Nu de zomer steeds dichterbij komt, laten we de boerenkool en zuurkoolstamppot steeds verder achter ons. Want zeg nu zelf, op een zonnige dag heb je toch veel meer zin in iets lichts en luchtigs dan in een stevige winterhap? Hoewel we dol zijn op salades (waarmee je eindeloos kunt variëren), snappen we dat 7 dagen per week sla een beetje gaat vervelen.. Het goede nieuws is dat onze foodblogger Sanne weer in de keuken heeft gestaan om zo’n heerlijk licht, gezond en tóch bijzonder gerecht te creëren.
Dit recept is perfect geschikt voor zowel lunch, gezonde snack, borrelhap of lichte avondmaaltijd. Je kunt het eventueel ook al de avond van te voren klaarmaken. En met hetzelfde gemak wikkel je er daarna even folie omheen zodat je het de volgende dag lekker onderweg, of mee naar werk of studie kunt nemen!
BOEKWEIT WRAPS
voor 6 middelgrote wraps
INGREDIËNTEN
Wraps
200g boekweitmeel
400 ml water
snuf paprika poeder
snuf chili poeder
snuf kurkuma poeder
snuf rozemarijn
1 eetlepel kokosolie om de wraps in te bakken
Vulling voor 1 wrap
1 eetlepel zoete aardappel hummus (recept vind je hier)
flinke pluk broccoli kiemen
handjevol spinazie
1 geraspte wortel
1 geraspte biet
BEREIDING
Meng de ingrediënten voor de boekweit wraps in een grote kom. Pak je favoriete koekenpan erbij en zet deze op laag vuur. Schep hier de kokosolie in en wacht tot deze vloeibaar is.
Giet dan het beslag in de pan, draai deze zodat het beslag zich over de hele pan verspreid. Draai na ongeveer 15 seconde de wrap om en bak nog even de andere kant. Laat je de wraps te lang in de pan liggen dan worden ze knapperig en minder makkelijk om te draaien.
Leg de wraps op een bord terwijl je zelf aan de gang gaat met de vulling.
Smeer de hummus op de wrap en en leg hierop de broccoli kiemen, wortel, biet en als laatste de spinazie. Vouw de wraps. Dit lijkt een hele klus maar eigenlijk is het heel makkelijk. Tip: op youtube zie je hoe je easy een professionele wrap maakt.
Snijd de wrap door midden en enjoy!
Tekst: Sanne van Rooij voor VivOnline
Gerelateerd
Gerelateerde berichten
11 april 2014
Het aspergeseizoen is geopend!
2 juli 2014
Sporten met ‘soapie’ Aysen Baydar
18 november 2015
Bewust en vruchtbaar smullen met deze smoothie!
12 juni 2014
Leuke Viv tips in de JAN
20 februari 2019
Matcha thee: de geneeskrachtige voordelen van dit drankje
26 juli 2019
Meal preppen: wat is het en hoe doe je dat?
12 juni 2014
Basisscholen gezonder met Mathijs Vrieze
7 september 2018
Hoe gelukkig ben jij?
2 september 2018
Geef je wel of geen borstvoeding? Mijn eigen ervaring!
17 mei 2016
Food we love: Rabarber
8 juli 2017
Dit maakt chocola dus zo verslavend
26 november 2015
Zuivelvrije Noten-kokos yoghurt
22 juli 2018
WAT IS NOU GEZOND BROODBELEG?
4 september 2017
Ontbijt receptje: zoete zwarte rijstepap met kokosmelk
16 september 2016
IDEE VOOR LUNCH OF DINER: FLUFFY PANNENKOEKEN
28 december 2016
Wat zat er in mijn healthbox
24 juli 2019
Zijn ‘superfoods’ echt zo gezond?
17 januari 2019
Kefir is goed voor je darmflora
31 maart 2015
Gifvrij eten
6 augustus 2016
FOTO-EXPOSITIE DANIEL BRUNO GRANDL ‘LAAT ZIEN WIE JE BENT’
16 november 2018
Ook zo’n last van zoete trek?
28 mei 2014
Bloemkool pizza
16 juli 2016
DEADLIFT: MAKKELIJK SPORTEN MET VIV
1 december 2018
Genieten van gezonde zalmburgers!
13 juli 2014
Gezonde glutenvrije vervangers!
11 januari 2018
Lunch of ontbijt recept: Groene smoothie bowl
2 oktober 2014
Adelina –
Vriendelijk en behulpzaam, website is voorzien van duidelijke informatie
Anoniem –
Marcelka Kraan –
Claudia M. –
Snel, positief, alles top!
Mariette –