Bijna iedereen weet dat zonlicht goed is voor de aanmaak van vitamine D. Maar wist je ook dat vitamine D zelfs helpt om een depressie te voorkomen óf op te lossen? Ben jij ook zo benieuwd hoe dit allemaal zit? Lees dan snel verder welk effect Vitamine D op jouw body heeft!

Depressie
Uit verschillende onderzoeken is gebleken dat er een verband is tussen vitamine D en humeur. Nou hebben we allemaal wel eens een slechte bui, maar als je langdurig een lusteloos gevoel hebt en moe en prikkelbaar bent, zou je last kunnen hebben van een depressie. En vitamine D3 kan je hier dus bij helpen!

Volgens dit onderzoek blijkt dat mensen met een lager vitamine D-gehalte maar liefst tot 11 keer meer kans hebben op depressies dan mensen met een gezond vitamine D-gehalte.

Boost je immuunsysteem
Maar naast het voorkomen van depressie helpt vitamine D ook bij het versterken van je immuunsysteem met allerlei positieve gevolgen van dien! Een te krachtige of juist te zwakke reactie van het immuunsysteem kan ontstekingen veroorzaken. Vitamine D-3 zorgt er voor dat het immuunsysteem altijd de juiste reactie geeft.

Let the sun shine!
En wat is er heerlijker dan al deze voordelen van vitamine-D te kunnen halen uit de warme stralen van het lentezonnetje? Vitamine D3 is niet alleen een vitamine, maar het is ook een prohormoon dat bestaande hormonen ondersteund en de productie van hormonen stimuleert.

Kortom, lekker genieten van de heerlijke zon! En mocht de zon zich toch wat minder laten zien, kan je altijd je vitamine D-gehalte aanvullen met een supplement!

Gevolgen van een tekort
Vitamine D is een belangrijke vitamine die ons lichaam nodig heeft om calcium en fosfor uit voeding op te nemen. Wil je weten waar het allemaal in zit, hoe je kunt merken wanneer je een tekort hebt, en wat de gevolgen zijn? Lees dan dit artikel!

Bron: Naturalnews.com

Tekst: Ms. Jules voor VivOnline

Disclaimer: Dit artikel is informatief bedoeld. Het is geen vervanging van medische diensten en informatie. Raadpleeg bij twijfel en medicijngebruik altijd een huisarts of behandelend arts.

Gerelateerde berichten