Glutenvrij, saai? Echt niet! Maak dit taartje als ultieme knaller op ieder feest of gewoon om jezelf eens lekker te verwennen. Glutenvrij en raw maar vooral een dik feest voor je mond!
Ingrediënten taart:
- 60 gram cacao boter
- 150 gram walnoten
- 100 gram hazelnoten
- 100 gram zonnebloempitjes
- 200 gram banaan
- 100 gram white mulberries
- 5 eetlepels cacao poeder
- 2 theelepels lucumapoeder
- Snufje himalaya zout
- 2 eetlepels rijst stroop (optioneel als je erg van zoet houdt!)
Ingrediënten toplaagje van de taart:
- 40 gram cacao boter
- 1 eetlepel kokosolie
- 1 eetlepel lucumapoeder
- 3 eetlepels cacao poeder
- 3 eetlepels rijst stroop
- Half handje white mulberries
- Half handje goji bessen
Aan de slag:
- Verwarm 60 gram cacao boter au bain-marie totdat het vloeibaar is.
- Vermaal de zonnebloempitjes zo fijn als mogelijk in je keukenmachine. Doe daarna de walnoten en hazelnoten erbij en vermaal het geheel zo fijn als mogelijk is.
- Voeg vervolgens de vloeibare cacao boter, stukjes banaan, white mulberries, cacao poeder, lucumapoeder en een snufje himalaya zout toe. Mix het in je keukenmachine tot een gladde massa. Soms moet je je keukenmachine even helpen door met een lepel er doorheen te roeren om de mix perfect te maken.
- Proef de mix. Wil je het zoeter hebben? Voeg dan 2 eetlepels rijst stroop toe.
- Neem een bakblik (ik gebruik het liefste een rond bakblik) en bekleed deze met bakpapier.
- Verdeel de mix netjes over het hele bakblik. Met de achterkant van een lepel duw je stevig de mix plat. Zet het bakblik vervolgens in je vriezer.
- Nu gaan we de toplaag van de taart maken. Verwarm de 40 gram cacao boter en de kokosolie au bain-marie totdat het vloeibaar is.
- Voeg vervolgens 1 eetlepel lucumapoeder, 3 eetlepels cacao poeder en 3 eetlepels rijst stroop toe aan de gesmolten cacao boter en kokosolie. Roer het glad tot een geheel.
- Als de taart een half uurtje in de vriezer heeft gestaan, haal je deze eruit en giet je de vloeibare toplaag over de taart heen (de taart zit nog steeds in de bakvorm!).
- Meteen daarna strooi je de white mulberries en goji bessen eroverheen als decoratie.
- Stop de taart vervolgens weer in de vriezer. Na 20 minuten, als de bovenlaag hard is geworden, haal je de taart uit de vriezer.
- Haal de taart uit de taartvorm en snijdt deze met een scherp mes in de gewenste vorm en porties (bijvoorbeeld in blokjes of taartpuntjes) en bewaar deze vervolgens (afgesloten) in de koelkast. De taart blijft ongeveer 5 dagen houdbaar.
Tekst: Suzanne Tiemessen van Suzanne at work
Disclaimer: Dit artikel is informatief bedoeld. Het is geen vervanging van medische diensten en informatie. Raadpleeg bij twijfel en medicijngebruik altijd een huisarts of behandelend arts.
Gerelateerd
Gerelateerde berichten
8 augustus 2019
7 fouten die je waarschijnlijk maakt na het trainen
10 juli 2017
Koude(therapie) voor een gezond & fit lijf
31 maart 2015
Gifvrij eten
28 augustus 2016
GRIP OP JE AFTER DINNER DIP
6 mei 2016
Raw vegan chocoladetaart
1 november 2018
Wat doet massage met je lichaam?
7 augustus 2016
GEZOND BROODJE VAN VIVIAN EN FREDERIQUE
1 maart 2016
HOERA! Baby James is geboren!
25 oktober 2017
Dit zijn de 50 de meest gezonde producten die er bestaan
2 november 2018
Spirulina voor een betere gezondheid
14 december 2018
Dramklachten na het eten? Wij hebben 5 tips voor je!
1 oktober 2018
Pijnvrije zwangerschap? 3 tips
9 september 2015
Elke dag spinazie in je groene smoothie?
30 april 2014
ONE event!
14 augustus 2016
SPORTEN MET VIV: HIP ABDUCTION & KNEE LIFTS
3 oktober 2018
Gezond en snel ontbijten met havermout!
4 december 2015
WINNEN! Mama’s Toverboek- en Tas; de magie van aromatherapie
27 oktober 2018
Recept voor gezonde chocoladebrownie
10 juli 2015
Het hoepelseizoen is geopend!
2 mei 2016
Tijd voor een gezonde levensstijl!
5 mei 2014
De multifunctie van kokosolie!
26 januari 2017
Uit Tips van Jet: Recept voor een Cashew Havermoutje
28 februari 2023
Eiwitten, waarom hebben we die nodig?
3 september 2015
Gezonde chocopasta
26 juli 2014
Tip! Boekweit crackers
31 mei 2018
Gezond vegan chocolade ontbijtje
29 oktober 2019
Zo blijf je gemotiveerd om te sporten nu het kouder is
17 mei 2016
Waarom zijn linzen zo gezond?
1 juli 2016
VEGAN OREO!
10 februari 2020
Adelina –
Vriendelijk en behulpzaam, website is voorzien van duidelijke informatie
Anoniem –
Marcelka Kraan –
Claudia M. –
Snel, positief, alles top!
Mariette –