Deze week: Health Q&A met Sanne Vogel!

★ Sanne Vogel (1984) werkt vanaf haar 16e als professioneel actrice, regisseuse en schrijfster. Op jonge leeftijd won ze al verschillende prijzen voor haar werk. Hoewel de meeste mensen haar waarschijnlijk kennen van films zoals Verliefd op Ibiza, en Mannenharten, heeft Sanne ook het nodige regiewerk op haar CV staan. In 2014 kwam haar speelfilmdebuut Hartenstraat in de bioscoop en in 2016 haar tweede film Brasserie Valentijn.  In juni 2016 wint zij de zilveren Youn Directors Award voor de commercial Earwatch die zij regisseerde. Meer over Sanne is te s vinden op haar website. ★

wat weten we niet van jou?

Dat ik ongelooflijk van koken hou. Ik bedenk heel veel eigen gerechten, werk nooit met kookboeken en laat me vooral inspireren door producten van de biologische Noordermarkt. Ik heb een hele trage stofwisseling dus ik moet heel erg oppassen met wat ik eet. Ik kan ook slecht tegen tarwe’s en zuivel, ik krijg daar vlekken van in mijn gezicht. 

Health 

Als ik één gezondheidstip zou geven…

Zorg dat je al groentes binnen krijgt bij je ontbijt. Het is zo lekker en zo gezond. Bijvoorbeeld een groene smoothie met 80% groente en 20% fruit.

dagelijkse supplementen?

Chlorella. Voor de rest is mijn voeding zo extreem gezond qua voedingsstoffen, dat ik meestal geen supplementen meen nodig te hebben.

Grootmoeders gezondheidstip?

Haha, nou mijn oma was vooral van de boterhammen met kaas en stopte me vol met koekjes en appelsap. Ze was een lief klein propje met diabetes en qua gezondheid had mijn oma nog niet zo een groot besef, dus geen grootmoeders tip voor mij.

3 dingen die je doet zodra je wakker bent

Ik drink heet water met citroen, knuffel met mijn lief en met de katten, en maak een groene smoothie of havermout.

Food 

favoriete gerecht om te koken voor vrienden

O jee, ik kan er niet 1 noemen. Er komen heel vaak vrienden eten en ik vind het heerlijk om te experimenteren, dus 1 gerecht is onmogelijk. Als ik snel een maaltijd op tafel moet zetten voor veel mensen dan maak ik meestal een tajine, met veel Arabische kruiden, heel veel groentes, en eieren die ik laat pocheren in de tomatensaus.

jouw healthy pleasure

Groenten ontdekken die ik nog niet eerder zag. Zo vond ik laatst spinazie uit Nieuw-Zeeland op de biomarkt, daar gaat mijn hart dan van op en neer, super nederig.

Koffie of thee?

Thee, en dan het liefste verse gember thee. Ook drink ik wel een paar koffietjes per week, maar niet elke dag.

Ontbijt, lunch of diner?

Alledrie! Ik hou van eten!

Sanne Vogel, door Noah Valentijn, 2
Beeld: Noah Valentijn

Beauty

favoriete wellness moment

Naar de masseur, want ik heb vaak last van mijn rug. Mijn bed is een beetje aan het inzakken en alle stress houd ik vast in mijn rug. De masseur is dus mijn grote held.

beste beauty tip ooit gekregen?

Dat ik mijn wenkbrauwen moest epileren. Potverdikkie, tot mijn 18e durfde ik dat niet omdat het pijnlijk was, maar wat knap je daar van op.

favoriete workout

Bootcamp in het Vondelpark. Het is even afzien maar daarna voel je je wel echt heel lekker.

favoriete kledingstuk

Het oude carnavalspak van mijn pak. Dat is een gestreept ouderwets mannen zwempak, een soort slobberige onesie met korte pijpen. Ik gebruik hem al jaren als pyjama.

Lifestyle

kan niet zonder..

Liefde en vriendschap

waar of wanneer op je gelukkigst

Als ik een nieuw gerecht aan het koken ben.

beste advies ooit gekregen

Je moet eerst kijken hoeveel liefde je voor jezelf nodig hebt, en wat je over hebt kun je weggeven.

als je voor 1 dag iemand anders mocht zijn

Een hele knappe sexy man, en dan zou ik de hele dag tegen boompjes aan staan plassen.

waar ben je het meest dankbaar voor op dit moment

Dat ik in een land geboren ben waar ik, als mens, als vrouw, mag zijn wie ik ben. Dat mijn leven niet onderdrukt wordt door een dictator of oorlog, en dat ik de halve wereld kan rondreizen en er nauwelijks grenzen voor me gesloten blijven. Het is voor ons Westerlingen misschien vanzelfsprekend, maar de afgelopen jaren heb ik wel gezien dat dit een luxe is en voor heel veel jonge mensen een droom.

altijd mee op reis

Een tandenborstel. Dat is toch wel het allerbelangrijkste. En schone onderbroeken. En o ja, en een zonnebril.

wie inspireert jou op dit moment?

Dan Barber; wat een held is dat! Een chefkok die geweldige TED talks over voedsel geeft, en is één van de koks die uitgelicht wordt in de docu-serie Chef’s Table. Ik word blij van die man die constant op zoek is naar de puurheid en echtheid van eten.

iets wat je geleerd hebt deze week

Hmm, deze week nog niet zoveel eigenlijk. Maar het is woensdag vandaag, dus het kan nog komen 🙂

www.sannevogel.nl

Disclaimer: Dit artikel is informatief bedoeld. Het is geen vervanging van medische diensten en informatie. Raadpleeg bij twijfel en medicijngebruik altijd een huisarts of behandelend arts.

Gerelateerde berichten