Let jij al op de voeding van je hond?

Ik kreeg recentelijk de vraag of ik ook op de voeding van mijn hond Pepper let. Ik lees voor mijn kinderen en mezelf altijd de verpakkingen van voedingsmiddelen, en dacht ineens; waarom doe ik dit niet voor mijn hond eigenlijk? Waarom let ik nou niet echt op de voeding van mijn hond?

Ik kocht altijd maar wat

Voor mijn Peppertje kocht ik eerlijk gezegd altijd lukraak brokken, beetje afhankelijk van welke supermarkt ik was. Sterker nog… vaak at Pepper ook de brokken van onze poes, omdat hij deze veel lekkerder vond. En dat liet ik vaak zo. Maar Pepper wordt nu ook iets ouder en ik realiseer me dat ik wil dat hij nog heel lang fit en gezond mee gaat, hij is namelijk zo’n groot onderdeel van ons gezin.

Daarom ben ik sinds kort me veel bewuster van welke voeding ik wil dat mijn hond binnenkrijgt. Want als wij allemaal gezond eten binnen ons gezin, waarom Pepper dan niet. En dus heb ik recentelijk Purina Beyond uitgetest. Hondenbrokken met natuurlijke ingrediënten. Daar word ik wel blij van.

Maar 9 ingrediënten in de samenstelling

Het goede aan Purina Beyond is dat er geen toegevoegde kunstmatige kleurstoffen, smaakstoffen of conserveermiddelen inzitten en dat het maar 9 herkenbare ingrediënten in de samenstelling bevat zoals onder andere; kip of lam, rijst, havergrutten en volkoren gerst. De eiwitten zijn natuurlijk belangrijk voor de spieren en de granen voor de langzame afgifte van energie.

Geen tarwe

Ik eet zelf geen tarwe. En ik vind het goed dat er ook in hondenvoer geen toegevoegde tarwe zit.

#spon #vivad

Disclaimer: Dit artikel is informatief bedoeld. Het is geen vervanging van medische diensten en informatie. Raadpleeg bij twijfel en medicijngebruik altijd een huisarts of behandelend arts.

Gerelateerde berichten