Dit nieuwtje is voor iedere healthy Nutella fan! Vanaf nu kun je de spread van deze noot, namelijk rijkelijk smeren over bananen, (glutenvrije) boterhammen, pannenkoekjes en havermout. Volgens een nieuwe studie hebben hazelnoten namelijk erg veel gezondheidsvoordelen.

De studie werd gepubliceerd in the Journal of Nutrition, het onderzoek ging over volwassenen en het eten van hazelnoten. Na 16 weken werden er een aantal bijzondere feiten geconstateerd. De deelnemers hadden namelijk allemaal veel hogere waardes van vitamine E en magnesium. Wat topnieuws is! Want vitamine E is enorm goed voor onze huid en ook voor het immuunsysteem. En daarnaast speelt magnesium een rol bij meer dan 300 biochemische reacties in het lichaam.

Noot

Uiteraard schuilen vitamine E en magnesium in meer andere voeding soorten, maar het is altijd fijn om te weten welke voeding waaraan bijdraagt. De kans dat je een magnesium tekort hebt is ook vrij groot. Als je hier een tekort aan hebt dan kun je last krijgen van: slapeloosheid, hoofdpijn, spierkrampen en zelfs angstige gevoelens. Daarnaast kunnen mensen met spijsverteringsproblemen of mensen die een vetarm dieet naleven, leiden aan vitamine E tekorten. Dit heeft een nadelig effect op de huid, het immuunsysteem en de hele gezondheid.

Sta jezelf dus vooral wat hazelnoten toe, of verwerk deze in een heerlijk zelfgemaakte Nutella! Deze noot is rijk aan veel gezonde vetten, ze zorgt voor een lekker vol gevoel en het houdt onze bloedsuikerspiegel in balans. Onze vitamine E en magnesium levels zullen ons dankbaar zijn door deze noot. Oftewel: food is medicine. En laat hazelnoten en een healthy zelfgemaakte Nutella nou ook nog eens heel erg lekker zijn!

Tekst: Inga Stoit

 

Disclaimer: Dit artikel is informatief bedoeld. Het is geen vervanging van medische diensten en informatie. Raadpleeg bij twijfel en medicijngebruik altijd een huisarts of behandelend arts.

Gerelateerde berichten