Het is zomer! Dat betekent dat we allemaal weer op zoek gaan naar lekkere zomerse gerechten. Hoewel slanke drankjes en salades natuurlijk een perfecte uitkomst zijn om je minder zorgen te hoeven maken over je bikini, zijn er héus ook nog meer opties. Deze 2 gerechten uit het boek ‘Good Food‘ laten zien dat je óók zonder zorgen kunt genieten van een lekker stukje vis. Uit de pan, oven en zélfs mogelijk op de BBQ! En ook nog eens met gezonde omega-3 vetten. Wat wil een mens nog meer?
Ben je net als wij dol op zalm? Dan ga je het zalmpakketje met citroen echt heerlijk vinden! Zijn er gezinsleden die toch nog even moeten wennen aan (de smaak van) vis? Dan kun je gerust deze kabeljauw op tafel zetten, zacht van smaak, en heerlijk gecombineerd met pesto en groenten. Eet smakelijk!
Kabeljauw uit de oven met geitenkaas, pesto en groenten
Groenten bevatten veel vezels en zijn supergoed voor je darmen. Ze zijn eenvoudig te bereiden en hebben veel smaak. Ook als je veel sport heb je veel groenten nodig om te alkaliseren (ontzuren), dan is dit recept een echte aanrader!
Voor 4 personen
Nodig?
Voorbereiding: 5 min
- 400 g kabeljauw
- 4 zoete aardappelen (met of zonder schil, wat je lekker vindt)
- 1 stronk broccoli
- 1 courgette
- Handvol mini-tomaatjes
- 1 bouillonblokje
- Geitenkaas (geraspt)
- Bol knoflook
- Pesto (zonder kunstmatige toevoegingen)
- Peper & Zout
- Olijfolie
- Ovenschaal
Hoe maak je het?
Bereiding: 15 min
- Verwarm de oven voor op 200 C en bestrooi beide kanten van de kabeljauw met zout.
- Was de groenten en snijd in grove stukken (behalve de tomaatjes!)
- Pak de ovenschaal en leg de kabeljauw in een klein laagje water en voeg hier het bouillonblokje aan toe. Leg de knoflook (in de schil) erbij, dan kun je die straks heel gemakkelijk uitdrukken wanneer je gerecht uit de oven komt. Verdeel de groenten rondom de vis.
- Besmeer de vis met een dun laagje pesto en strooi er wat geraspte geitenkaas over.
- Zet de vis voor +/- 15 min in de oven. Check tussendoor of de vis niet te droog wordt.
- Serveer naar smaak nog met wat peper, zout, olijfolie… super lekker!!
Zalmpakketje met citroen, dille, en gevulde zoete aardappel
Zalm is lekker licht verteerbaar. Ook een ideaal gerecht om te koken voor vrienden. Wanneer de zalm in de oven zit, heb jij tijd om lekker even te kletsen!
Voor 1 persoon
Nodig?
Voorbereiding: 5 min
- 1 zoete aardappel
- 150 gr zalm
- bosje dile
- peper & zout
- 2 tenen knoflook
- sap van 1 citroen
- olijfolie
- zilverfolie
- beetje roomboter (om in te vetten)
Nodig voor de saus:
- half bakje geitenyoghurt
- komkommer
- bosje bieslook
- peper & zout
Hoe maak je het?
Bereiding: 15 min
- Verwarm de oven voor op 200 C. Snijd boven in de zoete aardappel een diep kruis.
- Vouw de aardappel een beetje open en leg deze meteen in zilverfolie in de oven.
- Neem een nieuw stukje zilverfolie en smeer deze in met roomboter.
- Sprenkel wat zout en olijfolie over de zalm en leg de vis op het folie.
- Strooi er nog wat dille overheen en stop de knoflook (in schil) in het pakketje erbij.
- Maak af met nog een klein beetje peper, zout en citroensap.
- Vouw het pakketje dicht en zet de vis nog ongeveer 15 min in de oven. Houd goed in de gaten dat de zalm niet te droog wordt. Haal daarna de aardappel en vis uit de oven. De pakketjes zijn heet van binnen, dus pas op je vingers.
- Doe alle ingrediënten van de saus in en kom, roer goed door. Serveer de saus bij de zalm en de zoete aardappel. Eet smakelijk!
Gezond eten zonder gedoe
Laurianne Ruhé (auteur) snapt als geen anders dat gezond eten wanneer je geen (of weinig) tijd hebt, soms bijna niet te doen is. “Het is een uitdaging voor veel mensen. Daarom is dit boek voor iedereen die gezond(er) wil eten/leven zonder dat je gek wordt van het gedoe, gehaast of geen idee hebt wat je met de recepten aan moet.”
Benieuwd geworden naar het boek van Laurianne? Good Food bestel je bij bol.com!
Gerelateerd
Gerelateerde berichten
30 januari 2018
6 Gezonde gewoontes voor een slanker en gezonder leven!
24 februari 2020
7 verrassende manieren om een schimmelinfectie te voorkomen
21 januari 2019
Heerlijke zoete aardappel toastjes
2 februari 2018
Schone oren en een beter gehoor, dit is het geheim!
13 september 2018
Gouden melk: de genezende en zuiverende werking
6 november 2014
Tijd besparen in de keuken
29 juli 2016
KAKKERLAKKENMELK HET NIEUWE SUPERFOOD?
14 juli 2016
WELKE KRUIDEN ZIJN GOED VOOR JE HUID?
23 oktober 2017
Is af en toe een eitje genoeg voor voldoende eiwitten?
19 juni 2018
De Nationale Groente & Fruitdag
22 mei 2015
Gezocht: kandidaten voor nieuw programma
1 juli 2016
VEGAN OREO!
12 maart 2018
VOEDINGSTIPS VOOR EEN GOEDE NACHTRUST
31 augustus 2019
De relatie tussen Autisme en voeding
9 juni 2016
Rode linzensoep
15 februari 2018
6 x tips tegen menstruatie klachten
8 augustus 2019
7 fouten die je waarschijnlijk maakt na het trainen
28 januari 2015
De Nationale Eettest BNN
21 maart 2016
Beter in je darmen, beter in je vel?
2 september 2018
Dagelijkse lichaamsbeweging is gezond!
26 december 2015
Voeding met Viv: eetdagboek van Daisy Oppelaar
6 september 2016
Keltisch zeezout
25 november 2016
Nog meer beauty met dit receptje van getrokken bouillon
1 januari 2019
Een kater? Wij hebben de oplossing!
24 juni 2016
Sushi + donut = Sushidonut
11 januari 2019
Wat kan je het best eten na het sporten?
2 januari 2020
7 Soorten voeding die je het beste elke week kunt eten
25 juli 2016
HEALTH Q&A: SANNE VOGEL
9 oktober 2015
Leven met een allergie/intolerantie
9 juli 2014
Frisse mango-kwarktaart
2 oktober 2014
Kievit Blend superfoodmix
3 juli 2016
Ruzie in je relatie?
5 maart 2016
Adelina –
Vriendelijk en behulpzaam, website is voorzien van duidelijke informatie
Anoniem –
Marcelka Kraan –
Claudia M. –
Snel, positief, alles top!
Mariette –