B I K I N I S T R E S S

Help, de zomer komt er aan! Dat betekent ieder jaar weer: bikinistress!! 88% van de vrouwen schijnt hier last van te hebben. Waarom?

’t is ieder jaar hetzelfde liedje: “Waar kom ik het beste in uit (of beter gezegd: mee weg..)?”

Tuurlijk, de keuze is reuze: een beugel-, push up-, bandeau- of triangelbikini, een slip, tanga (no way!), hipster of hotpants.., maar mijn stress is gewoon: Ik in bikini.

Nu hoor ik je denken: “Maar je ziet er toch prima uit? Sterker nog; je hebt toch ook 33 dagen in Expeditie Robinson in bikini rond gehuppeld op tv“? Klopt. Dat was echt wel even een dingetje voor mij.

Bikinifobie

Waarom? Dat vroeg ik me dus zelf laatst ook af nadat ik zo’n 8 bikini’s (thuis, want in een pashokje word ik er al helemaal moedeloos van…) had doorgepast, 30 pirouettes voor de spiegel had gedraaid en bij vriendje Paul had geïnformeerd of mijn kont wel te doen was in dat broekje.

Waar komt deze lichtelijke bikinifobie nou eigenlijk vandaan?

Mijn gedachten gingen terug naar lang geleden. Een jaar of 14 was ik. Mijn beste vriendin en ik stonden ons om te kleden in mijn slaapkamer. We gingen uit, dus het werd een lange doorpassessie. En wat roepen meiden dan tegen elkaar? “Ik ben echt dik….kijk deze vetrol!” “Nee joh, echt niet, ik zie niks. Kijk, ik heb pas een dikke reet….”.Tot ze tegen me zei: “Jij hebt altijd zo’n schattig bol buikje, dat vinden mannen écht sexy!” Stilte. Even slikken. Maar ik hield me cool. Doen alsof ik niet geraakt was. Ok, ik stelde haar eerlijkheid op prijs, daar ben je vriendinnen voor en ze bedoelde het juist positief (denk ik..), maar hoe bizar is het dat ik me dit 18 jaar later nog herinner?

Een paar jaar later gebeurde het dat ik het podium af kwam en de baas van de pizzeria waar ik destijds werkte zei: “Goed gezongen, maar dat shirtje wat je daar aan hebt, kan écht niet. Die buik zo over je broek heen.” BAM. In your face. Eerlijk is eerlijk; als ik die foto’s van dat legendarische optreden nu terugkijk, had die kerel verdomme nog gelijk ook. Ik had beter wat minder pizza’s kunnen eten. Maar hey, ik was student, hoort er allemaal bij 🙂

Zonder stress

Afgelopen zondag mocht ik een workshop bijwonen van meditatiegoeroe davidji in het Conservatorium Hotel in Amsterdam. Zijn nieuwe boek “Zonder Stress” is net uit. Hij schrijft: “Stress is de manier waarop we reageren wanneer onze behoeften niet worden vervuld.”

We ervaren allemaal stress. Dit hoort ook gewoon bij het leven en hoeft niet altijd negatief te zijn, want zo werkt stress bijvoorbeeld ook prestatieverhogend. Hij introduceerde een voor mij nieuw hulpmiddel, genaamd: SODA. Dit kan je op weg helpen naar een meer ontstrest leven.

SODA

S: Stop, met alles wat je doet of denkt. Duurt 5 seconden.

O: Observeer jezelf. Probeer boven de situatie te zweven en bekijk jezelf en de ander waar je bijvoorbeeld een discussie mee hebt, objectief.

D: Doe een stapje terug van het drama en alle emoties van de situatie. Adem langzaam en diep in.

A: Activeer de beste versie van jezelf. Dat stuk van jezelf waardoor je trots bent op de manier waarop je in het leven staat.

Wanneer je je in een moeilijke, gestreste situatie of woordenwisseling bevindt, helpt SODA je helderder te denken en betere keuzes te maken, omdat je de emotionele lading uit de situatie haalt. Je onderbreekt je aangeleerde stressrespons voor korte tijd. Reuze interessant! Ik ben fan. Hier kun je overigens zijn boek bestellen.

Krystl - zonder stress

Zelfacceptatie

Maar goed, ondertussen stond ik nog steeds voor de spiegel en had ik me bijna weer door mijn negatieve gedachten laten verleiden om, zo voor mijn vakantie met twee vriendinnen naar Macedonië, een 5- daagse detox te doen. Waaaaa-rom? “Nee”, zei ik tegen mezelf. Stop. Dit jaar ga ik het eens helemaal anders aanpakken”. Het werd gewoon een extra rondje hardlopen, een Strong Flow yogales en deze intense 20-minute Victoria’s Secret Model Workout (tip!!). Plus een extra rijstwafel met veel pindakaas, een reep pure chocolade en een glas wijn on the side. Who cares? En dan, als kers op de taart, koos ik voor een felrode bikini en één met legerprint.

Krystl bikinistress

Zo, lekker opvallend! Uit mijn comfort zone. Wat kan mij het schelen? Zelfacceptatie it is. En net of Paul of mijn vriendinnen me minder leuk vinden met een streepje striae hier of een vetrolletje daar?

SODA… het werkt. Probeer maar.

 

 

Disclaimer: Dit artikel is informatief bedoeld. Het is geen vervanging van medische diensten en informatie. Raadpleeg bij twijfel en medicijngebruik altijd een huisarts of behandelend arts.

Gerelateerde berichten