Wil jij ook dat er minder suiker wordt toegevoegd in producten die in de schappen van de supermarkt liggen? Wil je ook gezonder eten en niet elke keer alleen maar suikerrijke producten zien? Steun dan de campagne van het Diabetes Fonds en teken de petitie op www.halve-maatregelen.nl
Het Diabetes Fonds wil suikergebruik terug dringen
Ondanks alle beloftes van de industrie is de gemiddelde hoeveelheid suiker in hun producten de afgelopen jaren niet minder geworden. En dat moet nu écht veranderen, vindt Hanneke Dessing, Directeur van het Diabetes Fonds: “Met de campagne Halve maatregelen willen we dat industrie en supermarkten de beloofde maatregelen versneld gaan invoeren. Daarnaast zal vanuit de consument met een petitie extra druk op industrie en politiek worden uitgeoefend.”
De campagne
De scherpe toonzetting van de campagne die vandaag van start gaat, geeft aan dat voor het Diabetes Fonds de maat vol is. Dessing: “Uit onderzoek van het RIVM en de NVWA blijkt dat de gemiddelde hoeveelheid suiker in producten de afgelopen jaren niet minder is geworden. Al die beloftes en oplossingen van industrie en supermarkten hebben nauwelijks tot geen effect gehad of laten veel te lang op zich wachten. En ondertussen heeft 50% van de mensen in ons land overgewicht, met een verhoogde kans op het krijgen van ziektes zoals diabetes type 2, waar je je leven lang aan vastzit met alle consequenties van dien. Meer dan 1 miljoen Nederlanders heeft inmiddels diabetes type 2 en dat aantal groeit met 1100 per week.”
Niet meer wachten, versneld maatregelen nemen!
Volgens het Diabetes Fonds willen consumenten best wel gezonder eten, maar wordt ze dat bepaald niet makkelijk gemaakt. Dessing: “We zien de industrie in advertenties goede sier maken met producten die geen of minder suiker bevatten, maar de realiteit is dat ze in de supermarkt vooral hun meest suikerhoudende waren promoten.” Misleidende verpakkingen en letterlijk kleine lettertjes op de etiketten maken het voor veel consumenten bovendien nog altijd moeilijk om in één oogopslag te bepalen welke producten veel of weinig suiker bevatten. Dessing: “Daardoor wordt de consument gedwongen tot het nemen van halve maatregelen zoals de schappen met zoete snacks vermijden, toetjes delen of sap aanlengen met water. Waarom kan een gezonde keuze geen mákkelijke keuze worden? Wij roepen alle producenten en supermarkten in Nederland op, versneld maatregelen te nemen.”
Minder suiker, meer gezonde alternatieven
Om politiek, industrie, supermarkten en consumenten wakker te schudden, gaat het Diabetes Fonds daarom vandaag van start met de landelijke campagne ‘Halve maatregelen’. Doel van de campagne is onder andere dat de industrie zich committeert aan een forse vermindering (30%) van het suikergehalte in hun producten en het realiseren van een groter aanbod in gezonde alternatieven. De supermarkten worden opgeroepen meer schapruimte vrij te maken voor suikerarm en suikervrij en ook duidelijker te maken welke producten geen of weinig suiker bevatten. Daarnaast wil het Diabetes Fonds met een ‘Suikerklep’ de straat op gaan om de consument op ludieke wijze te ‘beschermen’ tegen de vele suikerverleidingen onderweg en in de schappen. Iedereen kan de komende maanden online een petitie tekenen, die ook de politiek duidelijk moet maken dat het tijd wordt om actie te ondernemen.
Bekijk hieronder het filmpje van de Halve maatregelen campagne van het Diabetes Fonds
Teken jij de petitie?
Wil jij ook dat er minder suiker wordt toegevoegd in producten die in de schappen van de supermarkt liggen? Wil je ook gezonder eten en niet elke keer alleen maar suikerrijke producten zien? Steun dan de campagne van het Diabetes Fonds en teken de petitie op www.halve-maatregelen.nl
Gerelateerd
Gerelateerde berichten
14 september 2018
Waarom is miso zo gezond?
17 juli 2015
Minder suiker: 5 tips!
25 april 2016
3 x video’s voor een OERsterk leven!
16 april 2016
Hoe houd je de koelkast schoon?
26 juni 2016
Bikiniproof met de Health & Body Guide
14 juli 2016
DRINK JIJ AL MATCHA THEE?
14 mei 2017
Last van paradontitis? Dit is de oplossing!
21 december 2015
Voeding met Viv: eetdagboek van Ralph Moorman
19 oktober 2018
Afvallen? Leptine kan je helpen!
8 december 2016
Wil jij ook meer gaan sporten? Ga voor een gezond 2017!
22 september 2018
Dit doen zuivel, wijn en gluten met je huid
1 september 2017
Een stralingsarme kinderkamer? 5 tips!
9 april 2021
PCOS? Dit doe je eraan!
13 november 2017
Roomboter en zijn geneeskracht, dit wil je weten.
11 mei 2019
De 5 beauty geheimen van de Sicilianen
25 juni 2015
Eivissa Food
27 februari 2016
Wat kun je doen tegen ‘avondtrek’?
18 maart 2018
Hot Maca Choco, de hormoonoppepper!
17 april 2016
Welk effect heeft Vitamine D op je body?
19 september 2017
DE KOELKAST, WAT BEWAAR JE ER NIET IN? DEZE 13 PRODUCTEN!
14 november 2017
Dit staat er in de koelkast van afslank coach Jasper Alblas
14 december 2018
Dramklachten na het eten? Wij hebben 5 tips voor je!
13 maart 2016
Gezond boodschappen doen met weinig geld?
23 oktober 2017
Is af en toe een eitje genoeg voor voldoende eiwitten?
4 oktober 2015
Glutenvrij ontbijt: een lijstje vol inspiratie.
27 november 2014
Culinair Comfortfood uit Zadina’s Kitchen
21 februari 2017
Een extra energie boost nodig? Wij helpen je!
13 januari 2017
Verminder je werkstress!
28 januari 2015
De Nationale Eettest BNN
18 september 2017
Is een sportschool te duur? Zo kan het ook!
8 oktober 2017
3x glutenvrije pasta recepten
22 september 2015
Beste eitjes
29 april 2019
Deze voeding is funest voor je hormonen
5 december 2015
willemijn –
De bestelling werd maar niet geleverd. Achteraf zat er een fout ergens in het proces. Klantenservice heeft het meteen opgepakt en goed opgelost!
Anoniem –
Goed niets op aan te merken
Jacolien Schrijver –
Ik zou heel graag advies willen krijgen over wat wanneer te slikken en waarom juist. Ik heb nu wat teveel potjes naar mijn idee en dan word ik lax in het innemen ervan
Annewil Hoogeveen –
Duurde erg lang voordat ik een antwoord kreeg op m’n vraag via de mail
femke Van der velden –