Snelle Ratjetoe
Wil je iets snels, gezonds en makkelijks op tafel zetten? Dan is Ratatouille een perfect zoetig groentegerecht met weinig ingrediënten! Een zonnige ovenmaaltijd die vaak in de mediterrane keuken gegeten wordt, dus instant vakantiegevoel als je deze schotel op tafel zet!
Wat heb je nodig?
- Courgette
- Aubergine
- Half bakje cherrytomaatjes/tomaten in parten gesneden
- Ui/knoflook naar smaak
- Italiaanse kruiden (basilicum, oregano, tijm)
- Peper en zout
- Olijfolie
Bereiding:
Verwarm je oven voor op 225 graden.
Maak in je ovenschotel alvast een bodempje van olijfolie met wat peper en zout.
Snij de aubergine en courgette in plakken. De aubergine kun je meestal het beste in plakken snijden en nog eens halveren.
Snij ook een 1 ui in ringen. Plet wat gepelde tenen knoflook onder je mes. Doe dit een beetje op gevoel en naar smaak. Je kunt de ui en knoflook ook weglaten en alleen Italiaanse kruiden gebruiken als je dit lekkerder vindt.
Leg de groenten in de ovenschaal. Herhaal de eerste stap; dus giet er nog wat olijfolie overheen en voeg peper en een beetje zout toe. Strooi wat Italiaanse kruiden over het geheel. Roer alles door elkaar en zet de ovenschotel op het rooster midden in de oven. Laat 15 minuten staan en roer daarna de schotel nog eens door. Voeg ook meteen tomaat toe. Het is makkelijk om cherrytomaatjes te gebruiken, maar gewoon wat partjes tomaat doet de truc ook! Laat nog eens 15 minuten staan en klaar is je Ratjetoe! Varieer naar hartelust, bijvoorbeeld door paprika of champignon toe te voegen.
Hoe eet je het?
- Als hoofdgerecht met bijvoorbeeld brood, een stukje vis of vlees. Ook quinoa is een mogelijkheid.
- Als gezonde borrel en barbecue hap bij feesten/partijen. Heerlijk met hummus en zuurdesem/volkorenbrood.
- Als bijgerecht. Kun je wel wat meer groenten gebruiken? Een makkie met dit gerecht!
- Tip 1
Ook geschikt om vooraf te maken, je kunt alles al in een schaal leggen en afdekken met folie. Om het gerecht later pas in de oven gaar te stoven! - Tip 2
Ratatouille over? Zet de afgedekte schotel in de koelkast en eet de overgebleven groenten de dag erna op tijdens de lunch. Erg lekker met humus en zuurdesem/volkorenbrood.
Tekst: Milan Pit voor VivOnline
Gerelateerd
Gerelateerde berichten
9 april 2014
Ontzuren met thee
9 september 2018
Allergie of intolerantie: wat is het verschil?
27 november 2017
Gezonde kids traktatie
26 december 2015
Voeding met Viv: eetdagboek van Daisy Oppelaar
16 december 2015
Happy & healthy kerstcadeautips!
28 april 2015
Boho-Tiffin voor jou!
8 mei 2014
Mom in shape
29 december 2021
Celery Juice drinken, alles wat je moet weten om te starten
28 juli 2015
Uit Paulines keuken
3 juli 2016
Een stralende huid en een slank lichaam!
20 oktober 2015
Glutenvrije & raw chocoladetaart
7 mei 2014
‘Jammie’ recept
14 juni 2016
Hoe blijf je jong, gezond en fit?
1 december 2018
Genieten van gezonde zalmburgers!
24 januari 2017
Zoete aardappelkoekjes met limoen en avocado
2 november 2015
Winnen! Boek ‘Hormoonbalans voor vrouwen’
20 mei 2016
Homemade boekweit granola
28 januari 2016
Quinoa: geschikt als ontbijt, lunch én diner!
27 mei 2016
Beautiful Breakfast
5 augustus 2016
PRETZEL BROWNIES
25 maart 2016
Dadeltaart met bessen, cacao, kokos en karamel.
29 mei 2016
Je eigen pad bewandelen
21 december 2015
Voeding met Viv: eetdagboek van Ralph Moorman
14 augustus 2016
SPORTEN MET VIV: HIP ABDUCTION & KNEE LIFTS
16 mei 2015
Suiker, de zoete saboteur
23 maart 2015
Leestip: Het Body Book van Cameron Diaz
3 oktober 2015
Het waarom van glutenvrij
30 oktober 2017
Go with The Glow: Veganized Party Pineapple van Rens Kroes
31 augustus 2015
Pittige wortelspread
21 december 2016
9 Tips om kerstkilo’s te voorkomen.
27 januari 2020
Geef je gezondheid een boost met Floradix Magnesium
4 mei 2016
Hoeveel water heb je dagelijks nodig?
8 juni 2018
Adelina –
Vriendelijk en behulpzaam, website is voorzien van duidelijke informatie
Anoniem –
Marcelka Kraan –
Claudia M. –
Snel, positief, alles top!
Mariette –