Nu de zomer steeds dichterbij komt, laten we de boerenkool en zuurkoolstamppot steeds verder achter ons. Want zeg nu zelf, op een zonnige dag heb je toch veel meer zin in iets lichts en luchtigs dan in een stevige winterhap? Hoewel we dol zijn op salades (waarmee je eindeloos kunt variëren), snappen we dat 7 dagen per week sla een beetje gaat vervelen.. Het goede nieuws is dat onze foodblogger Sanne weer in de keuken heeft gestaan om zo’n heerlijk licht, gezond en tóch bijzonder gerecht te creëren.
Dit recept is perfect geschikt voor zowel lunch, gezonde snack, borrelhap of lichte avondmaaltijd. Je kunt het eventueel ook al de avond van te voren klaarmaken. En met hetzelfde gemak wikkel je er daarna even folie omheen zodat je het de volgende dag lekker onderweg, of mee naar werk of studie kunt nemen!
BOEKWEIT WRAPS
voor 6 middelgrote wraps
INGREDIËNTEN
Wraps
200g boekweitmeel
400 ml water
snuf paprika poeder
snuf chili poeder
snuf kurkuma poeder
snuf rozemarijn
1 eetlepel kokosolie om de wraps in te bakken
Vulling voor 1 wrap
1 eetlepel zoete aardappel hummus (recept vind je hier)
flinke pluk broccoli kiemen
handjevol spinazie
1 geraspte wortel
1 geraspte biet
BEREIDING
Meng de ingrediënten voor de boekweit wraps in een grote kom. Pak je favoriete koekenpan erbij en zet deze op laag vuur. Schep hier de kokosolie in en wacht tot deze vloeibaar is.
Giet dan het beslag in de pan, draai deze zodat het beslag zich over de hele pan verspreid. Draai na ongeveer 15 seconde de wrap om en bak nog even de andere kant. Laat je de wraps te lang in de pan liggen dan worden ze knapperig en minder makkelijk om te draaien.
Leg de wraps op een bord terwijl je zelf aan de gang gaat met de vulling.
Smeer de hummus op de wrap en en leg hierop de broccoli kiemen, wortel, biet en als laatste de spinazie. Vouw de wraps. Dit lijkt een hele klus maar eigenlijk is het heel makkelijk. Tip: op youtube zie je hoe je easy een professionele wrap maakt.
Snijd de wrap door midden en enjoy!
Tekst: Sanne van Rooij voor VivOnline
Gerelateerd
Gerelateerde berichten
27 januari 2019
Wil je meer energie? Probeer een winterdetox!
20 juli 2016
EEN LEVEN LANG GEZOND DRINK PLEZIER
26 april 2017
Koninklijk genieten: gezonde oranje tompoucen!
10 april 2017
Voeding met Viv: Eetdagboek van Fajah Lourens
19 december 2016
Inspiratie voor een kerstdiner
1 april 2016
9 x inspirerende foodie instagram accounts
8 september 2014
Viv’s zoete aardappelchips
25 mei 2016
3 stappen om NU gelukkig te leven
22 augustus 2018
Viv’s product van de week: de slowjuicer
4 november 2018
Zo hou je de liefde levendig!
26 maart 2014
Een klein flesje sap boordevol vitamines
16 maart 2014
Sportieve girls in Utopia!
12 april 2015
Bananenbrood is makkelijk en lekker met dit recept!
29 oktober 2018
Hoe je hersenen veranderen als je moeder wordt
3 mei 2016
Eet jij al orthomoleculair?
29 november 2017
Eerste hulp bij kinderkwaaltjes! 100% natuurlijke remedie
14 juni 2019
De gezondste vetten en oliën om mee te koken!
15 augustus 2016
HEALTH Q&A: MARION PAUW
28 mei 2014
Bloemkool pizza
10 juli 2016
Tips voor een simpeler leven
20 juli 2015
Easy to go Rice Wraps
14 februari 2017
Mijn reis SOS tasje
9 mei 2016
Krystl: Alles of niets
20 augustus 2015
Geluk ervaren? Hack your brain
29 april 2016
Gezonde chocolademousse
21 juni 2015
Viv’s Raw Choco
21 september 2017
Viv eet mee #12: Slawraps
31 augustus 2019
De relatie tussen Autisme en voeding
13 mei 2016
Guacamole Nori Roll
3 juli 2016
Een stralende huid en een slank lichaam!
16 april 2018
Adelina –
Vriendelijk en behulpzaam, website is voorzien van duidelijke informatie
Anoniem –
Marcelka Kraan –
Claudia M. –
Snel, positief, alles top!
Mariette –