Vind jij het in het weekend ook lastig wat je nou als gezond tussendoortje kan eten tijdens een borrel of ‘s avonds op de bank tijdens een goede film? Dan hebben wij nu het perfecte gezonde én knapperige tussendoortje, namelijk geroosterde kikkererwten! Lees snel mee.
Geroosterde kikkererwten
Ongeveer 5 porties; 5 minuten bereidingstijd + 40 minuten wachttijd
Ingrediënten:
- 1 blik kikkererwten (uitlek gewicht 265 gram)
- olie
- 2 theelepels kaneel
- 2 eetlepels honing
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 170 graden. Laat de kikkererwten goed uitlekken en dep ze droog met een theedoek. Bedek de kikkererwten met de olie en kaneel en spreid ze uit over een met bakpapier beklede bakplaat. Zet de bakplaat in de oven en roer de kikkererwten af en toe door, zodat ze gelijkmatig roosteren. Roer na 30 tot 35 minuten, als de kikkererwten licht geroosterd zijn, de honing door de kikkererwten. Laat dit nog ongeveer 8 tot 10 minuten karamelliseren in de oven tot ze goudbruin en krokant zijn.
Variatietip
Hartige geroosterde kikkererwten. Laat in het recept voor zoete kikkererwten de honing achterwege en vervang de kaneel door bijvoorbeeld paprika- of kerriepoeder. Voeg naar smaak een mespunt peper toe en bak de kikkererwten in 40 tot 45 minuten goudbruin en krokant.
Dit recept komt uit het boek “Eet als een expert” van Marijke Berkenpas, Gaby Herweijer, Jolien Klamer en Liesbeth Smit. Vond jij dit recept ook zo lekker en heb je zin in meer lekkere recepten uit dit kookboek? Dan kan je hem via de link en het plaatje hieronder bestellen!
Gerelateerd
Gerelateerde berichten
6 januari 2020
5 eenvoudige tips om gezonder te eten in het nieuwe jaar
25 augustus 2014
Vegan choco dessert
26 januari 2019
Pompoensoep met groene curry en kokos
1 juli 2016
JUMP, de geheimen van trampoline springen!
16 maart 2019
Heerlijk om mee te nemen naar je werk: ei muffins!
7 juli 2014
Ben ik intolerant voor gluten?
18 februari 2016
Kaneel hoort in elke keuken thuis
3 oktober 2017
Trage schildklier? Eet je wel genoeg Jodium?
11 juli 2016
GEZONDE SNACKS VOOR DE VAKANTIE
25 oktober 2017
Fotoverslag van mijn boeklancering, kijk je mee?
16 juni 2016
Pizza voor papa’s
6 april 2014
Mijn eetdagboek op I love health!
13 augustus 2022
Heb je vaak last van gevoelige of pijnlijke borsten?
13 september 2018
Gouden melk: de genezende en zuiverende werking
30 augustus 2021
Endometriose: Wat is het? En wat kun je eraan doen?
3 september 2018
Groente uit de zee is gezond! Maar waarom?
21 juni 2019
Lekker bakken dit weekend met Viv’s appeltaart
4 mei 2016
Viv’s favoriete Moederdag cadeaus
25 september 2014
Sugardip? Neem de 4 O’Clock juice
11 juni 2016
8 x tekenen van een gezonde relatie
13 augustus 2015
Homemade Hummus
12 november 2015
Jamie Olivier trakteert!
20 november 2015
Bewust smullen: Gluten-, lactose-, en suikervrije kruidnootjes!
29 december 2017
De anti-kater pil
25 mei 2016
3 stappen om NU gelukkig te leven
7 december 2018
Gezonde snack voor bij de borrel
2 augustus 2015
Verse Tonijntaartjes
13 juni 2016
Viv’s Q&A: Anne de Buck
12 maart 2014
Adelina –
Vriendelijk en behulpzaam, website is voorzien van duidelijke informatie
Anoniem –
Marcelka Kraan –
Claudia M. –
Snel, positief, alles top!
Mariette –