Om de week praat Vivian Reijs met een bekende Nederlandse vrouw over haar voedingsstijl. Deze week is dat Krystl Pullens, zangeres, yogadocent, relatie met 3FM DJ Paul Rabbering en op dit bezig met haar 1e theatertour “Krystl in het Klein”.
Altijd in de koelkast
“Allerlei soorten groenten voor mijn dagelijkse green smoothie of juice die ik aanvul met wat fruit. Voor de rest altijd amandelmelk, eieren, hummus, groentenspread en terwijl ik zelf geen lactose eet, ook altijd iets van kaas voor mijn vriendje Paul. Hij gaat een heel eind mee in mijn ‘healthy-gekte’, maar het houdt een keer op voor hem haha.”
Van huis uit
“..aten we denk ik redelijk gezond. Geen experimenteel gedoe maar gewoon macaroni, chicken tonight en Hollandse pot. Niet te vet en matig met zout. Mijn moeder kocht altijd goed vlees en dan deelden we 2 stukjes vlees of kip met zijn vieren. Na school zat mijn mama altijd klaar met thee en een koekje of een fruitbakje. Fris hadden we nooit in huis.
Op vrijdagmiddag kregen mijn broer en ik altijd een gulden die we mochten besteden aan snoep op de markt. Mijn broer zat op zaterdagavond al zonder snoep, ik was heel zuinig en pakte iedere dag een snoepje. Toen ik eenmaal ging studeren, ging het qua eten wel helemaal mis. Een zak chips, bakken suikerpinda’s en een reep chocolade op 1 avond was niks raars in die tijd. Ik kon heel erg goed schranzen dus at mijn huisgenoten er allemaal uit!”
Boodschappen
“Ik kan altijd genieten van boodschappen doen bij EkoPlaza, Landmarkt of Marqt. Ik blijf rondjes lopen en vind het leuk om alle nieuwe artikelen te bekijken. Het liefste koop ik alles biologisch, maar ik doe ook geregeld boodschappen bij de AH of de Deen omdat die nou eenmaal 20 meter bij ons vandaan zitten.”
Koken
“Eigenlijk ben ik helemaal niet zo’n goede kok. Als iemand komt eten, word ik altijd wat zenuwachtig of mensen het wel lekker vinden. Ik ben zelf redelijk snel tevreden als het maar gezond is. Met een bak quinoa met bonen en een zooitje groenten maak je mij al heel blij. Bananencakes en gezonde koekjes bakken vind ik heel leuk om te doen, waar ook Paul ondertussen fan van is. Tegenwoordig heb je zoveel kookboeken en daar maak ik regelmatig dankbaar gebruik van om weer eens iets nieuws uit te proberen. Van Rens Kroes, De Voedselzandloper tot 50days of Green Happiness.”
In de ‘broodtrommel’
“Op dit moment ben ik bezig met mijn theatertour en als je op tour bent, kan je heel makkelijk vervallen in slecht eten. Zeker als je band en crew op koffie, peuken en bitterballen leven. Bizar. Ik zit daar dus altijd vol verwondering (en afgrijzen haha) naar te kijken. Dus ik bereid alles goed voor. Speltboterhammen met hummus voor onderweg, fruit, quinoa of rijst met groenten en tofu als avondeten, en voor de ergste trek ’s nachts op de terugweg altijd een bakje met ongebrande noten, wat vijgen en een handje rozijnen.”
Eetpatroon
“De afgelopen jaren heb ik redelijk veel geëxperimenteerd met voeding. Met name omdat ik vaak darmklachten had, weinig energie en een slechte huid probeerde ik van alles uit en verslond vele boeken met verschillende theorieën over eten. Sinds 8 jaar eet ik geen vlees meer, wat in eerste instantie begon als een soort statement, omdat ik niet meer mee wilde doen aan de bizarre vleesindustrie. Nu zou ik het ook echt niet meer kunnen/willen eten.
Ook heb ik me verschillende keren laten testen op allergieën en daar kwam uit dat ik lactose intolerant ben. Een paar jaar heb ik dat genegeerd omdat ik dat kaasplankje toch echt niet wilde laten staan.
Anderhalf jaar geleden, na mijn deelname aan Expeditie Robinson, waar ik 33 dagen op een onbewoond eiland zat, heb ik 5 weken alles gegeten wat los en vast zat. Binnen 5 weken kwam ik 12 kilo aan, wat er vervolgens niet meer af ging. Ik had opeens zo’n gekke relatie met eten gekregen. Ik moest alles naar binnen proppen, werd boos als ik mensen eten zag weggooien en leefde voor de suikers. Het roer moest om en ik probeerde mijn gezonde eetpatroon van voor de Expeditie weer op te pakken. Ik besloot om dan ook maar meteen twee maanden volledig te stoppen met lactose en te kijken wat dat opleverde. Mijn huid werd een stuk rustiger en sindsdien eet ik het niet meer. Uiteindelijk kostte het me driekwart jaar om weer op mijn oude gewicht en conditie te komen, zo’n aanslag was het op mijn lijf geweest. Nu kan ik me niet meer voorstellen om alles zonder er over na te denken naar binnen te werken.”
