Deze chips zijn een droom voor elke ouders. Ze zijn knapperig en rijk aan smaak dankzij het beslag waar de boerenkoolbladeren in hebben gelegen, voordat ze op lage temperatuur werden gebakken.
Boerenkool bevat veel vitamine K wat bijdraagt aan sterke botten. De pitten in het beslag bevatten aminozuren die bijdragen aan het vormen en herstellen van de weefsels in ons lichaam.
Dit recept bevat 4 porties.
Ingrediënten
- 2 bosjes gewassen en in stukken gescheurde boerenkool.
- 1/8 cup pompoenpitten
- 1/8 cup zonnebloempitten
- 1/4 cup pijnboompitten
- 1/4 cup water
- 1 el vers geperst citroensap
- 1 teentje knoflook
- 3 el extra virigine olijfolie of koolzaadolie
- 2 el edelgistvlokken
- 1 tl zeezout
Bereiding
- Verwarm de over voor op 90 graden, bekleed 4 bakplaten met bakpapier en verdeel de boerenkool over twee kommen.
- Maal in een keukenmachine de pompoenpitten, zonnebloempitten en pijnboompitten fijn.
- Voeg vervolgens het water, de citroensap, de knoflook, de olijfolie, de edelgistvlokken en het zeezout toe. Laat de keukenmachine draaien totdat er een soort beslag ontstaat
- Verdeel het beslag gelijkmatig over beide kommen en hussel met schone handen de boerenkoolbladeren door het beslag.
- Verdeel de boerenkool over de bakplaten en zet ze in de oven.
- Bak de bladeren totdat ze knapperig zijn. Laat ze vervolgens afkoelen op een groot rek of bord.
In een luchtdichte trommel zijn deze chips 3 dagen houdbaar.
Recept: Myrthe van Til
Gerelateerd
Gerelateerde berichten
22 augustus 2018
Viv’s product van de week: de slowjuicer
14 oktober 2017
Waarom zijn pompoen en pompoenpitten gezond?
1 december 2018
Genieten van gezonde zalmburgers!
30 juni 2018
ZOMERSE WHITE VELVET CASHEW SMOOTHIE
6 september 2016
EEN HEERLIJKE SALTED CARAMEL SMOOTHIE
6 november 2018
Wat is een bijnieruitputting?
4 mei 2016
Viv’s favo Moederdagontbijtje
1 juli 2018
Waarom zijn noten zo gezond?
6 september 2016
Keltisch zeezout
30 juni 2018
DE VITAMINEBOM: SPIRULINA
13 mei 2014
Healthy mom Nicolette van Dam
13 augustus 2018
Zó voorkom je voedselverspilling in de supermarkt
4 juli 2014
Glutenvrije hotspots in Tilburg
10 november 2015
Placenta ‘eten’, doe jij mee of sla je over?
27 februari 2017
Eet jij volgens De Schijf van Vijf?
7 april 2016
Ratatouille: een perfect zoetig groentegerecht
30 januari 2019
Heb je last van slapeloosheid? Wij hebben 7 tips!
27 november 2018
Wil je jouw metabolisme een boost geven? Ga langzamer leven!
21 februari 2017
Een extra energie boost nodig? Wij helpen je!
15 oktober 2014
Recept voor een basic smoothie
3 oktober 2019
Afvallen met een koolhydraatarm dieet? Dit moet je doen
8 oktober 2018
De invloed van voeding op je nachtrust
23 december 2015
Gratis lezing: Geluk en succes in overvloed
2 januari 2018
Immuunsysteem booster
1 juli 2018
5 Tips om de week gezond door te komen!
21 juni 2017
De zin en onzin over gluten
26 januari 2016
Lekker rechargen met deze super smoothie!
5 juni 2016
De juiste keuzes voor een fijne toekomst?
7 juli 2014
Eerste eetdagboek review
23 oktober 2014
Vivonline goes to Paris
20 oktober 2017
Adelina –
Vriendelijk en behulpzaam, website is voorzien van duidelijke informatie
Anoniem –
Marcelka Kraan –
Claudia M. –
Snel, positief, alles top!
Mariette –