Om de week praat Vivian Reijs met een bekende Nederlandse vrouw over haar voedingsstijl. Deze week is dat Krystl Pullens, zangeres, yogadocent, relatie met 3FM DJ Paul Rabbering en op dit bezig met haar 1e theatertour “Krystl in het Klein”.
Altijd in de koelkast
“Allerlei soorten groenten voor mijn dagelijkse green smoothie of juice die ik aanvul met wat fruit. Voor de rest altijd amandelmelk, eieren, hummus, groentenspread en terwijl ik zelf geen lactose eet, ook altijd iets van kaas voor mijn vriendje Paul. Hij gaat een heel eind mee in mijn ‘healthy-gekte’, maar het houdt een keer op voor hem haha.”
Van huis uit
“..aten we denk ik redelijk gezond. Geen experimenteel gedoe maar gewoon macaroni, chicken tonight en Hollandse pot. Niet te vet en matig met zout. Mijn moeder kocht altijd goed vlees en dan deelden we 2 stukjes vlees of kip met zijn vieren. Na school zat mijn mama altijd klaar met thee en een koekje of een fruitbakje. Fris hadden we nooit in huis.
Op vrijdagmiddag kregen mijn broer en ik altijd een gulden die we mochten besteden aan snoep op de markt. Mijn broer zat op zaterdagavond al zonder snoep, ik was heel zuinig en pakte iedere dag een snoepje. Toen ik eenmaal ging studeren, ging het qua eten wel helemaal mis. Een zak chips, bakken suikerpinda’s en een reep chocolade op 1 avond was niks raars in die tijd. Ik kon heel erg goed schranzen dus at mijn huisgenoten er allemaal uit!”
Boodschappen
“Ik kan altijd genieten van boodschappen doen bij EkoPlaza, Landmarkt of Marqt. Ik blijf rondjes lopen en vind het leuk om alle nieuwe artikelen te bekijken. Het liefste koop ik alles biologisch, maar ik doe ook geregeld boodschappen bij de AH of de Deen omdat die nou eenmaal 20 meter bij ons vandaan zitten.”
Koken
“Eigenlijk ben ik helemaal niet zo’n goede kok. Als iemand komt eten, word ik altijd wat zenuwachtig of mensen het wel lekker vinden. Ik ben zelf redelijk snel tevreden als het maar gezond is. Met een bak quinoa met bonen en een zooitje groenten maak je mij al heel blij. Bananencakes en gezonde koekjes bakken vind ik heel leuk om te doen, waar ook Paul ondertussen fan van is. Tegenwoordig heb je zoveel kookboeken en daar maak ik regelmatig dankbaar gebruik van om weer eens iets nieuws uit te proberen. Van Rens Kroes, De Voedselzandloper tot 50days of Green Happiness.”
In de ‘broodtrommel’
“Op dit moment ben ik bezig met mijn theatertour en als je op tour bent, kan je heel makkelijk vervallen in slecht eten. Zeker als je band en crew op koffie, peuken en bitterballen leven. Bizar. Ik zit daar dus altijd vol verwondering (en afgrijzen haha) naar te kijken. Dus ik bereid alles goed voor. Speltboterhammen met hummus voor onderweg, fruit, quinoa of rijst met groenten en tofu als avondeten, en voor de ergste trek ’s nachts op de terugweg altijd een bakje met ongebrande noten, wat vijgen en een handje rozijnen.”
Eetpatroon
“De afgelopen jaren heb ik redelijk veel geëxperimenteerd met voeding. Met name omdat ik vaak darmklachten had, weinig energie en een slechte huid probeerde ik van alles uit en verslond vele boeken met verschillende theorieën over eten. Sinds 8 jaar eet ik geen vlees meer, wat in eerste instantie begon als een soort statement, omdat ik niet meer mee wilde doen aan de bizarre vleesindustrie. Nu zou ik het ook echt niet meer kunnen/willen eten.
Ook heb ik me verschillende keren laten testen op allergieën en daar kwam uit dat ik lactose intolerant ben. Een paar jaar heb ik dat genegeerd omdat ik dat kaasplankje toch echt niet wilde laten staan.
Anderhalf jaar geleden, na mijn deelname aan Expeditie Robinson, waar ik 33 dagen op een onbewoond eiland zat, heb ik 5 weken alles gegeten wat los en vast zat. Binnen 5 weken kwam ik 12 kilo aan, wat er vervolgens niet meer af ging. Ik had opeens zo’n gekke relatie met eten gekregen. Ik moest alles naar binnen proppen, werd boos als ik mensen eten zag weggooien en leefde voor de suikers. Het roer moest om en ik probeerde mijn gezonde eetpatroon van voor de Expeditie weer op te pakken. Ik besloot om dan ook maar meteen twee maanden volledig te stoppen met lactose en te kijken wat dat opleverde. Mijn huid werd een stuk rustiger en sindsdien eet ik het niet meer. Uiteindelijk kostte het me driekwart jaar om weer op mijn oude gewicht en conditie te komen, zo’n aanslag was het op mijn lijf geweest. Nu kan ik me niet meer voorstellen om alles zonder er over na te denken naar binnen te werken.”
