Snelle Ratjetoe
Wil je iets snels, gezonds en makkelijks op tafel zetten? Dan is Ratatouille een perfect zoetig groentegerecht met weinig ingrediënten! Een zonnige ovenmaaltijd die vaak in de mediterrane keuken gegeten wordt, dus instant vakantiegevoel als je deze schotel op tafel zet!
Wat heb je nodig?
- Courgette
- Aubergine
- Half bakje cherrytomaatjes/tomaten in parten gesneden
- Ui/knoflook naar smaak
- Italiaanse kruiden (basilicum, oregano, tijm)
- Peper en zout
- Olijfolie
Bereiding:
Verwarm je oven voor op 225 graden.
Maak in je ovenschotel alvast een bodempje van olijfolie met wat peper en zout.
Snij de aubergine en courgette in plakken. De aubergine kun je meestal het beste in plakken snijden en nog eens halveren.
Snij ook een 1 ui in ringen. Plet wat gepelde tenen knoflook onder je mes. Doe dit een beetje op gevoel en naar smaak. Je kunt de ui en knoflook ook weglaten en alleen Italiaanse kruiden gebruiken als je dit lekkerder vindt.
Leg de groenten in de ovenschaal. Herhaal de eerste stap; dus giet er nog wat olijfolie overheen en voeg peper en een beetje zout toe. Strooi wat Italiaanse kruiden over het geheel. Roer alles door elkaar en zet de ovenschotel op het rooster midden in de oven. Laat 15 minuten staan en roer daarna de schotel nog eens door. Voeg ook meteen tomaat toe. Het is makkelijk om cherrytomaatjes te gebruiken, maar gewoon wat partjes tomaat doet de truc ook! Laat nog eens 15 minuten staan en klaar is je Ratjetoe! Varieer naar hartelust, bijvoorbeeld door paprika of champignon toe te voegen.
Hoe eet je het?
- Als hoofdgerecht met bijvoorbeeld brood, een stukje vis of vlees. Ook quinoa is een mogelijkheid.
- Als gezonde borrel en barbecue hap bij feesten/partijen. Heerlijk met hummus en zuurdesem/volkorenbrood.
- Als bijgerecht. Kun je wel wat meer groenten gebruiken? Een makkie met dit gerecht!
- Tip 1
Ook geschikt om vooraf te maken, je kunt alles al in een schaal leggen en afdekken met folie. Om het gerecht later pas in de oven gaar te stoven! - Tip 2
Ratatouille over? Zet de afgedekte schotel in de koelkast en eet de overgebleven groenten de dag erna op tijdens de lunch. Erg lekker met humus en zuurdesem/volkorenbrood.
Tekst: Milan Pit voor VivOnline
Gerelateerd
Gerelateerde berichten
15 februari 2019
Je eetgewoontes aanpassen doe je zo!
3 mei 2016
Eet jij al orthomoleculair?
18 juli 2016
VIV’S Q&A: NIENKE & MADELON VAN GLOWMAGAZINE
25 juni 2015
Eivissa Food
25 januari 2015
Glutenintolerantie
27 januari 2016
Viv’s heerlijke wintersmoothie
13 juli 2014
Gezonde glutenvrije vervangers!
27 januari 2020
Geef je gezondheid een boost met Floradix Magnesium
28 augustus 2016
GRIP OP JE AFTER DINNER DIP
13 januari 2015
WINTERS SMULLEN: ZOETE AARDAPPEL STAMPPOT
7 oktober 2015
Health Event in duurzaam Amsterdams hotel
27 juli 2014
Glutenvrij diner!
14 oktober 2017
5 tips tegen een slechte adem, meteen toe te passen!
14 oktober 2018
Maken noten je dik?
19 april 2016
Yogisha: hip en spicy op de yogamat!
21 juni 2019
Lekker bakken dit weekend met Viv’s appeltaart
15 oktober 2014
De Vitamix; multifunctioneel
21 mei 2015
Glutenvrije kliekjesdag
5 maart 2015
De koelkast van: sterrenstylist Danie Bles
23 oktober 2019
Deze factoren belemmeren de werking van de anticonceptiepil
13 oktober 2018
Sushi omelet
31 oktober 2015
Mmm! Lekker en gezond griezelen!
15 februari 2022
Stress maakt je dik! 8 tips om stress te verminderen
6 februari 2021
Dit is de reden waarom we meer vetten moeten eten
11 januari 2017
Recept: Vullende rode bonen wortel salade met dille
21 februari 2017
We looove avocado! Je kunt er namelijk meer mee dan je denkt.
31 maart 2015
Je eigen familie kan je creëren
14 maart 2016
Voeding met Viv: eetdagboek van Ellemieke Vermolen
12 november 2015
Jamie Olivier trakteert!
14 maart 2018
Je hongercyclus onder controle krijgen
19 juli 2016
MANGO IJS: SNEL & GEZOND
28 december 2016
Wat zat er in mijn healthbox
19 januari 2017
Adelina –
Vriendelijk en behulpzaam, website is voorzien van duidelijke informatie
Anoniem –
Marcelka Kraan –
Claudia M. –
Snel, positief, alles top!
Mariette –