Koop die mooie lingerie, steek die (geur)kaarsen aan en kom weer in de stemming! We hebben allemaal weleens last van een mindere sex drive.

Laag libido

Een laag libido kan door veel verschillende factoren worden veroorzaakt. We kunnen natuurlijk niet aan allemaal wat doen, maar wel aan de meeste. Laten we beginnen bij libido verhogende voeding, wat eet je om meer zin te krijgen in seks?

Geen zin in seks?

Bijna iedereen heeft een enorm wisselend libido, het ene moment hebben we heel veel zin in seks en het volgende moment helemaal niet. Vaak wordt dit veroorzaakt door veranderingen in je leefgewoonten of als bijwerking van medicatie. Onderzoekers laten weten dat minder zin in seks niet zo raar is als we denken.

Maar, toch wil je niet elke keer nee zeggen en word je zelf ook gelukkiger van regelmatig een knus momentje onder de lakens ;). Daarom hebben wij wat producten op een rij gezet die je kan eten om je seksleven een flinke oppepper te geven.

Geef je seksleven een boost

 • Selderij
  Selderij is perfect om je zin in seks een flinke boost te geven. De reden hiervoor is dat selderij de krachtige stof androsteron stimuleert. Dit is een geurloos hormoon dat vrijkomt door mannelijke transpiratie. Dit hormoon heeft een heftig effect op ons als vrouwen… een beetje hetzelfde als een bos rode rozen heeft ;).
 • Maca
  Maca wordt ook wel “natuurlijke viagra” genoemd. Ze zeggen dat het je prestaties in bed verhoogt, je zin in seks verhoogt en de sperma productie verhoogt.
 • Pompoenzaadjes
  Pompoenzaadjes bevatten zink. Zink is belangrijk voor de testosteron productie van de man en helpt ook het seksueel verlangen naar de vrouw te verhogen. Ze zeggen dat pompoenzaadjes de zin in seks versterken, je drive verhogen en vruchtbaarheid vergroten.
 • Zuurkool
  Kort maar krachtig: Volgens Amerikaans onderzoek werden 90% van de mannen actiever in bed na het eten van zuurkool.
 • Bananen
  Bananen verhogen het mannelijk libido. Ook bevatten bananen veel vitamine B, dat het lichaam van meer energie voorziet, handig dus voor als je een beetje moe bent. Dit bananenbrood helpt je vast een eind op weg. 
 • Amandelen
  Amandelen bevorderen de productie van mannelijke hormonen die zorgen voor een enorme seksdrive
 • Avocado
  Avocado verhoogt ons eigen libido, maar ook dat van onze mannen, win-win dus. (Je zou eens deze smoothie kunnen proberen).
 • Asperges
  Asperges bevatten veel vitamine E, dat bekent staat als ‘de seks vitamine’.
 • Chilipepers
  Chilipepers spicen je op, letterlijk en figuurlijk. Ze triggeren namelijk de aanmaak van endorfine.
 • Basilicum
  Basilicum verhoogt je seksdrive en vergoot je vruchtbaarheid.
 • Vijgen
  Vijgen bevatten veel aminozuren, deze verhogen je libido en stimuleren je uithoudingsvermogen (voor wanneer je lekker op dreef bent).
 • Knoflook
  Je gaat er een beetje van stinken, maar je krijgt wel een enorme boost. Misschien is dit meer iets voor als je al wat langer samen bent, en je ademsgeur niet meer zo’n enorme afknapper is.

 

Tekst: Djoeke Dekker voor Vivonline

Bron: The chalkboardmag

 

Disclaimer: Dit artikel is informatief bedoeld. Het is geen vervanging van medische diensten en informatie. Raadpleeg bij twijfel en medicijngebruik altijd een huisarts of behandelend arts.

Gerelateerde berichten