Heb je nog inspiratie nodig voor het kerstdiner? Maak dan dit heerlijke dessert: Chocolademousse met een sausje van Grand Marnier. Gegarandeerd dat iedereen zijn bordje schoonlikt en jij de prijs wint voor “Beste Kerstchef”.
Heerlijke chocolademousse met een sausje van grand marnier
Ingredienten
- 270 gram donkere chocolade, met minstens 75% cacao
- 4 eieren
- chocoladekrullen (te koop in de handel of je kan ze zelf maken)
- 6 eetlepels Grand Marnier
bereidingstijd 15 minuten – gaartijd 10 minuten
Breek de chocolade in stukken en smelt au bain-marie. Scheid intussen het eiwit van de eierdooiers. Klopt het eiwit met een mixer heel stijf. Meng het stijfgeklopte eiwit onder de chocolade. Smeer een ringvorm aan de binnenkant in met boter of olie, zet hem op een bordje en schep er de chocolademousse in. Zet de vorm minstens 10 minuten in de koelkast. Meng de eierdooiers met de Grand Marnier. Haal de ring weg en giet vlak voor het opdienen de Grand Marnier-saus over de chocolademousse. Werk af met chocoladekrullen.
Tip – chocolademousse uit de ringvorm halen
Het is niet eenvoudig om de chocolademousse uit de vorm te halen. Het gaat makkelijker als je met een hete, uitgewrongen vaatdoek even de ringvorm aan de buitenkant verwarmt. Of werk met boterpapier aan de binnenkant van de ringen. Maar bespaar je die moeite als je dit dessert klaarmaakt voor veel gasten. Kies dan voor mooie kommetjes waar je het dessert in kunt presenteren. Vul de kommetjes niet tot bovenaan, zodat je nog plaats hebt voor het sausje.
Het sausje met Grand Marnier smaakt heel bijzonder, het heeft iets weg van advocaat. Heerlijk!
Dit heerlijke gerecht komt uit het kookboek van Pascalle Naessens. Zij heeft in haar boek zulke lekkere recepten staan!! Wil je meer van dit soort gerechten maken? Bestel dan snel haar boek via de link hieronder:
Gerelateerd
Gerelateerde berichten
26 januari 2019
Pompoensoep met groene curry en kokos
13 november 2018
Heb jij last van schildklierklachten?
3 april 2016
Wél eten, toch ontgiften!
30 juni 2018
DE VITAMINEBOM: SPIRULINA
17 juni 2016
RAW VEGAN TWIX REPEN
31 maart 2015
Geitenmelk: de voordelen voor jouw kleintje
14 december 2016
Easy Peasy babyhapje: Bloemkool met avocado saus
13 april 2017
Voor bij de paasbrunch: Rauwe zalm met lompviseitjes
30 september 2018
Hennepzaad: de vegan eiwitbron
25 augustus 2015
Viv eet mee zoekt kandidaten
23 juli 2017
VEGAN RISOTTO MET SPINAZIE EN CHAMPIGNONS
28 september 2020
10 self-care rituelen die je daadwerkelijk kunt vasthouden
14 juli 2014
Tweede eetdagboek review
1 januari 2019
Een kater? Wij hebben de oplossing!
27 september 2017
Viv’s health Q&A: Maaike Dorsteen van Furrow.nl
12 oktober 2018
Hoe gezond zijn bananen?
3 juli 2014
Gezond, lekker en simpel: bloemkoolrijst
6 april 2018
Zelf waterkefir maken doe je zo
4 mei 2016
Viv’s favoriete Moederdag cadeaus
22 juli 2018
WAT IS NOU GEZOND BROODBELEG?
21 januari 2016
Get fit with HIIT
1 februari 2018
Gezonde samenwerking Vivonline & Blushing
2 november 2018
Spirulina voor een betere gezondheid
30 oktober 2015
4 tips om water nog lekkerder te maken!
4 februari 2016
De kracht van rauwe voeding
4 juli 2014
Glutenvrije hotspots in Tilburg
7 december 2018
Gezonde snack voor bij de borrel
18 februari 2017
Klachten bij kinderen door teveel suikers, wat drinkt jouw kind?
22 februari 2017
Receptje: Heerlijke homemade eierkoeken
11 december 2014
Sporttrends 2015
25 november 2018
Adelina –
Vriendelijk en behulpzaam, website is voorzien van duidelijke informatie
Anoniem –
Marcelka Kraan –
Claudia M. –
Snel, positief, alles top!
Mariette –