Dat chocolade en noten een hele goede combinatie dat is natuurlijk oud nieuws, maar in dit recept gebruikte ik in plaats van hele noten een notenpasta. Je zou heel makkelijk ook gewoon pindakaas kunnen gebruiken, maar ik had een gemengde notenpasta in mijn voorraadkast staan en besloot die te gebruiken. De taartjes zien er niet alleen heel erg lekker uit, ze smaken ook fantastisch. En het mooiste van alles, ze zijn volledig vrij van dierlijke ingrediënten en geraffineerde suikers waardoor het eigenlijk best gezonde taartjes zijn. Wat niet wil zeggen dat je ze allemaal in één keer op moet eten, alles met mate. Maar hoe dan ook, schuldvrij genieten!
Om 12 van deze taartjes te maken heb je nodig:
- 12 papieren cupcake vormpjes
Voor de onderste laag:
- 150 gram ontpitte dadels
- 100 gram walnoten
- 2 eetlepels geraspte kokos
Voor de middelste laag:
- 100 gram notenpasta
- 2 ontpitte dadels
- 40 gram kokosolie
Voor de bovenste laag:
- 70 gram gesmolten kokosolie
- 3 eetlepels cacaopoeder
- 3 eetlepels agave siroop (honing werkt ook)
Bereiding
Begin met de bodem. Maal de ontpitte dadels, walnoten en kokos met een staafmixer of keukenmachine tot een ietwat kleverig geheel. Verdeel dit over de cupcake vormpjes en druk goed aan. Zet ze in de koelkast om op te stijven. Meng voor de middelste laag de notenpasta, dadels en kokosolie goed door elkaar met de staafmixer tot een glad geheel. Verdeel dit over de vormpjes, druk goed aan en zet weer in de koelkast. Meng in een kom of pannetje de gesmolten kokosolie, cacaopoeder en agave siroop. Roer goed door zodat er geen klontjes in zitten. Verdeel ook dit weer over de vormpjes en laat de taartjes nog minimaal 1 uur opstijven in de koelkast. Geniet er van!
Tekst: Helena Blijenberg
Gerelateerd
Gerelateerde berichten
28 december 2016
Wat zat er in mijn healthbox
5 november 2018
Drink je afvalstoffen weg!
23 oktober 2019
Deze factoren belemmeren de werking van de anticonceptiepil
7 juni 2019
Waarom is melk niet zo goed voor elk?
15 juni 2019
Gezond aankomen: dat doe je op deze fijne manier
20 april 2016
Hoe kun je sporten hygiënisch houden?
29 december 2017
Wat doe ik als ik een verkoudheid voel opkomen?
17 maart 2020
Het allerlekkerste bananenbrood
14 maart 2016
Voeding met Viv: eetdagboek van Ellemieke Vermolen
2 september 2017
Snel ontbijtje voor morgenochtend?
15 juni 2016
Je spijsvertering bevorderen?
21 september 2017
Viv eet mee #12: Slawraps
21 augustus 2018
Lekker ontbijt: appel-kaneel granola
12 september 2017
9 handige tips om te weten als je vegetariër wilt worden!
14 december 2018
Cadeautip: Keramische pannenset
11 mei 2020
Hoe (on)gezond is muesli nu eigenlijk?
13 maart 2014
Green Goddess Smooth
20 augustus 2015
Geluk ervaren? Hack your brain
14 februari 2017
Op deze manier krijg je schoon én gezond water uit de kraan!
24 januari 2019
Suiker: hoe blijf ik er van af?
23 augustus 2018
Passievrucht: alles wat je moet weten over dit leuke fruitstuk
8 september 2018
Elke dag hetzelfde ontbijt?
21 juni 2018
Bloemkoolpizza met verse groenten
3 oktober 2017
Weerstand booster Vitamine C(amu camu)!
15 juli 2014
Boekweitwrap zalm & avocado
13 mei 2014
Healthy mom Nicolette van Dam
22 december 2017
5 redenen waarom jij ook zou moeten overstappen op hennep!
4 oktober 2017
Help mij water drinken
14 maart 2016
8 tips om je warme bed uit te komen
9 september 2019
Dit chocolade noten blok is finger licking good
1 januari 2018
Ik ga jou helpen Gezonder, Blijer en Slanker te worden
1 januari 2019
Een kater? Wij hebben de oplossing!
26 november 2018
Wat gebeurt er als je geen zuivel eet?
10 juli 2015
Het hoepelseizoen is geopend!
9 september 2018
Allergie of intolerantie: wat is het verschil?
5 maart 2015
Adelina –
Vriendelijk en behulpzaam, website is voorzien van duidelijke informatie
Anoniem –
Marcelka Kraan –
Claudia M. –
Snel, positief, alles top!
Mariette –