Zowel vegetariërs als vleeseters zullen genieten van de heerlijke recepten uit Vegalicious. Je maakt kennis met een verrukkelijke vegetarische keuken: verse ingrediënten, smakelijke gerechten, klassieke én originele recepten, voor alle gelegenheden, van kleine hapjes tot grote diners. Het ultieme boek voor iedereen die altijd of af en toe geen vlees wil eten!
Het nieuwe Vegalicious
Het nieuwe Vegalicious van Alice Hart is de opvolger van het succesvolle Vegalicious. In haar nieuwe kookboek verrast Alice Hart weer met meer dan 200(!) vegetarische recepten die bewijzen dat een maaltijd zonder vlees of vis heerlijk, gezond en voedzaam is. Van ontbijt tot raw food, koken voor je vrienden, granen, diners en toetjes, en boordevol informatie over vegetarisch eten. Dit is de feelgoodfood-bijbel van nu, voor vegetariërs en iedereen die gewoon wat minder vlees wil eten!
Wij waren meteen weg van deze glutenvrije gierstpannenkoekjes. De geraspte pastinaak geeft een gezonde zoete smaak en structuur aan deze pannenkoeken. Vanwege de smaak is er een voorkeur voor kokosmelk, maar amandelmelk of een combinatie van allebei werkt ook goed. Je kunt eventueel ook gewoon koemelk gebruiken. Begin met dit recept ten minste een paar uur (of de avond) van tevoren om de gierst tijd te geven om te wellen en een beslag te vormen.
Pastinaak-gierstpannenkoekjes met bramencompote
(voor 3-4 personen)
Ingrediënten:
– 275 g gierstvlokken
– 2 el kokosbloesem- of bruine basterdsuiker
– ½ tl zeezout
– 2 biologische eieren
– 1 pastinaak, geschrapt en geraspt
– 1 tl vanille-extract
– 600 ml ongezoete kokos- of amandelmelk, plus 200 ml om het beslag te verdunnen
– 300 g bramen, vers of uit de diepvries
– 3 el ahornsiroop, plus extra om te serveren
– 1 volle tl bakpoeder
– 2 el arachideolie of een andere neutrale olie, plus zo nodig wat extra
Bereiding:
Doe de gierstvlokken in de kom van een keukenmachine en laat draaien tot een tamelijk fijn meel (een beetje textuur is prima). Combineer dit korrelige meel met de suiker en het zout in een kommetje en zet opzij. Klop in een andere kom de eieren los. Voeg de pastinaak, de vanille en de 600 ml kokos- of amandelmelk toe en roer goed door elkaar. Meng de natte ingrediënten met de droge, dek af en zet ten minste 2 uur opzij (zet een nacht in de koelkast) om de gierst te laten wellen. Als het pannenkoekenbeslag heeft gerust, doe je de bramen in een pannetje met de ahornsiroop en een scheutje water. Breng aan de kook en laat ongeveer 5 minuten sudderen totdat het bramensap gaat indikken. Houd warm. Roer vlak voordat je de pannenkoekjes gaat bakken het bakpoeder door het beslag met de 200 ml extra kokos- of amandelmelk en 200 ml water om het beslag te verdunnen tot het de dikte heeft van yoghurt. Verhit een gietijzeren koekenpan of een koekenpan met dikke bodem op matig vuur. Bestrijk de pan met een prop keukenpapier gedrenkt in de arachideolie. Schep een paar eetlepels beslag in de pan voor een paar min of meer ronde pannenkoekjes en bak ze 1-2 minuten aan elke kant. Draai ze maar één keer om als het beslag gaat borrelen aan de bovenkant en de pannenkoekjes aan de onderkant goudbruin zijn.
Herhaal deze handelingen totdat al het beslag op is. Je moet dan in totaal 10-12 pannenkoekjes hebben. Probeer ze direct te serveren want ze zijn het lekkerst heet uit de pan. Stapel de pannenkoekjes op elk bord op en doordrenk ze met de warme bramencompote. Zet de ahornsiroop op tafel voor degenen die dat willen.
Het nieuwe vegalicious
Auteur: Alice Hart
ISBN: 9789021562391
Kosmos Uitgevers
Tekst: Maartje Meijers voor VivOnline
Gerelateerd
Gerelateerde berichten
26 maart 2014
Een klein flesje sap boordevol vitamines
17 december 2015
Volg jij VivOnline? Win Viv’s kerstpakket!
29 november 2015
Video: Winterse Vitaminebom
9 juni 2014
Touwtje springen is healthyproof!
3 juni 2016
10 x motiverende quotes!
13 mei 2016
Vegan yoghurt van cashewnootjes
10 september 2018
Dit is waarom CBD olie zo goed voor je is!
17 september 2015
Ontbijt ijs
11 augustus 2017
Vegan koken met Isabella en Loulou van Go With The Glow
7 december 2015
Voeding met Viv: eetdagboek van Jetteke van Lexmond
24 juli 2019
Zijn ‘superfoods’ echt zo gezond?
5 maart 2015
De koelkast van: sterrenstylist Danie Bles
28 december 2016
Wat zat er in mijn healthbox
8 september 2014
8 redenen om meer te bewegen!
2 december 2020
Recept: De lekkerste en gezondste vegan chocoladereep
13 december 2015
huilbaby, astma, ADHD?? Wij hebben wat tips voor jou.
3 september 2015
Boerenkoolchips
5 december 2015
Overheerlijke glutenvrije appeltaart!
18 maart 2017
Krijg een beter huwelijk aan de hand van deze tips!
2 mei 2016
Tijd voor een gezonde levensstijl!
1 juni 2015
Vegan nori rolletjes
21 augustus 2017
EEN KORTE(RE) VERKOUDHEID MET DEZE TIPS
28 december 2019
‘Happy last year’: het jaar goed afsluiten
6 september 2015
Viv’s Health Event: terug in de college banken, maar dan leuk!
12 juni 2014
Basisscholen gezonder met Mathijs Vrieze
25 juni 2016
O help…de puistjeszone
3 december 2020
PMS iedere maand een drama? Niet meer met Viv’s tips!
14 december 2018
Cadeautip: Keramische pannenset
28 september 2020
10 self-care rituelen die je daadwerkelijk kunt vasthouden
6 april 2014
Mijn eetdagboek op I love health!
23 maart 2015
Adelina –
Vriendelijk en behulpzaam, website is voorzien van duidelijke informatie
Anoniem –
Marcelka Kraan –
Claudia M. –
Snel, positief, alles top!
Mariette –