Theetje hier, theetje daar. Het is niet om aan te slepen op de redactie van Vivonline. Op onze werkplek, in de keuken, in onze tassen, onder de autostoel; overal zijn de theezakjes te vinden. Dat laatste is misschien wat overdreven, maar dan hebben jullie een idee hoe groot onze ‘verslaving’ is!

We weten het al jaren; we moeten genoeg drinken en het liefst ook vooral water en/of thee. Per dag dien je twee liter water te drinken. En met de toevoeging van een smaakje, het liefst verse of groene thee, is dit makkelijker haalbaar. Maar waarom is dit favoriete ‘bakkie’ zo goed voor ons?

1. Groene thee bevat een heleboel antioxidanten en die zouden de kans op kanker verkleinen. Een win-win situatie dus.
2. Je wordt er slimmer door! Nee, dat is niet helemaal waar, maar groene thee zorgt voor minder stress. Presteren op het werk gaat beter en het geeft je meer rust. Onze concentratie gaat hierdoor ook met een speer omhoog!
3. Een iets te gezellige zaterdagavond gehad? Snel aan de groene thee! Thee beschermt je lever tegen de schadelijke effecten van alcohol.

En daarnaast is het natuurlijk ontzettend lekker. Over all is thee dus heel erg gezond.

Detoxen, ontslakken, sapkuren: dat kennen we inmiddels ook allemaal. Maar voor een schoon, gezond en fit lichaam is ontzurennog veel belangrijker. Want met de juiste zuurgraad kun je heel wat gezondheidsklachten voorkomen – en zelfs aanpakken!

Even het theoretische verhaal. Wat is verzuren precies? Om goed te kunnen functioneren moeten alle weefsels en organen in ons lichaam de juiste pH-waarde hebben. Het lichaam kan dat prima zelf regelen: dreigt je bloed te zuur te worden, dan wordt natriumbicarbonaat ingezet om het zuur te neutraliseren. De dagelijkse dosis afvalzuren kunnen dan via de normale uitscheidingsorganen je lichaam verlaten. Maar helaas: door ongezonde voeding, stress en simpelweg door het ouder worden, ontstaan er in ons lichaam steeds meer zuurresten. Die zetten zich vast in weefsels, spieren en gewrichten. En dit proces wordt verzuring genoemd.

Genoeg informatie. Werk aan de winkel! Hieronder een testje om te beoordelen of jij al bent verzuurd:

Ben je ouder dan 40?                          0 ja          0 nee

Eet je regelmatig rood vlees?            0 ja          0 nee

Drink je alcohol?                                 0 ja          0 nee

Drink je koffie?                                    0 ja          0 nee

Rook je?                                                0 ja          0 nee

Eet je veel suikers en vetten?           0 ja          0 nee

Heb je last van stress?                       0 ja          0 nee

Sport je elke week intensief?            0 ja          0 nee

Gebruik je medicijnen?                     0 ja          0 nee

Bij elke ’ja’ wordt het risico dat je aan het verzuren bent groter. Je voedingspatroon en levensstijl zijn van grote invloed, maar ook je leeftijd speelt een rol. Vanaf je veertigste heeft je lichaam simpelweg te weinig natriumbicarbonaat om alle zuren te kunnen neutraliseren. En dan neemt de verzuring in rap tempo toe!

Om je lichaam weer in balans te krijgen, moet je actief gaan ontzuren. Door elke dag basisch water te drinken, extra bicarbonaten te slikken, ontzurende baden te nemen en ontzurende kruidenthee te drinken worden de opgebouwde zuurresten afgevoerd. Daarnaast is het belangrijk om zoveel mogelijk basische voeding te eten, zoals groenten, fruit, noten en zaden. Het resultaat van deze ’way of life’ mag er zijn: een ontzuurd lichaam is schoon, gezond en heeft meer energie!

AlkaVitae International BV helpt jou om een goede ‘zuurbalans’ te realiseren. Streef een gezond en vitaal leven na door te ontzuren met the-Original-Alka-CompanyAlka. En hoe fijn voor ons: ontzuren kan aan de hand van thee! Met een selectie van maar liefst 52 soorten kruiden bevat Alka Thee het gehele spectrum aan elementen die zorgen voor een optimale ontzuring van het lichaam. Wij zijn fan!

Speciaal voor ons thema ‘Ontgiften’ mogen wij 10 pakketten weggeven van ‘theeën die reinigen’. Wie van jouw vrienden/vriendinnen etc. verdient dit pakket? Laat het ons weten via info@vivonline.nl. Volgende week maken we op onze Facebookpagina de winnaar bekend!

Disclaimer: Dit artikel is informatief bedoeld. Het is geen vervanging van medische diensten en informatie. Raadpleeg bij twijfel en medicijngebruik altijd een huisarts of behandelend arts.

Gerelateerde berichten