Deze chips zijn een droom voor elke ouders. Ze zijn knapperig en rijk aan smaak dankzij het beslag waar de boerenkoolbladeren in hebben gelegen, voordat ze op lage temperatuur werden gebakken.
Boerenkool bevat veel vitamine K wat bijdraagt aan sterke botten. De pitten in het beslag bevatten aminozuren die bijdragen aan het vormen en herstellen van de weefsels in ons lichaam.
Dit recept bevat 4 porties.
Ingrediënten
- 2 bosjes gewassen en in stukken gescheurde boerenkool.
- 1/8 cup pompoenpitten
- 1/8 cup zonnebloempitten
- 1/4 cup pijnboompitten
- 1/4 cup water
- 1 el vers geperst citroensap
- 1 teentje knoflook
- 3 el extra virigine olijfolie of koolzaadolie
- 2 el edelgistvlokken
- 1 tl zeezout
Bereiding
- Verwarm de over voor op 90 graden, bekleed 4 bakplaten met bakpapier en verdeel de boerenkool over twee kommen.
- Maal in een keukenmachine de pompoenpitten, zonnebloempitten en pijnboompitten fijn.
- Voeg vervolgens het water, de citroensap, de knoflook, de olijfolie, de edelgistvlokken en het zeezout toe. Laat de keukenmachine draaien totdat er een soort beslag ontstaat
- Verdeel het beslag gelijkmatig over beide kommen en hussel met schone handen de boerenkoolbladeren door het beslag.
- Verdeel de boerenkool over de bakplaten en zet ze in de oven.
- Bak de bladeren totdat ze knapperig zijn. Laat ze vervolgens afkoelen op een groot rek of bord.
In een luchtdichte trommel zijn deze chips 3 dagen houdbaar.
Recept: Myrthe van Til
Gerelateerd
Gerelateerde berichten
17 mei 2016
Waarom zijn linzen zo gezond?
1 juli 2019
Hoe (on)gezond is de magnetron?
7 mei 2014
‘Jammie’ recept
21 juni 2016
Feiten en fabels: hoe schadelijk is Fytinezuur?
1 juni 2017
Verantwoord picknicken doe je zo!
12 maart 2014
Kijkje in de koelkast van: Vivian Reijs
13 juni 2015
Smoothie workshop voor mama’s
23 mei 2016
Wat staat er altijd in mijn koelkast?
7 december 2020
3 x gezonde feestdrankjes zonder kerstkilo’s
9 februari 2016
Back to nature met deze pure rode smoothie
28 maart 2016
Puur natuur ontspannen met Dr. Hauschka
28 februari 2023
Eiwitten, waarom hebben we die nodig?
13 september 2014
Voeding voor gezond haar!
3 oktober 2017
Trage schildklier? Eet je wel genoeg Jodium?
2 april 2016
Pastinaak-gierstpannenkoekjes met bramencompote
23 augustus 2016
VOEDING MET VIV: EETDAGBOEK JET VAN NIEUWKERK
25 juni 2021
Lekker in je bikini!
26 januari 2017
Hoe herken je een jodiumtekort?
7 december 2018
Gezonde snack voor bij de borrel
2 september 2015
Lekker ontbijtje!
9 september 2019
Speltwentelteefjes met kaneel en vanille, uit ‘Gezonder met Viv’
4 januari 2018
Dit zijn de foodtrends voor 2018
11 januari 2018
Lunch of ontbijt recept: Groene smoothie bowl
13 november 2015
Vivians Rijstadvies
7 september 2016
BACK TO SCHOOL MET DE HEALTHY KIDS BOX
20 maart 2018
Kauwgom, is dat wel zo gezond?
27 februari 2017
Eet jij volgens De Schijf van Vijf?
25 augustus 2015
Viv eet mee zoekt kandidaten
13 maart 2018
Gezond eten op je werk doe je zo!
24 juni 2016
Sushi + donut = Sushidonut
29 juni 2017
HET DIEETGEHEIM VAN BEYONCÉ
12 juli 2016
MEEST SIMPELE SPAGHETTI OOIT
23 juli 2019
10 producten die ongezonder zijn dan ze lijken
13 januari 2016
7 tips voor een pijnvrije zwangerschap
11 januari 2019
Adelina –
Vriendelijk en behulpzaam, website is voorzien van duidelijke informatie
Anoniem –
Marcelka Kraan –
Claudia M. –
Snel, positief, alles top!
Mariette –