Wij hebben het allerlekkerste recept uit het nieuwe boek van Jet voor je uitgekozen, het water druipt je in de mond.
Misschien heb je het van de week al voorbij zien komen, Jet van Nieuwkerk heeft een nieuw boek uitgebracht! Namelijk “Tips van Jet; 100 tips voor een happy & healthy leven”. Afgelopen maandag was ik bij haar boekpresentatie, een heerlijke verzorgde lunch op een mooie locatie. Maar nog mooier en leuker was het boek zelf. ‘S avonds ben ik meteen dit ontbijtje gaan voorbereiden voor de volgende ochtend. HEERLIJK!!
Door de cementachtige kleur en structuur oogt dit ontbijtje niet heel aantrekkelijk, maar geloof me: Het is zo lekker, je serveert het met gemak als toetje. Het is supermakkelijk te maken, mits je de avond van tevoren een kleine voorbereiding treft. En geen zorgen over de kleur, die fleur je op met toppings.
Dit heb je nodig voor het cashew havermoutje
- 3 eetlepels havermout
- 2 grote verse dadels (Medjool)
- 1 handje ongezouten, ongebrande cashewnoten
- 4 verse aardbeien (of een stuk banaan, wat partjes peer of een handje blauwe bessen; je begrijpt wat ik bedoel)
- 1 limoen, de rasp (heb je die niet in huis, dan kan een citroen of sinaasappel ook)
Extra
- Blender
Zo maak je het cashew havermoutje
Laat de havermout, dadels (even de pit eruit wippen) en cashewnoten een nachtje (apart van elkaar) weken in lauwwarm water. De ingrediënten moeten net onder water staan.
Giet de volgende ochtend de geweekte ingrediënten af. Het velletje van de dadels kun je er nu makkelijk vanaf halen. De dadels mogen met de gewelde havermout en cashewnoten in een blender. Mix tot een glad geheel. Snijd ondertussen het fruit voor de topping in plakjes of partjes.
Stort het goedje in een bakje en top af met de limoenrasp en plakjes fruit.
Je kunt ook nog een beetje granola of een paar gehakte nootjes of zaden als topping gebruiken. Dat geeft het gerecht een lekkere bite.
Ben je helemaal fan van dit ontbijt? Dan denk ik dat de andere receptjes en tips uit het nieuwe boek van Jet ook wat voor jou zijn. Je bestelt hem via de link hieronder:
Gerelateerd
Gerelateerde berichten
19 november 2020
8 natuurlijke anti-griep tips
28 juli 2015
Uit Paulines keuken
31 maart 2015
Geitenmelk: de voordelen voor jouw kleintje
15 september 2017
Waarom is ontbijten belangrijk?
7 mei 2018
Een lekker recept: Pink Ibiza Acai Bowl
27 augustus 2018
Kinderen gezonder laten eten
21 november 2016
Insecten eten is populairder dan ooit, durf jij het aan?
2 juli 2014
Aan het infuus
9 september 2014
Je kids fit de herfst in….?
20 oktober 2017
De lekkerste vegan hotspots in Londen
1 februari 2017
EETDAGBOEK VAN TOPHOCKEYSTER ELLEN HOOG
15 oktober 2017
Hoe houd je oren goed schoon?
14 mei 2014
Easy vegan tomato soup
20 november 2014
Healthy soepje met Gareth Evans
11 mei 2019
De 5 beauty geheimen van de Sicilianen
22 oktober 2018
Tips voor een gezonde broodtrommel
6 januari 2020
5 eenvoudige tips om gezonder te eten in het nieuwe jaar
9 april 2016
Krystl: neem jezelf niet té serieus
10 oktober 2016
VOEDING MET VIV: EETDAGBOEKJE NINA PIERSON
22 januari 2016
Op je kop voor een stralende huid!
6 april 2019
Jezelf gelukkig eten doe je zo!
4 juni 2015
Tip: Healthy Pleasures
9 februari 2017
Gezonde tussendoortjes
2 juli 2014
Sporten met ‘soapie’ Aysen Baydar
3 oktober 2019
Afvallen met een koolhydraatarm dieet? Dit moet je doen
10 september 2016
DE SELFMADE SPORTCOACH: HOE KRIJG IK MEZELF DE GYM IN?
5 augustus 2016
Adelina –
Vriendelijk en behulpzaam, website is voorzien van duidelijke informatie
Anoniem –
Marcelka Kraan –
Claudia M. –
Snel, positief, alles top!
Mariette –