Pompoensoep met groene curry en kokos
Flespompoenen en curry, dat verwarmt je van binnen en van buiten. Ideaal voor dagen dat je heen en terug tegenwind had, je hele vrije zaterdagmiddag op een te koud voetbalveld hebt gestaan om naar je kind te kijken of een regenbui op je hoofd kreeg tijdens het hardlopen. Er is geen winterprobleem te groot voor pompoensoep met groene curry en kokos.
Ingrediënten pompoensoep
100 gram Thaise groene currypasta (Gebruik het liefste van die felgroene met kokoscrème, die zijn het lekkerst)
800 ml Rude Health Coconut Drink (verkrijgbaar bij Marqt, Ekoplaza & diverse natuurwinkels)
½ flespompoen (ongeveer 400 gram), zonder schil en in stukken
100 gram rijstnoedels
Twee tenen knoflook
1 ui (een rode of een witte, net hoe je je voelt)
Kokosolie of pindaolie (arachideolie) om in te bakken
Groentebouillon, 1 blokje of twee eetlepels poeder
Light Soy Sauce
https://staging.vivonline.nl/waarom-kokos-gezond/
Instructies
- Pel je knoflook en snij het superfijn, of gebruik een knoflookpers. Pel en snij je ui in kleine stukjes. Doe een eetlepel olie in een pan waar straks alle soep in past en bak de ui en knoflook al roerend in tien minuten zacht en zoet. Voeg de currypasta toe en kook het nog twee minuten, terwijl je blijft roeren.
- Voeg de kokosmelk, de groentebouillon, 400 ml kokend water en de pompoen toe. Breng de boel aan de kook en laat het 10-15 minuten zachtjes koken.
- Doe water in een andere pan en kook de noedels volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verdeel de noedels over vier kommen.
- Als de pompoen zacht en gekookt is (dat duurt ongeveer 20 minuten), doe dan het vuur uit en pureer een paar stukken pompoen om de soep wat dikker te maken. Voeg de groente toe aan de soep zodat ze zacht worden. Voeg peper en zout toe.
- Giet de soep over de noedels en de groente en garneer ze met de extra’s.
Extra’s: gesneden spinazie of andere groene groente, fijngehakte pinda’s, koriander of basilicum en/of een beetje limoensoep.
Door: Rude Health en Anna Jones
Gerelateerd
Gerelateerde berichten
25 augustus 2015
Viv eet mee zoekt kandidaten
30 september 2015
Glutenvrije maand
19 juli 2016
MANGO IJS: SNEL & GEZOND
8 september 2014
8 redenen om meer te bewegen!
15 februari 2017
FRIET
28 januari 2015
De Nationale Eettest BNN
11 mei 2019
De 5 beauty geheimen van de Sicilianen
14 maart 2018
Wat is oxidatieve stress?
11 februari 2016
7-daagse Milde Detox
14 april 2016
Hoe werk je toe naar een gifvrij lijf?
13 januari 2015
WINTERS SMULLEN: ZOETE AARDAPPEL STAMPPOT
27 juli 2014
Glutenvrij diner!
29 april 2019
Hormoonproof recept: Choco-Maca smoothie
5 januari 2017
Tijdnood en toch gezond eten?
27 januari 2016
Viv’s heerlijke wintersmoothie
30 juni 2018
Grappige weetjes over gewicht verliezen
5 oktober 2018
Viv’s detox
9 oktober 2018
Een groene smoothie drink ik echt met plezier!
9 augustus 2015
Herman over bonen
22 september 2018
Dit doen zuivel, wijn en gluten met je huid
21 januari 2017
Glutenvrije pasta met avocado en zalm
8 augustus 2015
Bloemkoolsoep met gerookte zalm
27 november 2014
Thaise soep met de Vitamix
22 december 2017
5 redenen waarom jij ook zou moeten overstappen op hennep!
21 mei 2015
Glutenvrije kliekjesdag
28 mei 2014
Bloemkool pizza
22 maart 2019
Meer groenten eten is gezond, en zo doe je het!
29 augustus 2021
PCOS: Wat is het? En wat kun je eraan doen?
18 oktober 2017
Enzymen voor een goede spijsvertering
11 december 2018
We like de 100% natuurlijk thee van Tastea
23 maart 2019
Heerlijk weekend receptje: een gezonde milkshake!
30 oktober 2017
Go with The Glow: Veganized Party Pineapple van Rens Kroes
17 januari 2019
Adelina –
Vriendelijk en behulpzaam, website is voorzien van duidelijke informatie
Anoniem –
Marcelka Kraan –
Claudia M. –
Snel, positief, alles top!
Mariette –