Diëten
“Dat heb ik in mijn leven genoeg gedaan. Pillen, zakjes poeder naar binnen werken en de hele handel. Wat een onzin! Het is echt allemaal tijdelijk en ook niet gezond. Wat echt werkt, is je eetpatroon, je levensstijl veranderen. Het kostte mij ook zeker wat moeite en ik moest er aan wennen, maar uiteindelijk is je lichaam, en je mind, er zo blij mee!”
Ontbijt
“De dag begint standaard met een glas lauw warm water, dan een groene smoothie of juice en vervolgens havermoutpap met zaden en noten. Dit moet ik iedere dag maken, eerder kan mijn dag voor mijn gevoel niet beginnen. Ik ben er echt aan verslaafd. Met daarnaast een vitaminepil met extra B12 en een druppel vitamine D3. En een dubbele espresso om het af te maken.”
Koolhydraten
“Ik ben niet bezig met de hoeveelheden koolhydraten, eiwitten etc. Ik varieer zo veel mogelijk, eet zo mijn mogelijk bewerkt voedsel en eet waar mijn lijf op dat moment behoefte aan heeft. Ik hoor vaak van mensen; “Zit je nou alweer te eten?” Ik ben nogal goed in veel eten, schep altijd twee keer op, maar het is allemaal wel gezond en/of licht verteerbaar.”
Sporten
“Ik loop twee keer in de week hard en sta zo’n drie keer per week op de yogamat. Ik geef zelf ook Vinyasa yogales wat enorm fijn is om te doen.”
Million dollar tip
“Voorbereiding is alles! Maak je eigen eten in plaats van kant-en-klaar maaltijden en zorg dat je altijd iets van gezonde snacks in je tas hebt zitten. Gezond eten kost misschien wat meer tijd en moeite, maar ik ben ervan overtuigd dat je er op den duur heel blij van wordt en je je beter en energieker door gaat voelen.”
Guilty pleasure
“Er gaat altijd een glaasje Griekse ouzo mee het podium op. Heerlijk! Verder ben ik gek op pepernoten en pure chocolade waar ik meestal nét iets te veel van neem, maar hey, ik wil ook gewoon genieten. Dus wijntjes, een vega pizza (zonder kaas dan wel 😉 of een grote zak Vlaamse friet op zijn tijd moet ook gewoon kunnen. Dus ik sta volledig achter de 80-20 regel!”
Gerelateerd
Gerelateerde berichten
2 september 2018
Geef je wel of geen borstvoeding? Mijn eigen ervaring!
27 oktober 2015
Maak zelf een heerlijke Oathie
2 september 2018
Dagelijkse lichaamsbeweging is gezond!
3 juni 2016
10 x motiverende quotes!
25 januari 2015
Glutenintolerantie
5 juni 2016
Sinner Sundae bananen (n)Ice cream
28 mei 2014
Bloemkool pizza
23 oktober 2017
Is af en toe een eitje genoeg voor voldoende eiwitten?
14 december 2021
8 geweldige dingen die gebeuren als je aan yoga doet
26 april 2021
Oranje Koningsdag smoothie
25 januari 2016
Voeding met Viv: eetdagboek van Hidde de Vries
13 augustus 2018
Zó voorkom je voedselverspilling in de supermarkt
9 juli 2014
Frisse mango-kwarktaart
12 juni 2014
Frisse juice
22 februari 2019
Dit recept wil je maken: gezonde mugcake
14 februari 2017
Stressfood, wat is dit en helpt het echt?
17 november 2018
Ontgiften doe je met deze smoothie!
28 oktober 2015
Heerlijk voorleesboek van Cabaretière Madelijne Kool
18 oktober 2017
Enzymen voor een goede spijsvertering
11 augustus 2015
Jesse van der Velde’s mango vlaflip
10 juli 2016
Tips voor een simpeler leven
9 juli 2016
Sinaasappelkip (kids love it)
26 maart 2019
Een lang en vooral goed huwelijk, hoe doe je dat?
17 juni 2019
Negen tips voor een zorgeloze menstruatie
10 juni 2015
SLA: het kookboek
1 oktober 2021
10 dingen die iedere vrouw meer zou moeten eten
20 november 2015
Bewust smullen: Gluten-, lactose-, en suikervrije kruidnootjes!
9 september 2016
KIKKERERWTEN BURGER
14 september 2018
Waarom is miso zo gezond?
23 augustus 2015
In gesprek met dokter Leenarts
8 september 2017
Gezonde leestip; The Blue Zones
6 juni 2016
willemijn –
De bestelling werd maar niet geleverd. Achteraf zat er een fout ergens in het proces. Klantenservice heeft het meteen opgepakt en goed opgelost!
Anoniem –
Goed niets op aan te merken
Jacolien Schrijver –
Ik zou heel graag advies willen krijgen over wat wanneer te slikken en waarom juist. Ik heb nu wat teveel potjes naar mijn idee en dan word ik lax in het innemen ervan
Annewil Hoogeveen –
Duurde erg lang voordat ik een antwoord kreeg op m’n vraag via de mail
femke Van der velden –