Diëten
“Dat heb ik in mijn leven genoeg gedaan. Pillen, zakjes poeder naar binnen werken en de hele handel. Wat een onzin! Het is echt allemaal tijdelijk en ook niet gezond. Wat echt werkt, is je eetpatroon, je levensstijl veranderen. Het kostte mij ook zeker wat moeite en ik moest er aan wennen, maar uiteindelijk is je lichaam, en je mind, er zo blij mee!”
Ontbijt
“De dag begint standaard met een glas lauw warm water, dan een groene smoothie of juice en vervolgens havermoutpap met zaden en noten. Dit moet ik iedere dag maken, eerder kan mijn dag voor mijn gevoel niet beginnen. Ik ben er echt aan verslaafd. Met daarnaast een vitaminepil met extra B12 en een druppel vitamine D3. En een dubbele espresso om het af te maken.”
Koolhydraten
“Ik ben niet bezig met de hoeveelheden koolhydraten, eiwitten etc. Ik varieer zo veel mogelijk, eet zo mijn mogelijk bewerkt voedsel en eet waar mijn lijf op dat moment behoefte aan heeft. Ik hoor vaak van mensen; “Zit je nou alweer te eten?” Ik ben nogal goed in veel eten, schep altijd twee keer op, maar het is allemaal wel gezond en/of licht verteerbaar.”
Sporten
“Ik loop twee keer in de week hard en sta zo’n drie keer per week op de yogamat. Ik geef zelf ook Vinyasa yogales wat enorm fijn is om te doen.”
Million dollar tip
“Voorbereiding is alles! Maak je eigen eten in plaats van kant-en-klaar maaltijden en zorg dat je altijd iets van gezonde snacks in je tas hebt zitten. Gezond eten kost misschien wat meer tijd en moeite, maar ik ben ervan overtuigd dat je er op den duur heel blij van wordt en je je beter en energieker door gaat voelen.”
Guilty pleasure
“Er gaat altijd een glaasje Griekse ouzo mee het podium op. Heerlijk! Verder ben ik gek op pepernoten en pure chocolade waar ik meestal nét iets te veel van neem, maar hey, ik wil ook gewoon genieten. Dus wijntjes, een vega pizza (zonder kaas dan wel 😉 of een grote zak Vlaamse friet op zijn tijd moet ook gewoon kunnen. Dus ik sta volledig achter de 80-20 regel!”
Gerelateerd
Gerelateerde berichten
2 september 2017
Snel ontbijtje voor morgenochtend?
16 mei 2014
Frisse vegan quinoasalade met mango
10 februari 2020
Lekker herfstig: Kokos en Limoengras Bouillon
24 juni 2019
Dit levert een uurtje eerder naar bed gaan je op
18 maart 2018
Hot Maca Choco, de hormoonoppepper!
19 februari 2016
Video: Viv Eet Mee #2 Granola
4 oktober 2018
Bijenpollen: een van de meest voedzame superfoods
12 april 2015
Bananenbrood is makkelijk en lekker met dit recept!
18 juli 2016
VIV’S Q&A: NIENKE & MADELON VAN GLOWMAGAZINE
20 oktober 2017
Is een vegetarisch dieet gezond, of niet?
2 mei 2016
Kleurige gevulde paprika’s met quinoa
13 maart 2016
Gezond boodschappen doen met weinig geld?
28 maart 2021
Tijd voor een voorjaarsschoonmaak voor je lijf!
26 december 2015
Voeding met Viv: eetdagboek van Daisy Oppelaar
21 september 2018
Beste avocado-tip ooit!
11 februari 2016
7-daagse Milde Detox
25 januari 2019
Winterhanden en wintertenen? Check je schildklier!
16 mei 2017
O ja, het is bewezen: sporten maakt blij!
30 september 2015
Glutenvrije maand
10 oktober 2019
Deze healthy glutenvrije pizza is adembenemend lekker
4 oktober 2016
DE PERFECTE HERFST JUICE: PUMPKIN POWER
22 juni 2021
10 x spijsvertering tips voor op vakantie
29 september 2022
Heb je weinig energie? Zorg voor een stabiele bloedsuikerspiegel
20 oktober 2018
Lekker en gezond: wortelsoep
16 december 2019
Gezonde lunches voor de kindjes om mee naar school te nemen
16 juni 2015
Bootcamp voor mama’s
26 september 2016
Een gezonder, blijer, slanker dagje samen met je vriendinnen?
6 april 2020
8 kleine aanpassingen die je helpen met afvallen
23 oktober 2019
Deze factoren belemmeren de werking van de anticonceptiepil
13 juli 2018
Anoniem –
Karin Ten velde –
Frederike –
Anoniem –
Marlon Bruins –