Heb jij in de zomer ook zin in lichte en frisse snacks? Lees dan snel verder voor ideeën en recepten!
Het is augustus en (mits het weer het toelaat) bij uitstek de tijd voor een picknick in het park of op het strand. Als je gaat picknicken is het wel zo fijn dat je niet eerst uren in de keuken staat om te preppen. Om die reden hebben we hieronder een drietal toppers waar je gegarandeerd succes mee hebt en die niet veel voorbereidingstijd kosten!
Doperwtendip
Ingrediënten:
- Diepvries doperwten 350 gram
- Feta 250 gram
- Scheutje olijfolie
- Citroensap naar smaak
- Zwarte peper uit de molen
- Snufje zeezout
Bereidingswijze:
Alles in een kom, zet de staafmixer erop en mix tot je een smeuïge massa hebt. Laat even de kou (ivm de diepvries doperwten) eraf gaan voordat je het opdient. Natuurlijk lekker als smeersel, maar ook heerlijk als dip voor rauwe groenten.
Naanbrood ala Italia
Eigenlijk is dit een gerecht met een identiteitscrisis. Het lijkt namelijk qua uiterlijk op naanbrood uit het Midden-Oosten, maar door de kruiden is de smaak juist Italiaans. Laten we er niet te lang over nadenken. Het is namelijk lekker, makkelijk én snel gemaakt. Over het genieten mag je natuurlijk wel iets langer doen…
Ingrediënten voor 3 (kleine) ‘broden’:
- 50 gram tapiocameel
- 30 gram kokosmeel
- 100 ml kokosmelk
- 100 ml water
- Rozemarijn (gedroogd)
- Tijm (gedroogd)
- Zeezout
- Ghee om in te bakken
Bereidingswijze:
Doe de 2 meelsoorten bij elkaar in een kom en meng ze door elkaar met een flinke snuf zeezout. Meng hier naar smaak de gedroogde rozemarijn en tijm doorheen. Roer de kokosmelk en het water erdoor en klop tot het een beetje vla-achtig wordt. Let op dat het niet dik wordt als pudding, het moet vloeibaar blijven (doe er anders nog wat water bij).
Pak er een koekenpan bij en verhit hierin een flinke eetlepel ghee. Als het heet is giet je 2/3 van het mengsel in 2 lengtevormen (zoals naanbrood) naast elkaar in de pan, zorg dat ze zo ver mogelijk uit elkaar liggen, anders gaan ze aan elkaar vastzitten. Zodra de randjes wat bruiner worden en de bovenkant gaat stollen kun je ze omdraaien. In totaal liggen ze hooguit 5 minuten in de pan. Doe hetzelfde met het laatste restje beslag voor nog 1 lengtevorm. Leg de broden op keukenpapier als ze uit de pan komen.
Strooi als finishing touch nog wat zeezout over het brood. Ze zijn heerlijk om gewoon zo te eten. Wil je nog meer Italië tijdens de picknick? Snijd dan wat zongedroogde tomaatjes en olijven fijn en strooi dit erover….. Genieten!!
Watermeloen met feta en munt
Met maar 3 ingrediënten:
- watermeloen
- feta
- verse munt
Bereidingswijze:
De watermeloen snijd je in hapklare chuncks. Brokkel de feta. Snijd de munt fijn en bewaar wat hele blaadjes voor de garnering. Hussel deze alles met je handen door elkaar en als je er echt een feestje van wilt maken, sprenkel er dan nog wat goede balsamico over…. Mmmmmm…….
Als je van plan bent dit thuis aan de visite voor te schotelen, doe dan alles in 1 mooie schaal. Neem je het mee om later op te eten, dan kun je beter de feta met munt in een aparte bak van de watermeloen bewaren voordat je het opdient. Bij ons gaat deze schaal altijd helemaal leeg tijdens de picknicks! Het is heerlijk fris, mét een bite.
Met deze snacks in ons hoofd hopen wij alleen nog op een lange, warme zomer… Eet smakelijk!
Wil je nog meer lezen over zomerse snacks? Of bijvoorbeeld picknick tips? Klik dan hier.
Tekst: Joyce Puister voor VIVONLINE
Gerelateerd
Gerelateerde berichten
12 juni 2014
Frisse juice
31 mei 2017
Groene grapefruit smoothie
1 juni 2017
Verantwoord picknicken doe je zo!
8 mei 2014
Mom in shape
13 oktober 2018
Sushi omelet
1 januari 2019
Een kater? Wij hebben de oplossing!
28 april 2016
Hoe genees je op een natuurlijke manier?
2 februari 2022
Moe, sneller ziek en snak je naar zon? Neem vitamine D!
1 december 2015
Voeding met Viv: Miljuschka Witzenhausen
19 augustus 2018
Watermeloen: de gezondheidsvoordelen
5 maart 2016
Ultiem geluk
9 maart 2016
Vroeg uit de veren voor meer resultaat?
26 september 2016
VOEDING MET VIV: EETGEWOONTES MARIAN MUDDER
13 september 2018
Gouden melk: de genezende en zuiverende werking
14 oktober 2018
Hoe houd je je hersenen gezond?
7 april 2016
Ratatouille: een perfect zoetig groentegerecht
16 september 2015
Tips voor een pijnvrije zwangerschap
21 augustus 2018
Tips tegen puistjes
3 april 2016
Wél eten, toch ontgiften!
27 augustus 2015
Viv Loves it: SUE, zoet zonder suiker
2 april 2016
Pastinaak-gierstpannenkoekjes met bramencompote
20 juni 2018
3 x lekkere lunchsalades to go!
30 maart 2019
Heerlijke en makkelijke ontbijt tip: overnight oats
11 januari 2019
Wat kan je het best eten na het sporten?
12 november 2015
Jamie Olivier trakteert!
16 april 2016
Hoe houd je de koelkast schoon?
4 december 2017
Ontbijtje: Avocado toast van Gwyneth Paltrow
10 oktober 2015
Lekker aan de sapjes!
16 maart 2016
Lichaam veranderen of aanvaarden?
31 juli 2014
Frisse veldslasalade
7 mei 2015
Bikiniproof workout: touwtje springen!
24 november 2014
Adelina –
Vriendelijk en behulpzaam, website is voorzien van duidelijke informatie
Marcelka Kraan –
Claudia M. –
Snel, positief, alles top!
Mariette –
Esmé –