Glutenvrij, saai? Echt niet! Maak dit taartje als ultieme knaller op ieder feest of gewoon om jezelf eens lekker te verwennen. Glutenvrij en raw maar vooral een dik feest voor je mond!
Ingrediënten taart:
- 60 gram cacao boter
- 150 gram walnoten
- 100 gram hazelnoten
- 100 gram zonnebloempitjes
- 200 gram banaan
- 100 gram white mulberries
- 5 eetlepels cacao poeder
- 2 theelepels lucumapoeder
- Snufje himalaya zout
- 2 eetlepels rijst stroop (optioneel als je erg van zoet houdt!)
Ingrediënten toplaagje van de taart:
- 40 gram cacao boter
- 1 eetlepel kokosolie
- 1 eetlepel lucumapoeder
- 3 eetlepels cacao poeder
- 3 eetlepels rijst stroop
- Half handje white mulberries
- Half handje goji bessen
Aan de slag:
- Verwarm 60 gram cacao boter au bain-marie totdat het vloeibaar is.
- Vermaal de zonnebloempitjes zo fijn als mogelijk in je keukenmachine. Doe daarna de walnoten en hazelnoten erbij en vermaal het geheel zo fijn als mogelijk is.
- Voeg vervolgens de vloeibare cacao boter, stukjes banaan, white mulberries, cacao poeder, lucumapoeder en een snufje himalaya zout toe. Mix het in je keukenmachine tot een gladde massa. Soms moet je je keukenmachine even helpen door met een lepel er doorheen te roeren om de mix perfect te maken.
- Proef de mix. Wil je het zoeter hebben? Voeg dan 2 eetlepels rijst stroop toe.
- Neem een bakblik (ik gebruik het liefste een rond bakblik) en bekleed deze met bakpapier.
- Verdeel de mix netjes over het hele bakblik. Met de achterkant van een lepel duw je stevig de mix plat. Zet het bakblik vervolgens in je vriezer.
- Nu gaan we de toplaag van de taart maken. Verwarm de 40 gram cacao boter en de kokosolie au bain-marie totdat het vloeibaar is.
- Voeg vervolgens 1 eetlepel lucumapoeder, 3 eetlepels cacao poeder en 3 eetlepels rijst stroop toe aan de gesmolten cacao boter en kokosolie. Roer het glad tot een geheel.
- Als de taart een half uurtje in de vriezer heeft gestaan, haal je deze eruit en giet je de vloeibare toplaag over de taart heen (de taart zit nog steeds in de bakvorm!).
- Meteen daarna strooi je de white mulberries en goji bessen eroverheen als decoratie.
- Stop de taart vervolgens weer in de vriezer. Na 20 minuten, als de bovenlaag hard is geworden, haal je de taart uit de vriezer.
- Haal de taart uit de taartvorm en snijdt deze met een scherp mes in de gewenste vorm en porties (bijvoorbeeld in blokjes of taartpuntjes) en bewaar deze vervolgens (afgesloten) in de koelkast. De taart blijft ongeveer 5 dagen houdbaar.
Tekst: Suzanne Tiemessen van Suzanne at work
Gerelateerd
Gerelateerde berichten
30 juni 2018
DE VITAMINEBOM: SPIRULINA
3 juni 2016
Video: Viv Eet Mee #3 Broodje Zalm
8 juli 2016
Carobe bonbonnetjes
13 maart 2017
Wat moet je weten over biologisch eten?
13 oktober 2022
Deze plantaardige producten bevatten veel eiwitten
17 december 2015
Strakke benen en billen?
22 juli 2015
Spring je zomerklaar!
16 december 2015
Happy & healthy kerstcadeautips!
26 maart 2016
6 tips om hardlopen leuk te vinden
26 september 2018
Ben jij klaar voor een snel en gezond beauty ontbijtje?
23 mei 2019
Zwanger worden gaat sneller met deze tips!
7 december 2015
Voeding met Viv: eetdagboek van Jetteke van Lexmond
28 juni 2017
Boekweit Tosti met geitenkaas
8 september 2015
Healthy Kids
15 januari 2018
WINACTIE: Gezond drinken voor je kindjes
31 juli 2014
A kiwi a day…
12 maart 2018
VOEDINGSTIPS VOOR EEN GOEDE NACHTRUST
3 november 2016
WEG MET CELLULITE!
28 februari 2019
tips voor een gezond carnaval
4 oktober 2015
Glutenvrij ontbijt: een lijstje vol inspiratie.
10 oktober 2015
Lekker aan de sapjes!
22 januari 2019
Ben je moe, niet lekker, niet blij? Wij hebben tips voor je!
15 juni 2019
Gezond aankomen: dat doe je op deze fijne manier
14 augustus 2016
SPORTEN MET VIV: HIP ABDUCTION & KNEE LIFTS
14 maart 2018
Wat is oxidatieve stress?
13 februari 2019
Suiker: wat doet het nou echt met je lijf?
17 november 2015
Verkort zo je ochtendritueel en houd meer tijd over!
9 april 2014
Ontzuren met thee
27 april 2018
Lekker en gezond ontbijtje: Chiazaad pudding
14 december 2021
8 geweldige dingen die gebeuren als je aan yoga doet
1 september 2018
Boekweit met frambozen en granaatappelpitjes
7 januari 2022
Bieten ontbijtsmoothie
25 januari 2019
Adelina –
Vriendelijk en behulpzaam, website is voorzien van duidelijke informatie
Anoniem –
Marcelka Kraan –
Claudia M. –
Snel, positief, alles top!
Mariette –