Je kent het fabeltje vast wel, dat als je na 20.00/21.00uur ‘s avonds nog iets eet, dit meteen wordt omgezet in vet. Maar daar sta je dan voor de koelkast ’s avonds rond een uurtje of 20.00 en je hebt trek! Eigenlijk is het logisch dat je een paar uur na je avondeten weer trek krijgt. Ga wel eerst na wat je die dag gegeten hebt. Is dat te weinig? Zorg dan dat je de volgende dag voldoende eet! Met een hongergevoel en trek naar bed gaan veroorzaakt vaak slaapproblemen. 

  •  Neem een flinke kop kruidenthee. Denk dan aan rustgevende thee zoals kamille, ’slaap lekker’ thee of lavendelthee. Of neem een glas warme amandelmelk. (Calcium in de melk helpt de bloedvaten te ontspannen.)
  • Drink in ieder geval geen producten die cafeïne, alcohol of suiker bevatten. Dit zal je nachtrust alleen maar verstoren. (Nu denk je misschien dat je door alcohol makkelijker in slaap valt, maar vaak slaap je dan korter en minder diep. En meestal word je ook niet fit wakker.)

Als dat je trek niet wegneemt, kun je eventueel het volgende eten:

  • Kies ook hier voor de juiste producten en grijp niet naar een pak koekjes, reep chocola of een zak chips.
  • Handje noten (Bijvoorbeeld cashewnoten of amandelen. Deze noten bevatten een kleine hoeveelheid tryptofaan, dit wordt omgezet in serotonine, een hormoon dat ontspant en daardoor je nachtrust bevordert.
  • Gekookt eitje.
  • Kipfilet met rauwkost.
  • Kwark/Yoghurt met banaan of kersen.

 

Deze voedingsmiddelen bevatten goede stoffen die je slaap zullen bevorderen. Maar eet niet TE veel, zorg dat het bij een kleine hoeveelheid blijft. Want met een volle buik is slapen ook niet fijn. Slaap lekker!

 

Tekst: Hanneke de Haas voor VivOnline

Disclaimer: Dit artikel is informatief bedoeld. Het is geen vervanging van medische diensten en informatie. Raadpleeg bij twijfel en medicijngebruik altijd een huisarts of behandelend arts.

Gerelateerde berichten