Zit jij ook vaak ‘s avonds op de bank en heb je dan stiekem wel zin in een handje chips? Je weet dat dit niet gezond is, maar oooh zo lekker… Wij hebben nu een heerlijk receptje voor je om gezonde chips te maken. Je kan er zo veel van eten als je wil!
Chips van Nori
Ingrediënten:
- 10 normvellen (zie tip)
- olijfolie
- fleur de sel
- borsteltje
Bereiding:
Bereiding: 5 minuten – Gaartijd: 2 à 3 minuten
Zet een potje met water en een potje met olijfolie klaar.
Borstel één kant van de normvellen in met olijfolie en kruid ze met een beetje fleur de sel. Vouw de vellen in tweeën met de ingevette kant naar binnen. smeer nu de beide buitenkanten in met water. Het vel zal daardoor helemaal week worden, en dat is de bedoeling. Knip de vellen tot chips in de gewenste vorm. Ik knip ze altijd in driehoekjes, dat is gemakkelijk. Leg de driehoekjes op een ovenplaat. Zet 2 tot 3 minuten in een voorverwarmde oven van 180 graden.
Tip – Niet enkel bij het aperitief
Ik serveer deze chips ook vaak bij een vismaaltijd. Ik zet het kommetje met chips gewoon op tafel en iedereen bedient zichzelf. Dat voegt een knapperige ‘bite’ toe aan het geheel en brengt variatie. Zijn de chips de volgende dag niet meer zo knapperig, zet ze dan gewoon weer even in de oven.
Tip – Nori
Nori is wellicht het bekendste zeewier bij ons. Maar ik kan je zeker aanraden om ook eens te experimenteren met andere zeewieren zoals arame, dulse, hiziki, wakame … Zeewieren worden al heel lang gegeten, over de hele wereld. Het zijn de planten op aarde die de meeste mineralen bevatten, zoals jodium, ijzer, magnesium en kalium. Ze zijn ook een goede bron van calcium (calcium zit dus niet alleen in melkproducten), vitamine C, A, B6 en E.
Wieren zijn ook lichter verteerbaar omdat waterplanten zachter zijn van structuur. Normvellen vind je in de gewone supermarkt, maar voor andere soorten zul je wel naar een natuurwinkel moeten gaan. Daar vind je ze gedroogd, en dat is handig, want daardoor kun je ze lang bewaren. Alle zeewieren zijn heel eenvoudig te bereiden: Je laat het zeewier eerst weken en dan meekoken met groenten, linzen, kikkererwten of vis. Eenvoudig, lekker en gezond.
Het boek van Pascale Naessens
Vind je dit een lekker gerecht? Het komt uit een van mijn favoriete kookboeken, namelijk: Puur eten dat je gelukkig maakt 2, van Pascale Naessens. Zij heeft in haar boek nog veel meer van dit soort heerlijke gezonde gerechtjes staan. Proberen? We bieden het boek hier aan in onze shop. LINK SHOP
Tekst: Djoeke Dekker voor VivOnline
Gerelateerd
Gerelateerde berichten
5 juni 2015
Wie komt onze chocolade proeven?
25 januari 2016
Voeding met Viv: eetdagboek van Hidde de Vries
1 april 2016
9 x inspirerende foodie instagram accounts
21 juni 2018
Bloemkoolpizza met verse groenten
19 juni 2017
Bewegen op je werk!
18 juni 2016
Tips voor een slank lichaam!
13 juni 2015
Smoothie workshop voor mama’s
31 oktober 2014
The Light Green Smoothie
14 december 2018
Cadeautip: Keramische pannenset
20 maart 2018
6 eyeopeners over gezondheid
10 april 2017
Voeding met Viv: Eetdagboek van Fajah Lourens
19 december 2014
Hoofdgerecht: Kerstkalkoen met peer
22 juni 2016
Die laatste kilo(‘s) er nog af voor de zomer?
31 augustus 2019
De relatie tussen Autisme en voeding
10 juni 2015
SLA: het kookboek
26 september 2016
Een gezonder, blijer, slanker dagje samen met je vriendinnen?
13 februari 2017
Viv’s health Q & A met Susan Smit
21 december 2015
Voeding met Viv: eetdagboek van Ralph Moorman
12 juni 2014
Basisscholen gezonder met Mathijs Vrieze
4 december 2014
Foodtrends 2015
1 juni 2015
Vegan nori rolletjes
17 oktober 2017
Wist jij dit? Zitten is het nieuwe roken
16 mei 2017
Freekeh vs quinoa: wat is gezonder?
9 mei 2016
Krystl: Alles of niets
7 september 2018
Vitamines die je nodig hebt boven de 40
15 april 2015
OERsterk Eten: een heerlijk boek!
25 maart 2015
De vetfluisteraar
31 mei 2018
Gezond vegan chocolade ontbijtje
17 januari 2019
8 natuurlijke antihoestmiddelen
25 augustus 2017
Gezonde darmen zijn de basis voor een goede gezondheid
12 juni 2016
Help, ik ben suikerverslaafd!
11 april 2014
Het aspergeseizoen is geopend!
21 december 2016
Adelina –
Vriendelijk en behulpzaam, website is voorzien van duidelijke informatie
Anoniem –
Marcelka Kraan –
Claudia M. –
Snel, positief, alles top!
Mariette –