positief, alles top!
Mariette –