Vind jij het in het weekend ook lastig wat je nou als gezond tussendoortje kan eten tijdens een borrel of ‘s avonds op de bank tijdens een goede film? Dan hebben wij nu het perfecte gezonde én knapperige tussendoortje, namelijk geroosterde kikkererwten! Lees snel mee.
Geroosterde kikkererwten
Ongeveer 5 porties; 5 minuten bereidingstijd + 40 minuten wachttijd
Ingrediënten:
- 1 blik kikkererwten (uitlek gewicht 265 gram)
- olie
- 2 theelepels kaneel
- 2 eetlepels honing
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 170 graden. Laat de kikkererwten goed uitlekken en dep ze droog met een theedoek. Bedek de kikkererwten met de olie en kaneel en spreid ze uit over een met bakpapier beklede bakplaat. Zet de bakplaat in de oven en roer de kikkererwten af en toe door, zodat ze gelijkmatig roosteren. Roer na 30 tot 35 minuten, als de kikkererwten licht geroosterd zijn, de honing door de kikkererwten. Laat dit nog ongeveer 8 tot 10 minuten karamelliseren in de oven tot ze goudbruin en krokant zijn.
Variatietip
Hartige geroosterde kikkererwten. Laat in het recept voor zoete kikkererwten de honing achterwege en vervang de kaneel door bijvoorbeeld paprika- of kerriepoeder. Voeg naar smaak een mespunt peper toe en bak de kikkererwten in 40 tot 45 minuten goudbruin en krokant.
Dit recept komt uit het boek “Eet als een expert” van Marijke Berkenpas, Gaby Herweijer, Jolien Klamer en Liesbeth Smit. Vond jij dit recept ook zo lekker en heb je zin in meer lekkere recepten uit dit kookboek? Dan kan je hem via de link en het plaatje hieronder bestellen!
Gerelateerd
Gerelateerde berichten
13 februari 2019
Suiker: wat doet het nou echt met je lijf?
13 juli 2018
Homemade chocolade, easy does it!
30 april 2014
ONE event!
22 december 2017
Waarom ik 3 glazen water drink na het opstaan
21 juni 2016
Feiten en fabels: hoe schadelijk is Fytinezuur?
13 augustus 2015
Laat je negatieve gedachten los!
17 april 2015
Ontgiften en vet verbranden!
16 november 2016
VIV Health TV – Verantwoorde snoepjes, ze bestaan echt!
31 maart 2015
Je eigen familie kan je creëren
27 oktober 2018
Gluten, wat zijn dat nou eigenlijk?
28 augustus 2017
Rode linzensoep met spinazie en tomaten
11 januari 2018
Kip-kokoscurry met courgette en bruine rijst
24 augustus 2016
HET VERSCHIL TUSSEN BORSTVOEDING EN FLESVOEDING?
7 januari 2022
Bieten ontbijtsmoothie
3 oktober 2018
Gezond en snel ontbijten met havermout!
3 april 2016
Wél eten, toch ontgiften!
26 september 2018
Ben jij klaar voor een snel en gezond beauty ontbijtje?
27 oktober 2015
Maak zelf een heerlijke Oathie
23 maart 2020
Delicious: Amandel Bakewell Panna Cotta
16 december 2016
De leukste kerstinspiratie video
30 juni 2018
ZOMERSE WHITE VELVET CASHEW SMOOTHIE
26 november 2018
Dit gebeurt er met je lichaam wanneer je te weinig slaapt
21 juni 2015
Viv’s Raw Choco
6 maart 2018
Win een juice pakket met onze favoriete sapjes!
18 januari 2017
Bloedarmoede bij je kind, wat te doen?
23 augustus 2018
Adelina –
Vriendelijk en behulpzaam, website is voorzien van duidelijke informatie
Anoniem –
Marcelka Kraan –
Claudia M. –
Snel, positief, alles top!
Mariette –